• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Monitor/LCD TV] ACHIEVA Shimian QH270 IPSMS -27" - 1440p

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel 4770K i Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
16GB Patriot black mamba 1600 MHz (2x8GB)
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
Viewsonic vx2739wm, Panasonic TX-P50ST50e
HDD:
SAMSUNG 840 pro 128GB, WD RED 3TB, 2x WD GREEN 2TB, WD GREEN 1TB + WD 500GB AAKS
Sound:
Onkyo TX-SR875, Axton prednje i zadnje kutije, KLH 17, Sennheiser HD280pro
Case:
Cubitek HPTX, koji će uskoro da dobije potpuno novi izgled...
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
COrsair K70 Mx Blue, Logitech g400, RAZER Pro Pad, genius i3
Internet:
DSL
OS & Browser:
WIN 7 64bit enterprise, firefox
Other:
Xbox 360 gamepad, genius i3
pazi nisam ni rekao da 1440p kacis na HDMI vec TV (1080p) ali realno hdmi 1.3 moze da potera 1600p

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Audio.2Fvideo.

dalje, zasto moras da teras zvuk iz nvidije hdmi u asusa? Zasto samo ne stavis da je asus digital out primarni zvucni izvor i namestis ga da "svira" sve i zabodes ga u risiver? Zasto moras da teras zvuk i sliku kroz jedan hdmi kabl (ne znam da li moze da prodje hddts i 1080p kroz 1.3 hdmi, trebalo bi da moze?)? Zar taj Onkyio ne moze da se namesti da prikazuje sliku sa jednog ulaza, a zvuk sa drugog? Moja skoro 15 godina stara yamaha rx-v430 je to mogla...Na taj nacin iz grafulje saljes sliku, a iz zvucne zvuk.Mislim, ja ni nemam zvucnu, imam integrisanu koju koristim samo za spdif, video plejeri mi bitstrimuju sve na yamahu, a ona mi je defakto D/A konverter i pojacalo.
Jesi li probao tako?
Monitor sa 1440p ide sa jednog dvi izlaza iz gpu u minitor preko dvi-d ulaza na monitoru, dok iz hdmi izlaza gpu mora da outputuje signal u hdmi input od zvučne, ili zvučna neće da radi, pošto je zvučna zvanično audio-video kartica, samo što ja nisam instalirao splendid drajvere koje kartica hardverski podržava, ali zvučna svakako mora da primi video signal od gpu, jer sve to zajedno outputuje u risiver, dakle zvučna kartica je neophodni posrednik signala iz gpu do risivera, koji posle izbacuje sliku preko hdmi out u tv.

Onkyo može da gura sliku s jednog, a zvuk s drugog ulaza, ali ja svakako šaljem hdmi signal i sa slikom i sa zvukom u risiver iz kompa, iz zvučne tačnije.

S ovim mojim setupom nisam uspeo da nateram da radi 1080p preko risivera na tv, a 1440p direktno iz grafike s dvi u monitor i to je to. I da je to moguće, jako je nezahvalno raditi u extended modu pri dual monitor setupu
s različitim rezolucijama, meni lično nije vredno sve muke... dok s clone modom u 1080p i na monitoru i tv-u nemam nikakvih problema.

I da, hdmi 1.3 kabl maksimalno može da gura hd audio kodeke i više od 1080p, ali mi se čini da mu 1080p nekako dođe nešto slično kao nativna rezolucija na monitorima.

edit: sto se igrica tice, mene licno ne interesuje da li ce bioshock 1 raditi u 1440p vec da li ce bioshock 2 i 3 raditi u 1440p bez da moram da dajem 400+ evra za graficku ;) Nista mi ne bi znacilo sto 95% starih naslova koje sam odigrao i necu ih igrati opet radi kako treba :)

