GeNaKrul
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
 - 26.03.2015.

- Poruka
 - 19

- Rezultat reagovanja
 - 0

Moja konfiguracija

CPU & cooler:

Intel Core I9 9900K @4.7Ghz / Cooler Master Liquid ML240L RGB						

Motherboard:

GIGABYTE Z390 Aorus Elite						

RAM:

G.SKILL 16GB Ripjaws V 3200MHz (2x8)						

VGA & cooler:

GIGABYTE GTX 1080 Ti Aorus Xtreme 11GB						

Display:

BenQ XL2430T 144Hz						

HDD:

Samsung EVO 850 250GB / WD Red 1TB x2 / WD Blue 1TB / WD Purple 1TB						

Sound:

SteelSeries Siberia Elite						

Case:

Cooler Master H500P White						

PSU:

Superflower Leadex 1000w Platinum						

Optical drives:

/						

Mice & keyboard:

Cooler Master Devastator / Logitech G5 / Steelseries Qck+ Vengeful Spirit Limited						

Internet:

AVcom 60/8 & MTS 10/1						

OS & Browser:

Windows 10 / Google Chrome						

Other:

https://www.twitch.tv/genakrul						

Pozdrav drugari, da li se isplati popravljati napajanje Antec HCG 850M? I da li su te stvari uopste moguce posto sam ja skeptik za stvari koje se servisiraju. Naime uzeo sam pre 4 dana napajanje sa oglasa od lika koji zivi u Subotici pa je klasika da je to napajanje naravno i iz Madjarske. Napajanje je kostalo 80eura (na oglasima), novo kako sam mogao videti na neweggu i slicnima je 110$ sto ce reci da je kod nas i u okolnim drzavama sigurno 110-120eura sto ce reci da mi napajanje covek nije dao ispod cene, to je neka realna cifra. Ono sto on kaze je da je napajanje staro 2 godine. Kada je napajanje stiglo stvarno se jasno vidi stiker preko srafa da nije cackan "warranty void if removed" kao i drugi srafovi, znaci jasno se vidi da nije nista pokusvano niti budzeno i popravljano. Ono mi je prodato kao ispravno i to je trajalo nekih 3-4 dana. Sa njime sam tih 3-4 dana terao sledece
> Gigabyte 990FXA ud3.0
> Sapphire R9 280x Toxic
> AMD Fx 8350
> Geil eVo Veloce 2x4GB
> 2 Obicna WD Hard Diska i 1 SSD Kingston.
> Captain 360mm
> 8 Ventilatora
Sinoc sam ugasio PC pred spavanje i jutros kada sam hteo da ga upalim to nije bilo moguce, video sam da mis ne svetli kao i to da na usb kablovima nemam napona (htedoh da punim mp4 za trening).
Vratio sam svoje napajanje staro 7 skoro 8 godina Cooler Master "eXtreme Power 650w" i sve radi u fulu i tu je bilo jasno da to napajanje vise ne radi (Antec).
Sada ono sto mene zanima posto garanciju nemam jer je od preko i posto je crklo kod mene posle 3-4 dana koriscenja da li je ova komponenta popravljiva i da li se to isplati ili u kantu? Kazu da je unutra Seasonic i da to uopste nije toliko lose napajanje, ali opet meni nije jasno kako tako da crkne kao da je obican kinez od 1500dinara, jos i nije iskoriscen njegov potencijal jer verujem da moze da pogura i dve 280x, nije se grejao i nije pokvazivao tih 3-4dana nikakve anomalije, ugradjen je u HAF X kucistu pa je da kazem imao 200mm ventilator sa strane dodatno.
Pozdrav
								> Gigabyte 990FXA ud3.0
> Sapphire R9 280x Toxic
> AMD Fx 8350
> Geil eVo Veloce 2x4GB
> 2 Obicna WD Hard Diska i 1 SSD Kingston.
> Captain 360mm
> 8 Ventilatora
Sinoc sam ugasio PC pred spavanje i jutros kada sam hteo da ga upalim to nije bilo moguce, video sam da mis ne svetli kao i to da na usb kablovima nemam napona (htedoh da punim mp4 za trening).
Vratio sam svoje napajanje staro 7 skoro 8 godina Cooler Master "eXtreme Power 650w" i sve radi u fulu i tu je bilo jasno da to napajanje vise ne radi (Antec).
Sada ono sto mene zanima posto garanciju nemam jer je od preko i posto je crklo kod mene posle 3-4 dana koriscenja da li je ova komponenta popravljiva i da li se to isplati ili u kantu? Kazu da je unutra Seasonic i da to uopste nije toliko lose napajanje, ali opet meni nije jasno kako tako da crkne kao da je obican kinez od 1500dinara, jos i nije iskoriscen njegov potencijal jer verujem da moze da pogura i dve 280x, nije se grejao i nije pokvazivao tih 3-4dana nikakve anomalije, ugradjen je u HAF X kucistu pa je da kazem imao 200mm ventilator sa strane dodatno.
Pozdrav

Izuzetno sam razocaran i baca me u depresiju da kupim tako neki corak jer jedva odvajam kintu za te komponente trgovanjem CS GO itema po 12sati dnevno kako ne mogu da nadjem stalan posao sa 22. godine 

Na zapadu to covek izbaci i poruci drugo.