Ne zezam nego klokujem od prilike po starom 955be slichne napone stavljam, isto sam i njega gruvao sa fsb nisam ishao na mnozhilacimam utisak da nas pedja malko zeza
sad pogledaj naponsku sa donje strane kakav je pcb..Ljudi, MUŠTULUK Upravo mi je crkla 870A-UD3 ploča dok sam igrao WOT Nije bila klokovana, niti sam je arčio LinXOm. Stvarno nemam reči. Popizdeo sam i crko od smeha u isto vreme. Kome ovo nije dovoljno jasno, neka kupi ovu ploču.
EWE je uvoznik ploče, proverio sam
Pa zavisi kako hoces da sortiras.... moze i od u opadajucem redosledu!@fedja
mislish najgora
sve je to kako si rekao. samo ja nisam imao te cold butove, samo variranja. a to da je ladna jeste, ki smrt.za ovu m4a89gtd pro imam samo reci hvale. Mozda je i do proc,ali gura stabilno i fsb 300. Jedino sto mi ide na zivce je cold boot,i skakanje napona i kloka pri opterecenju. Recimo pri linxu/primex64 napon sa 1.45V ide do 1.5V. Probao sve verzije biosa,kao i load line calibration auto/disabled/enabled isti djavo.
Inace temp ploce nikada nije presla 30C, ispipao sam celu plocu ,nije cak ni mlaka.
Ma stavi ga na 3.6GHzNa 3.76 ghz mi je pukao na linxu tek na 45 krugu izbacio BSOD da snizim za jedno 20-30 mhz sta mislite?
Jel ti temperatura bila visa od 61 stepen kad je izbacio BSOD?Na 3.76 ghz mi je pukao na linxu tek na 45 krugu izbacio BSOD da snizim za jedno 20-30 mhz sta mislite?
same hereA sto se tice cold boot-a,desava se svima,znaci nije do biosa,napajanje itd. Traje nekih 3-4 sek,i zanimljivo je da se javlja samo pri paljenju,ne i prilokom restarta. Kao i slucaju bsoda (overclocking failed)
LinX je grejač procesora i naponske i test matematičke BLAS biblioteke za superkompjutere. Ovo nije realni pokazatelj performansi, već test sirove snage FPU jedinice u radu sa pokretnim zarezom.Jel izvrteo neko linx na 500 krugova ?
Meni gura 3 GHz NB pod LinX-om, ali što je veći NB takt, to ćeš teže postići visoku frekvenciju jezgara.
'bem ti LinX,mnogo bre zakera...nikako da stabilizujem ovo moje chudo na 2800 za NB...
A koliki ti je napon za 3ghz? I shta mislish koliko krugova je dosta na linxu?Meni gura 3 GHz NB pod LinX-om, ali što je veći NB takt, to ćeš teže postići visoku frekvenciju jezgara.
1.375V @3.0 GHzA koliki ti je napon za 3ghz? I shta mislish koliko krugova je dosta na linxu?
Znachi ako mi prodje 75 krugova all memory bice stabilan cpu 100%?Dosta je dok ne pocne da se pregreva. Za full stabilnost se uzima 75 krugova, mada preko 25 krugova linx-a nestabilnost uzrokuje samo neadekvatno hladjenje.