Pa pazi, ne bi bilo loše da se uzme neka nova grafa generacije koja nas očekuje na proleće, u rangu 660ti ili 670 recimo, s 2 gb vrama, što se nvidije tiče barem, kao i amd ekvivalentima u cenovnom rangu, koji će moguće imati i 3gb vrama, ali i ta 560ti s 2gb vrama će poslužiti za većinu novih naslova slično koliko i ova moja 570-tica sigurno još neko vreme.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
i dalje mi nije jasno ZASTO moras da guras hdmi u zvucnu kartu uopste ako je risiver sposoban da spoji zvuk i sliku sa dva razlicita izvora (a ne verujem da nije sposoban, verovatno cak ima i bar dva nacina na koje to moze da izvede). Sve sto treba da uradis je da posaljes video iz jednog DVI na DVI-D na 1440p monitor i iz mini HDMI (sa odgovarajucim kablom) na hdmi na TV-u ili risiveru (ja ne trpam video signal u risiver uopste vec povezujem direktno na TV, na risiver samo saljem zvuk), a plejer i windows da podesis da koriste digital out od asusa koji povezes na risiver i gotova prica. Nema handshake problema vise. :) (znam da je sad kasno jer si vratio monitor ali svejedno...)
ti si pravio bukvalno dva posrednika i dva prepakivanja signala, a to je po meni vrlo nepozeljno u bilo kojoj varijanti. Sto direktnije - to bolje. Manje prepakivanja, manje "handshake-a" manje jitter-a u streamu...Zvucna treba da se bavim zvukom, a ne slikom ako mene pitas. Ako ona uzima stream sa slikom pa ga raspakuje da bi nakalemila zvuk, pa to pakuje i salje dalje u risiver preko hdmi - koji ce ti ocin ta zvucna uopste? Razumeo bih da iz zvucne teras analogne izlaze u onkyo da dobijes bolji zvuk, ovako ti je risiver svejedno D/A i po meni taj Xonar ti je nepotreban skroz. (iskoristis digital out sa integruse, nema nikakve razlike izmedju tog i asusovog digital out-a ako radis bitstream)

Poslednja izmena:

maestroBG

PCAXE member
Učlanjen(a)
12.10.2009.
Poruka
992
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel 6700 K, Delidded, Coolaboratory Liquid Pro and Corsair H110i GT
Motherboard:
Asus Maximus VIII Formula
RAM:
G SKill 2x8 Gb DDR 4 3600 Mhz
VGA & cooler:
MSI GTX 970 Gaming
Display:
LG 55 Inch smart TV 3D
HDD:
Samsung 850 Pro SSD
Case:
BeQuiet Silent Base 800
PSU:
CORSAIR CS 750 W
Optical drives:
PIONEER
Mice & keyboard:
Logitech
Internet:
Cable Net
OS & Browser:
WINDOWS 10 X64
ne , vec se ne bih menjao nikada... glavu za glavu za taj shimano ili kako vec :)

pored ASUS , The Great :)

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
SAMSUNG 840 pro 128GB, WD RED 3TB, 2x WD GREEN 2TB, WD GREEN 1TB + WD 500GB AAKS
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
i dalje mi nije jasno ZASTO moras da guras hdmi u zvucnu kartu uopste ako je risiver sposoban da spoji zvuk i sliku sa dva razlicita izvora (a ne verujem da nije sposoban, verovatno cak ima i bar dva nacina na koje to moze da izvede). Sve sto treba da uradis je da posaljes video iz jednog DVI na DVI-D na 1440p monitor i iz mini HDMI (sa odgovarajucim kablom) na hdmi na TV-u ili risiveru (ja ne trpam video signal u risiver uopste vec povezujem direktno na TV, na risiver samo saljem zvuk), a plejer i windows da podesis da koriste digital out od asusa koji povezes na risiver i gotova prica. Nema handshake problema vise. :) (znam da je sad kasno jer si vratio monitor ali svejedno...)
ti si pravio bukvalno dva posrednika i dva prepakivanja signala, a to je po meni vrlo nepozeljno u bilo kojoj varijanti. Sto direktnije - to bolje. Manje prepakivanja, manje "handshake-a" manje jitter-a u streamu...Zvucna treba da se bavim zvukom, a ne slikom ako mene pitas. Ako ona uzima stream sa slikom pa ga raspakuje da bi nakalemila zvuk, pa to pakuje i salje dalje u risiver preko hdmi - koji ce ti ocin ta zvucna uopste? Razumeo bih da iz zvucne teras analogne izlaze u onkyo da dobijes bolji zvuk, ovako ti je risiver svejedno D/A i po meni taj Xonar ti je nepotreban skroz. (iskoristis digital out sa integruse, nema nikakve razlike izmedju tog i asusovog digital out-a ako radis bitstream)
Ne mogu da idem s drugim kablom direktno iz grafike u tv, zato što nvidia grafike podržavaju samo dva monitora po kartici, a pošto mi risiver nvidia control panel prepoznaje kao monitor (jedan monitor je onkyo sr875, a drugi viewsonic)... ako ubodem treći kabl direktno iz grafike u tv, onda nemam zvuk jer su mi onda potrebna tri monitora: viewsonic, onkyo i panasonic st50 ili kako bi drajver prepoznao edid od plazme, a tri monitora ne mogu na jednu karticu, a ne pada mi napamet da menjam grafiku za amd, ni sad ni u budućnosti, dosta sam bio na ati grafikama.

