ays
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 17.07.2009.
- Poruka
- 1.376
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
http://www.apple.com/legal/sla/ << Apple EULA za sve njihove proizvode. U istoj za OSX nigde ne stoji da samo oni smeju da brendiraju masine svojim logom, naravno zloupotreba njihovog logoa je kaznjiva po zakonu o zastiti autorskih prava. Ja sam pronasao "rupu" i stavio nalepnicu apple, koju sam skinuo sa kutije od macbook pro, na svoje kuciste i tim cinom, napravio apple branded racunar. Previse je generalna EULA i moze da se tumaci na ovaj moj nacin i na taj, kako si ti protumacio. Mozda Apple zeli da nas sve pozove na moral? Hm... oni koju su bazirali svoju kampanju za Mac na pljuvanju svih ostalih, pogotovo Windows based PC masina, konstatno pokusavajuci da se distanciraju od imena "PC" iako su i njihovi racunari upravo to... Personal Computer. Apple je najbolja marketing agencija na planeti zemlji i to su veoma, veoma uspesno naplatili.a sto se tice "brendiranja" Apple logoom.. Zar nema samo Apple pravo da stavi na neku masinu Apple logo?
Ja sam legalno kupio, samim tim i platio njihov OSX, jer je to jedino sto bih od software-a kupio od Apple-a. Kao sto je trenutno iPad jedini HW koji bih kupio sa Apple logom. Za nas koji imamo, kakav-takav, pristup zdravom razumu, davati duplo i skoro 3 puta za identican apple pc, ako ti je vec dostupno da napravis "hackintosh", definitivno nije opcija. To je samo moje misljenje....