Kakvu ekonomsku računicu ima AMD da izbaci uopšte ovakav procesor ?Koliko znam, nikada se u istoriji nije desilo da nova generacija procesora bude u nečemu sporija od prethodne. Takav događaj je sam po sebi epic fail, hteo to neko da prizna ili ne. Tako će ga oceniti ogroman procenat potencijalnih kupaca. Samo se nadam da će AMD što pre izaći sa sređenim BD-om, makar da gaming performanse ne budu gore neko kod Phenoma, ako ništa drugo.
U stvari, uopšte ne vidim ko bi želeo da kupi procesor sa takvim performansama. Mogu da zamislim na šta će ličiti testovi u igrama FX6/8 vs i5 ... Biće to teme za zezanje na svim mogućim sajtovima i forumima. Taj veeeliki segment je praktično unapred izgubljen, a ko ostaje? Možda oni koji se bave video obradom i renderingom, ali oni po defaultu preferiraju i kupuju Intel ... Da neko ne pomisli da hejtujem AMD, ne, naprotiv, samo mislim da realno gledam na trenutnu situaciju.
Na stranu to što im se to dešava drugi put. Koliko će pasti prodaja u GPU segmentu gubljenjem kredibiliteta kod kupaca zbog BD. Gde je notebook,...