Morao bih da koristim grafiku za bitstrim hd audia i spdif iz zvučne ili integruše za sve ostalo, a ni to mi ne pada na pamet, ne želim stalno da se drndam sa menjanjem inputa na risiveru jer bi bitstrimovanje s grafike zahtevalo jedan input u risiveru, a spdif audio za sve ostalo drugi input, a želim da mi sve bude na jednom inputu što se tiče zvuka koji ide preko kompa u risiver.

A i pored svega toga... i da mi nije to preveliko cimanje (a jeste), dual monitor setup sa različitim rezolucijama u extended modu mi nikako ne odgovara i potpuno mi je neupotrebljiv iz više već nabrojanih razloga. Extended mod s dva monitora iste rezolucije je druga priča (i nije mi potreban pošto nemam dva identična monitora ispred sebe), a pošto mi je tv 1080p, monitor takođe mora da bude 1080p u svakom slučaju.

Nadao sam se da će to s 1440p i 1080p šljakati ok, ali meni ne šljaka nikako... i to bez obzira na moju problematiku sa zvukom i hdmi zvučnom karticom, risiverom itd... tako da mi dodatno drndanje sa zvučnom ili čak njeno potpuno izbacivanje iz setupa ne pravi nikakvu razliku i ne pomaže u rešavanju moje glavobolje, jer nije samo hdmi zvučna uzrok iste, već i različite rezolucije tv-a i monitora.

TV-om s 1080p i monitor s 1080p u clone modu i sa kompletnim zvukom outputovanim preko hdmi porta sa zvučne i s jednim kablom je setup koji mi najviše odgovara... to mi je najjednostavnije, najpraktičnije i najbolje rešenje i tu neću više ništa da menjam.

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
2.573
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Sta mislis, da li bi ubacivanjem jos jedne GTX570 karte resilo problem, definitivno bi imao vise snage i nize temperature?

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
Ne, jer nije samo problem u snazi, grejanje grafike je najmanji problem u celoj priči. Opet se vraćamo na dual monitor setup u extended modu sa različitim rezolucijama monitora i tv-a. Nadao sam se da će to raditi ok kod mene, ali to nikako ne radi ok i to je to.

Takav setup je meni ipak neupotrebljiv i to je završena priča za mene.

Taj problem ništa ne može da reši osim 1080p monitora pored 1080p televizora. Pošto sad imam 1080p monitor pored 1080p plazme, sve mi šljaka savršeno, samo da zamenim ovaj tn sa nekim ips 1080p monitorom i to je to.

O sli nema smisla govoriti, jer ne može da mi reši ceo problem, već samo grejanje grafike i mogućnost da koristim više od 2 monitora, ali mi to ne rešava problem sa različitim rezolucijama monitora i TV-a. Kad bi neko imao samo dual 1440p monitor setup, tu bi svakako značio sli, ali ne 570 sli, zbog malo vrama. Mislim da bi minimum bio 660ti sli ili 670, nešto sa bar 2gb vrama. Ali za single 1440p monitor setup će za većinu novih naslova biti dovoljna i single 670 kartica, pošto i ova moja 570-tica žvaće savršeno sve na max sem par najzahtevnijih naslova.

