drfedja
CPU Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 3.084
- Rezultat reagovanja
- 14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Ne vidim kakvo je to spletkarenje? AMD nikada pre isteka NDA nije davao zvanicne informacije o frekvenciji i performansama. Ja sam licno od AMD-a dobio jedan PPT sa simuliranim testovima (dakle ne radi se o realnom testu nego o ekstrapoliranim brojkama), gde su rezultati u mnogim testovima kudikamo bolji nego sto ih ima Gulftown, a kamoli Sandy Bridge. Ne znam sta ti ovde FUD-ujes bez ikakve osnove, stalno kao papagaj ponavljas istu pricu, kako eto u doba izlaska Phenoma I su drvili o ne znam cemu, pa je ispalo tresla se gora rodio se mish.pa te cifre su PR, ne obecavaju za pocetak........ jako nevolim to sto AMD spletkari, gori su od Nvidij-e
ne mislim da ce CPU biti los ali jednostavno meni licno PR AMD lici smesno
Pa smisao je u spekulisanju po forumima. Kada bi ti otkrili odmah tajnu, onda ne bi bilo zanimljivo. Ovako mozemo da spekulisemo da se radi o procesoru koji radi izmedju 1.8 i 2.2 GHz, a pri tom je brzi kudikamo (citaj 72% od 12-jezgarnog Opterona). Ako ti to nesto znaci, ispada da je razlika u F@H klok za klok skoro 2x. To je bas dosta, s obzirom da je F@H Floating Point intenzivan test i u ovom slucaju ima 33% vise tredova, ali ima 8 FPU jedinica po procesoru vs 12 FPU jedinica na starom K10.5 Opteronu.procesor je blizu predstavljanja i oni drve o arhitekturi (i kad ih neko pita o buldozeru oni govore o fuzionu) a o realnim perfromansama iznose neke podatke bez preciznih informacija, mislim na onaj folding home takodje, koji je smisao izneti podatke cifre a ne dati na cemu su se tacno vrteli i u kojim uslovima
Ovo u prevodu znaci da BD u FP performansama sahranjuje sve sto je poznato.
Ipak, to je samo F@H, mozda u nekim drugim stvarima i nije tako dobar, ali to ostaje da se vidi. Ne bih rekao da su se u AMD-u zezali praveci ovu mikroarhitekturu.
Naglasicu jos jednom za kraj, Bulldozer nije nadogradnja K7/K8/K10, nego potpuno nov dizajn, za razliku od Sandy Bridge-a koji to NIJE iako u Intelu tvrde da jeste!