krang
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 14.12.2009.
- Poruka
- 342
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX-8350, Corsair H100
Motherboard:
ASUS Crosshair V Formula
RAM:
16GB(4x4)Kingston Hyper X Predator 2400
VGA & cooler:
AMD Radeon Sapphire HD7970 3GB OC Dual-X
Display:
ASUS VH242H
HDD:
SSD Kingston V 128GB, Samsung SpinPoint F3 1TB
Case:
CoolerMaster HAF 922
PSU:
LC Power Monolith-X 1200W
OS & Browser:
Win8 64 Pro
Au pazi stvarno, ja sam po automatizmu drzao u glavi sliku po kojoj "BD dobar u LP2 u odnosu na 980X znaci-dobar u smislu samo neznatno slabiji". U pravu si nema sta, matematicki gledano razlika sa jacom kartom bi onda trebalo da je jos veca.Da, ali tamo je razlika u KORIST 2600K, ovde je razlika u KORIST BD. Nemoj pogresno da me shvatis, ali u brojke i matematiku se verovatno mnogo bolje razumem od tebe. Ako ti niz tezi s' desna nekom broju, on ce uvek biti veci od tog broja i ako ti niz tezi s' leva, granicna vrednost tog niza ce uvek biti u okolini te tacke, t.j. broja kojem tezi.
Prema tome, ako je FPS veci, onda je veci, a sa jacom kartom bi bila razlika jos veca, osim ako nije razlika zbog cipseta ili ko zna cega.
Pa ipak, moras priznati da je jako sumnjivo zametiti jacu kartu slabijom i to bas za bateriju gaming testova. Ne znam, daj boze da gresim.
Preciznosti radi, taj test nije radio licno Obr nego mu je poslao onaj lik kome je navodno prodao enginering sample BD, pa mu je poslao mailomGubljenje vremena je spekulisati na osnovu ovakvih shotova.
OBR u jednom shotu pokazuje kako Thuban u wprime32 dere Bulldozer ubedljivo kasnije vidimo screenshot navodno originalan od strane AMD'a gdje BD dere I7 2600k u istom benchmarku
Ali bese radjen koliko se secam wPrime 1xcore/1x thread sa BD i Thubanom na 4.2 oba i bilo je 40 i kusur procenta razlike u korist X6.
Nema smisla zamlacivati se previse dok se neko pouzdan ne docepa procesora, definitivno.