A ja svakako nemam više raspoloživih pci-e slotova sve i da hoću da se maltretiram sa sli setupom, a neću, jer nemam razloga za to.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Ne mogu da idem s drugim kablom direktno iz grafike u tv, zato što nvidia grafike podržavaju samo dva monitora po kartici, a pošto mi risiver nvidia control panel prepoznaje kao monitor (jedan monitor je onkyo sr875, a drugi viewsonic)...

znaci,n e 3 monitora, 2 monitora. Xonar i Onkyo ne treba da budu vidjeni kao monitori uopste, eventualno moze onkyo da bude monitor ako ides sa hdmi iz graficke u njega, a zvuk brate posebno teras iz xonara i to nije video i ne treba da ide iz nvidie uopste :) Apsolutno nema veze odakle ide slika, a odakle zvuk ako oba zavrsavaju gde treba. Ne znam kako da objasnim osim da zaboravis na slanje zvuka preko HDMI iz graficke. Setup treba da izgleda ovako:

1. dvi kabl iz graficke u 1440p monitor
2. hdmi kabl iz graficke u televizor ILI onkyo (ne teras zvuk preko njega)
3. spdif/opticki kabel iz xonara u onkyo. Sav zvuk ide iz njega, dakle system, filmovi, muzika, igre, sve.

nVidia control panel ce videti dva monitora. Namestis configuraciju prikaza kako zelis. U video plejeru izaberes xonar digital out ili kako se vec na njemu to zove da bude audio out. Podesis pass-through ili kako vec zelis i to je to. NEma potrebe da vezujes zvuk za sliku kroz jedan kabel. Jeste zgodno AKO radi. Medjutim ako ne radi kako treba ili ako neces da imas dva prepakivanja signala usput onda nije pozeljno.

imas i jos jednu varijantu - iz asusa do nvidie internom konekcijom povezes zvuk da ide na nVidia digital out odnosno hdmi pa ces imati zvuk sa xonara poslat na nvidiu i odatle na hdmi.

btw. Ja takodje koristim dve razlicite rezolucije, stim sto je meni TV 720p, a monitor 1080p i to sljaka sasvim normalno na nacin koji sam ti gore opisao. Stim sto ja kad mi TV ne treba prebacim na single display mode, a kad ocu da gledam film onda upalim extended mode i namestim u plejeru (to se jednom uradi i tako ostane) da mi je fullscreen display TV. Sa druge strane zvuk ide iz spdif out u yamahu koja mi je D/A i odatle na zvucnike, logicno :) (normalno, bitstrimujem ga, plejer ga ne pipa uopste, kako je snimljen - tako se isporuci u D/A)

Poslednja izmena:

seizmos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.09.2010.
Poruka
352
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@Kobayashi, djasvi mi se monitor...odlican izbor druze ;)

TT by Galaxy S3

Shang Tsung

Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011.
Poruka
4.813
Rezultat reagovanja
166
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zvijer :p
CPU & cooler:
Intel i7 9700K@5GHz ft. EKWB H2O
Motherboard:
ASUS ROG Strix Z370-E Gaming
RAM:
Corsair Dominator Platinum 32GB 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS RX 5700 XT Strix OC
Display:
LG 32GK850G (VA 165Hz) + AOC Q3279VWFD8 (IPS 75Hz)
HDD:
SSD Samsung 970 EVO 500GB + WD 4TB EFAX
Sound:
ASUS Essence STU + Rotel RA-05/JBL L16 Decade/SVS PB1000 + Sennheiser HD515
Case:
Lian Li 011 Dynamic (black)
PSU:
Seasonic SS-760XP2 Platinum
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Chroma + ASUS Echelon mousepad + Redragon Dark Avenger RGB
Internet:
ASUS RT-N18U + Ubiquiti AP AC LR @ 250/25Mbit
OS & Browser:
Win10 64-bit
Other:
Logitech C920 Webcam, Logitech Cordless Rumblepad 2
gx-x

Pa rece covek da je vratio monitor, dzabe sad pricas kada ne moze da testira tvoju teoriju.

