• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

AMD RX 9000 serija

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
250
Rezultat reagovanja
236
Moja konfiguracija
Sada sma probao, decekirao fastboot...
Mislim da je do samih AMD drajvera koji pucaju sa određenim igrama, evo posle sesije Space Marine 2 nestane mi adrenalin ikonica iz taskbara pa moram da je pokrenem na desni klik mišem...
Videću narednih par dana, dobro me @Cika_Kure podseti odradio sam i fan profil...
Opet čudno, jer nemam nikakvih izletanja u desktop ili bsod... (da kucnem u drvo) izgleda da je na softverskom nivou.

Inače zlo koliko je WH 40k SM2 zarazan u co-op multiju... Digitalni hors. :ludnica:

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.032
Rezultat reagovanja
381
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 360 Pro
Motherboard:
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi
RAM:
32GB Corsair DDR5-6000 CL30
VGA & cooler:
PowerColor 9070XT Red Devil Limited
Display:
Philips Evnia 34" OLED
HDD:
Kingston Fury Renegade 2+2 TB
Sound:
Edifier R2000BT + Edifier T5
Case:
Corsair Frame 4000D RS
PSU:
Corsair RM1000x PCIe5
Mice & keyboard:
SteelSeries APEX 9 TKL / SteelSeries Rival 5
Internet:
Yettel 1000/500
Drajver ako puca iz bilo kojih razloga (nestanak struje, neregularan shut down, nestabilnost karte, bilo kakav drugi softverski bag), automatski se sve što vezano za "performance" tab u adrenalinu resetuje na default, uključujući i fan curve. Da li je karta overklokovana, undervoltovana, da li si probao potpuno da očistiš drajvere i instaliraš/reinstaliraš nove?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
250
Rezultat reagovanja
236
Moja konfiguracija
Rađen je DDU kada je ubačena karta, prethodna 6800xt je vrisnula...
Jesam se malo zezao sa undervoltom i power limitom (-40mv I - 10%pl), ali mozda samo 2-3x kada sa uzeo kartu, batalio posle toga jer je karta ok sa temperaturama samo sam fanove oborio zbog buke...Ni tada ni sada nije bilo nekih izletanja u Windows ili crasha dok sam se igrao.
Poslednjih 2-3x, kada se dešava samo dotična poruka da iskoči, isključivo je nakon što je komp normalno ugašen I posle toga upaljen (fazon preko noći ugašen bude i ujutru upalim). Pritom sam samo custom fan curve podesio,rekoh već 2-3x sam primetio prošle nedelje da mi je resetovao iste uz dotičnu poruku u adrenalin softveru.
Uz to me je i dac zezao (nestaje/pojavljuje se u Win) ali sam kao sto rekoh ustanovio da je na softverskom nivou sukob.

Proverao sam i napone U HWMonitor, apsolutno su svi u granicama normala...

Odrađen je jedino PBO na ryzen masteru za 5900x pre 2-3 nedelje na -21 za sva jezgra (-16 & -18 za dva bolja čini mi se) koji je prošao bez problema i iskreno nemam nešto živaca/vremena da se zezam dodatno za fine tuning.

Vrh