• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD RX 9000 serija

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
313
Rezultat reagovanja
333
Moja konfiguracija
Znam sta pričam jer sam zimus bio u situaciji da 2-3 nedelje kopam info za novi GPU.

Asrock je baš "zamuljio" sa time i nije mogao da se pronađe info, isto I sa XFX, moralo je bas da se "kopa"...
I ostali su isto počeli da muljaju i sa kvalitetom kulera i hladjenja za 900 seriju jer kao sto rekoh, bilo je predviđeno za 7950xtx refresh, tako da neki "reference" lower end modeli bad I nisu sjajni ...
Za garanciju su bas krenuli da zezaju - pre je bilo 3g posle registracije za Sapphire, Asrock i XFX (4g Gigabyte) u EU- međutim sada su to zakinuli osim za 4-5 modela (Nitro, Red Devil Merc,Tuf i Aorus) , barem su me takav info lično davali prodavci...

Kada sam gledao za sebe uzeo sam u razmatranje sve modele jer su navodno skoro svi modeli identični bili po pitanju performansi (10-15%) I temperatura - a Asrock mi je bio bas primamljiv jer je bio najpovoljniji cenovno.
Međutim kada se zagrebe malonviee po forumima I testovima postoje razlike u testiranju i rezultata izmedju recimo HWUnboxed I Techpowerup kao i iskustva korisnika...
Na kraju ispadne izbor na samo par modela da su ok opcije i da prilično dobro mora da se proveri prilikom kupovine...

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.584
Rezultat reagovanja
3.269
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Dobro od Asrocka Thaichi je top model i on ima PTM, i ova druga isto, ovi slabiji (jeftiniji) modeli imaju pastu.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.948
Rezultat reagovanja
1.610
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Ne iponu je akcija za ACER rx 9070 nitro OC, verovatno je kod Mađara nešto ispod 600€ ako računaju profit kao za hellhound.
Na taj model isto stavljaju ptm.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
313
Rezultat reagovanja
333
Moja konfiguracija
Dobro od Asrocka Thaichi je top model i on ima PTM, i ova druga isto, ovi slabiji (jeftiniji) modeli imaju pastu.
Taichi i Nitro+ je automatski za diskvalifikaciju...12 high power failure prikljucak...

@Uruk
Ako juris bas najjeftinije i nije ti bitno cena i izrada onda moze bilo sta.... Skoro svi modeli su tu 10-15% i 10c u razlici, od najskuplje do najjeftinije opcije...
jer je cela 9000 serija "nasvirana" skoro do maksimua i nema mesta za OC ali zato imaju dobar UV potencijal.

Iz nekog "mid tiera" i neka "best buy" preporuka su - Sapphire Pure (bolje ball bearing ventove nego Pulse), Hellhound, XFX Quicksilver, nebitno non ili xt modeli...
I Asus Prime i Sapphire Pulse su ok - ali treba imati na umu da imaju losije ventove i sklonost ka coil whine...
Ja sam gledao ka Prime i Pulse 9070xt, propustio ih za 1h tokom BF ponude za nekih 550-580e... Kasnije gledajuci cene razlika mi je bila 60ak evra za ovu XFX i standardne modele... Reko f-it taman za dodatnu garanciju doplacujem.

Ako cete top "bez kompromisa" - TUF i XFX Merc Gaming OC ( obican je manje bucan, mag air verzija koju imam je nesto bucnija ali uz custom fan curve i 3+2 godine garancije da se proguatiti) + Red Devil je mada je ona najtoplija na "normalizovanom" testu... Btw XFX Quicksilver i Merc Gaming OC razlika u dizajnu je samo 1 heatpipe vise na strani Merca (+vapor chamber koju samo Merc OC i GB Aorus mislim da imaju)
Taichi i Nitro+ ako ste spremni za rizik sa 12vhpwr ruletom, ali su odlicne karte.
Gigabyte Aorus bi mozda bio i najbolji (najtisi u najhladniji) model sa dobrom izradom i 4g garancije ,da se nisu odlucili za gel umeto PTM resenja.
Gel i obican pasta = pump out= repaste u roku godinu dana i vrlo verovatno se gubi garancija.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.948
Rezultat reagovanja
1.610
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Meni je već kasno sa taj ACER nitro OC jer mi je upravo stigla poruka da je sutra isporuka hellhound.

Vrh