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
znaci,n e 3 monitora, 2 monitora. Xonar i Onkyo ne treba da budu vidjeni kao monitori uopste, eventualno moze onkyo da bude monitor ako ides sa hdmi iz graficke u njega, a zvuk brate posebno teras iz xonara i to nije video i ne treba da ide iz nvidie uopste :) Apsolutno nema veze odakle ide slika, a odakle zvuk ako oba zavrsavaju gde treba. Ne znam kako da objasnim osim da zaboravis na slanje zvuka preko HDMI iz graficke. Setup treba da izgleda ovako:

1. dvi kabl iz graficke u 1440p monitor
2. hdmi kabl iz graficke u televizor ILI onkyo (ne teras zvuk preko njega)
3. spdif/opticki kabel iz xonara u onkyo. Sav zvuk ide iz njega, dakle system, filmovi, muzika, igre, sve. i
Prvo, monitor sam već vratio jer mi prvenstveno ne odgovara rad u extended modu sa dve različite rezolucije, meni je to neprihvatljivo iako sam se nadao da će biti obrnut slučaj.

Drugo, meni zvuk ne ide iz grafike, već iz zvučne. Nisam uopšte instalirao audio drajver za nvidia grafiku. Meni slika ide iz grafike u xonar (koji samo propušta signal, ne koristim splendid), pa onda u risiver. Da bi zvučna uopšte outputovala zvuk preko hdmi-a, mora gpu da outputuje sliku prvo u xonar, u suprotnom xonar neće moći da outputuje preko hdmi-ja, već samo preko spdifa.

Dakle, gpu šalje video signal u hdmi in na xonaru, onda xonar šalje i zvuk i sliku do hdmi in-a na risiveru, a onda risiver šalje sliku u hdmi in na TV-u.

Treće, Xonar hdav 1.3 je inače A/V kartica i ne može drugačije da radi preko hdmi-ja, mora da primi sliku iz gpu i da šalje i sliku i zvuk zajedno dalje preko hdmi-a, samo što ja ne obrađujem sliku sa splendidom, već je samo propuštam dalje do risivera.

Četvrto, spdif ne podržava hd audio kodeke, a ne pada mi na pamet da odvojeno bitstrimujem hd audio (odakle god) na jedan hdmi ulaz u risiver, a ostatak zvuka da ide preko spdifa u drugi ulaz, jer onda moram da menjam inpute u zavisnosti da li mi treba hd audio ili ne, a to ne želim nikako da radim.

Peto, ako slika preko hdmi-ja ide u risiver, (a hoću da tako ide, da bih mogao da šaltam po meniju od risivera na tv-u, a ne da zurim i malecni displej na samom risiveru), nevezano za to da li je zvučna posrednik u provlačenju video signala iz grafike do risivera, nv control panel će mi svakako videti risiver kao monitor, a pošto risiver podržava samo 1080p rezoluciju, clone mod nije moguć sa 1440p monitorom, a extended mod ne želim uopšte, pogotovo ne sa različitim rezolucijama monitora i tv-a, a to već po ko zna koji put ponavljam. Previše problema tako imam da bi sve cimanje bilo vredno toga, a i extended mod (s istim rezolucijama monitora i tv-a) mi kod kuće uopšte nije potreban.

Šesto, treba da uglavim tu i 3d da mi ide direkto iz grafike u tv, pošto risiver ne podržava hdmi 1.4, a da mi zvuk ide preko hdmi-a iz zvučne, tako što bih ugasio monitor u nv control panelu kad hoću da gledam tv, pa da mi budu aktivni samo slika sa gpu u tv kao jedan monitor (ne znam kako će drajver da pročita edid od Tv-a) i risiver kao drugi monitor, kako bih imao zvuk. Monitor bi onda posle gledanja 3d filma ponovo uključio u nvidia control panelu, a isključio izlaz iz hdmi-a koji ide direktno u tv. Tako bih po potrebi menjao koja dva "monitora" ću da koristim u isto vreme. Jedan dvi bi se koristio za output dvi-to hdmi kablom do zvučne, a drugi za dvi vezu s monitorom, dok bi preko hdmi-a išao 3d signal direktno u tv, jer moram da zaobiđem risiver koji je samo hdmi 1.3.

Ne znam da li ću tako uopšte uspeti da nateram 3d da mi radi, ali ako uspem, onda će mi svakako svi portovi na gpu biti zauzeti.

