***es to domino testiraj samo gta 4 ostalo nije bitno a test ce biti urnebesan kad neki provale kolike su pare bacili na skupe procesore i nisu dobili mnogoUskoro test G550 vs 2600K u gejmingu karta ce biti 5850 i mozda 6970 u F1 2012, Hitman aboslution i Crysis
Pa ne moze jer evga ne pravi h61 maticne ploceKakva bi ovo epic tema bila da se još pridruži juzer Vlada011, pa da ukrsti ''argumentovana'' koplja sa wasp-om.
(P.S. Oprostite, morao sam )
Atom? Pfff..... ma Pentium 3Po tvojoj logici onda treba uzeti Intel Atom i HD7770....
Njah i Katamai bi ga zbrisao nevaljaju nista ti atomiP3 je zakon za Atom, veruj mi, još ako je Tualatin na 1.4 GHz.... ne mož taj Atom na 1.6-1.7 da mu prismrdi. Ne zezam se uopšte.
Tualatin je, onako uzevsi sve u obzir, verovatno najbolji X86 CPU koji sam ikada imao.P3 je zakon za Atom, veruj mi, još ako je Tualatin na 1.4 GHz.... ne mož taj Atom na 1.6-1.7 da mu prismrdi. Ne zezam se uopšte.
Ovako nesto odavno prizeljkujem da vidim Samo napred !Uskoro test G550 vs 2600K u gejmingu karta ce biti 5850 i mozda 6970 u F1 2012, Hitman aboslution i Crysis
Diskutabilno, možda u singlethreadu u nekom krckanju brojeva, bez optimizacija za SSE2 i u naravno u radu sa celim brojevima, tj. integer operacijama. IPC na PIII je znatno veći nego na Atomu, ali Atom ima dva jezgra sa po dva threada, veći klok i brži pristup RAM-u, pa će vrlo verovatno HD filmovi raditi bolje na Atomu nego na PIII, iako je u osnovi PIII Out Of Order procesor i preteča današnjih Core procesora.N270 bi neki Coppermine/Tualatin na preko jedan gigaherc pojeo za dorucak.
Mislio sam na dual core verziju Atoma.N270 ima jedno jezgro plus HT i znam da kad sam radio na netbook-u zasnovanom na ovom procesoru perofmanse nisu bile bash sjajne, noviji Atomi popravljaju ovo stanje
Klok za klok Brazos je negde između Athlona XP i Athlona 64. U cistom krckanju brojeva i celobrojnim operacijama, Brazos je cak mozda i malo brzi od A64 klok za klok, kao i od AXP, dok je u FP operacijama sporiji. Brazos kolje relativno slab memorijski protok. Jaguar bi mogao da bude brži od K10 klok za klok i u Integer i FP operacijama, uz "atomsku" potrošnju.Ajde sad da kazemo i da su AMD Athlon xp procesori bolji od Brazosa
Tačno ili ne, kod mene je neka druga situacija. Stavio sam ventilator od CM TX3 EVO, na oko 900 rpm, pre svega zbog one premise oko AMD procesora, što je veća temperatura, to je tačnija njena vrednost. Temperatura u prostoriji kretala se oko 20-22 stepena.Nije tačno.
Živa istina. Odradi sve što mu bacim.jer je za većinu svakodnevnih potreba puna kapa.
Ne znam. Možda je posredi neka greška, jer ponekad LinX radi kako njemu odgovara. Tipa, nekad krene sa, recimo rezultatom: 31 gigaflopsa i tako ostane. Nekad je to 17, nekad startuje sa 22, potom ni makac od startovane vrednosti. Apsolutno ništa ne radi u pozadini, dok LinX radi. Ponekad restartujem računar i dobijem bolje vrednosti. Skinuo sam opet LinX odavde. Otvorio sam readme u pozadini da se vidi da je zadnja verzija linpack-a. I opet rezultat:Objasni mi molim te kako si dobio 40 GFLOPS-a u Linpacku na Trinity-ju?