Sedmo, ne kažem da to nije nemoguće izvesti, ali je to za mene potpuno nepraktično i neprihvatljivo. Jer ako bih ja sad koristio extended mod sa 1440p monitorom i risiverom, kako bih imao i zvuk i sliku na tv-u, svaki put kad promenim primarni monitor ili isključim 1440p monitor kako bih radio nešto na 1080p i imao zvuk, prvo risiver počne da baguje sa hdmi handshakingom i stalno iznova pokušava da uhvati signal i samo se sve pali i gasi, a da ne pričam što mi se posle uvek razbacaju ikone svuda po desktopu zbog različitih rezolucija koje se aktiviraju na glavnom desktopu.

I osmo, dovoljno mi je komplikovan setup i ovako, ali radi sve kako ja želim (još ako uspem 3d da poteram biće super) i, nažalost, 1440p monitor mi donosi mnogo više nevolja nego koristi i zato sam monitor vratio.

Ne želim da razvlačim dalje o ovome u ovoj temi, jer je ovo tema o shimian 1440p monitoru, a ne o kobajinom htpc setupu.

Dakle, sad mi sve mi savršeno radi s monitorom od 1080p i Tv-om od 1080p i tu neću ništa više da menjam, osim što gledam da uzmem novi ips 1080p monitor, jer ću ovaj stari tn da dam kevi. Još ako uspem nekako da poteram da mi radi 3D preko plazme direktno iz gpu, biće sve savršeno.

Hteo sam da uplivam u 1440p vode, video sam da mi to nikako ne odgovara iz mnogo razloga (što nema veze sa samim shimian monitorom, naravno) i to je gotova priča.

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ne razumemo se mi, nema veze. :P Tebi je ocigledno jako stalo do DTS-HD pa otud to insistiranje na slanju zvuka preko HDMI kabla i tog xonara. I to moze da se resi sa 3 kabla bez da i jedan ide iz graficke u xonar po dts-hd. taj hdmi sto bi slao dts-hd iz xonara ne mora uopste ad nosi sliku, moze da nosi samo zvuk, pa mapiras u onkyo da zvuk sa tog hdmi ulaza ide na sliku iz kojeg god izaberes hdmi ulaza na kom je video i gotova stvar. Druga varijanta je ona koju sam ti opisao, a to je da interno iz xonara prebacis bitstream na nvidiu i da nvidia salje taj audio stream uz sliku iz svog mini-hdmi izlaza.
Pisem ovo jer mozda neko naleti na slican problem pa nek se nadje. Ti si svoj problem resio na drugi nacin i to je ok.
:wave:

seizmos

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.09.2010.
Poruka
352
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kobayashi, pa gde si vec vratio ovaj monitor u pm...:(....pa ako je extended rez bila problem, bolje da si tv prodao pa jurio neki u 1440P :P

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
ne razumemo se mi, nema veze. :P Tebi je ocigledno jako stalo do DTS-HD pa otud to insistiranje na slanju zvuka preko HDMI kabla i tog xonara. I to moze da se resi sa 3 kabla bez da i jedan ide iz graficke u xonar po dts-hd. taj hdmi sto bi slao dts-hd iz xonara ne mora uopste ad nosi sliku, moze da nosi samo zvuk, pa mapiras u onkyo da zvuk sa tog hdmi ulaza ide na sliku iz kojeg god izaberes hdmi ulaza na kom je video i gotova stvar. Druga varijanta je ona koju sam ti opisao, a to je da interno iz xonara prebacis bitstream na nvidiu i da nvidia salje taj audio stream uz sliku iz svog mini-hdmi izlaza.
Pisem ovo jer mozda neko naleti na slican problem pa nek se nadje. Ti si svoj problem resio na drugi nacin i to je ok.
:wave:
Da, izuzetno mi je stalo do hd audia i to baš xonar da ga outputuje.
Ne slažem se sa tobom uopšte u vezi toga da xonar može da nosi samo zvuk preko hdmi-a, jer kartica neće da radi uopšte ukoliko joj ne prosledim sliku iz gpu. Imam karticu već godinama.

Da, očigledno se ne razumemo, ali verovatno ne onako kako ti misliš, pošto mi se čini da čitaš svaki treći red mojih postova (i ne krivim te, opširno je dosta), a to se vidi iz tvojih odgovora.

Ne bih se složio s tobom po pitanju tvog načina rešenja mog problem, ali ne bih zaista dalje da raspravljam o tome, jer ovo nije tema za to, a i ne bih da se ponavljam po ko zna koji put. Meni sve sad radi kako treba i kako mi odgovara, a i da uopšte ni nemam onkyo i xonar i da me ne interesuje hd audio itd itd, ne odgovara mi 1440p i 1080p u extended modu zbog gomile drugih problema i to je to...

Sumnjam da si u pravu povodom toga što si napisao u vezi xonara, ali nema veze.

Ukoliko ja grešim, nek ide meni na dušu.

Svestan sam svojih ograničenja, ali isto tako jako specifičan po pitanju šta i kako želim da mi funkcioniše kad je u pitanju komp i kućna tehnika.

Kobayashi, pa gde si vec vratio ovaj monitor u pm...:(....pa ako je extended rez bila problem, bolje da si tv prodao pa jurio neki u 1440P :P
Tv sa 1440p? :nuts:

Pa lg je tek najavio ultra hd televizore, a to me zaista ne interesuje još uvek i neće još dugo.

Da prodam TV? Teško... tek što sam ga kupio i veoma sam zadovoljan s njim. 1080p mi sasvim odgovara.

Monitor sam vratio i ne razmišljam više uopšte o 1440p za gajbu, ali sam voljan da podelim svoje iskustvo s ovim monitorom sa svima koje to interesuje.

Poslednja izmena:

Miskonius

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.12.2012.
Poruka
302
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Koliki je refresh rate ovog monitora?
Negde cujem 60, negde 120Hz...
I ako je 60 Hz da li moze da se OC na 120?

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
60, a Oc može do 67Hz. Oni yamakashi catleap (isto koreanci) mogu da idu do 120, ali samo prve serije. Sada više ni njih nema u prodaji, osim možda na 120Hz.net

Dakle, za shimian je maksimum 67Hz.

Miskonius

PCAXE Member
Učlanjen(a)
30.12.2012.
Poruka
302
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Bez veze...
Jedan od likova sa kilpova koji si postavio, kaze da su neki dobili modele sa 120Hz, neki sa 90 itd kao da to bas i nije standardizovano
A ako se dokupi neki PCB onda moze da se OC na 120...
Znas nesto o tome?

Kobayashi Maru

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.04.2011.
Poruka
353
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
Internet:
DSL
OS & Browser:
Other:
Pa to važi samo za yamakashi catleap monitore, nisam nigde pročitao da to važi i za shimian monitore. Ima da se dokupi neka pcb ploča, ali to je modovana ploča od onih likova sa 120Hz.net. Procunjaj malo po njihovom sajtu, ima dosta informacija o ovim monitorima i ako je moguće poterati s bilo kakvim budženjem ovaj monitor u 120Hz, to će onda jedino biti moguće uz pomoć tih likova s tog sajta...

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
krenuo da trazim adapter koji cu da kupim uz mog buduceg shimiana... al izgleda nista od toga..
naime.. za 2560x1440 res mora da se koristi dual-link dvi... uglavnom nije toliki problem ako nemas laptop koji ima display port... e onda ti treba aktivni adapter DP -> Dual-link DVI koji kosta > 100e
cena shimiana + cena adapter > cena dell-a (koji ima DP)

eto ako neko naleti da zna :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
dual-link dvi nije kabl sa dva DVI prikljucka, vec jedan samo deblji :) Ako graficka u laptopu teoretski moze da ima dva dvi porta i da podrzi dual monitor setup onda ce raditi sa dual-link dvi kablom...valjda :d

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Debian
nema dvi, ima display port ;)
za sada ne pokusavam da vezem dva monitora na laptop :P

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
aaa, nema dvi uopste. Kapiram. Onda ne moze drugacije osim kako si naveo, a to je preskupo. Moze za nekih 60-tak evra da se nadje taj adapter al cimanje je sa porucivanjem + i dalje je skupo.

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Zar vecina laptopova nema HDMI?

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Debian
ma da... nasao sam i ja za tu cenu otprilike... al mi nesto to previse cimanja onda...

nema ovaj t420 ni hdmi :rolleyes:
a i ja sam skapirao da i hdmi ide tesko preko 1920x1080 (ovde pricam o adapterima i chudima, trebalo bi da hdmi moze neke vece rezolucije... edit: da naravno da moze 1.3 verzija, ali opet kad je rec o kompatibilnosti sa DVI se pominje samo single link..)

Vrh