Kobayashi Maru
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 08.04.2011.
- Poruka
- 353
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel 4770K i Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Z87 DELUXE
RAM:
16GB Patriot black mamba 1600 MHz (2x8GB)
VGA & cooler:
Asus GTX 780 DCU II OC
Display:
Viewsonic vx2739wm, Panasonic TX-P50ST50e
HDD:
SAMSUNG 840 pro 128GB, WD RED 3TB, 2x WD GREEN 2TB, WD GREEN 1TB + WD 500GB AAKS
Sound:
Onkyo TX-SR875, Axton prednje i zadnje kutije, KLH 17, Sennheiser HD280pro
Case:
Cubitek HPTX, koji će uskoro da dobije potpuno novi izgled...
PSU:
Seasonic x850 gold
Optical drives:
LGBD BD-RE BH10-LS30
Mice & keyboard:
COrsair K70 Mx Blue, Logitech g400, RAZER Pro Pad, genius i3
Internet:
DSL
OS & Browser:
WIN 7 64bit enterprise, firefox
Other:
Xbox 360 gamepad, genius i3
Monitor sa 1440p ide sa jednog dvi izlaza iz gpu u minitor preko dvi-d ulaza na monitoru, dok iz hdmi izlaza gpu mora da outputuje signal u hdmi input od zvučne, ili zvučna neće da radi, pošto je zvučna zvanično audio-video kartica, samo što ja nisam instalirao splendid drajvere koje kartica hardverski podržava, ali zvučna svakako mora da primi video signal od gpu, jer sve to zajedno outputuje u risiver, dakle zvučna kartica je neophodni posrednik signala iz gpu do risivera, koji posle izbacuje sliku preko hdmi out u tv.pazi nisam ni rekao da 1440p kacis na HDMI vec TV (1080p) ali realno hdmi 1.3 moze da potera 1600p
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Audio.2Fvideo.
dalje, zasto moras da teras zvuk iz nvidije hdmi u asusa? Zasto samo ne stavis da je asus digital out primarni zvucni izvor i namestis ga da "svira" sve i zabodes ga u risiver? Zasto moras da teras zvuk i sliku kroz jedan hdmi kabl (ne znam da li moze da prodje hddts i 1080p kroz 1.3 hdmi, trebalo bi da moze?)? Zar taj Onkyio ne moze da se namesti da prikazuje sliku sa jednog ulaza, a zvuk sa drugog? Moja skoro 15 godina stara yamaha rx-v430 je to mogla...Na taj nacin iz grafulje saljes sliku, a iz zvucne zvuk.Mislim, ja ni nemam zvucnu, imam integrisanu koju koristim samo za spdif, video plejeri mi bitstrimuju sve na yamahu, a ona mi je defakto D/A konverter i pojacalo.
Jesi li probao tako?
Onkyo može da gura sliku s jednog, a zvuk s drugog ulaza, ali ja svakako šaljem hdmi signal i sa slikom i sa zvukom u risiver iz kompa, iz zvučne tačnije.
S ovim mojim setupom nisam uspeo da nateram da radi 1080p preko risivera na tv, a 1440p direktno iz grafike s dvi u monitor i to je to. I da je to moguće, jako je nezahvalno raditi u extended modu pri dual monitor setupu
s različitim rezolucijama, meni lično nije vredno sve muke... dok s clone modom u 1080p i na monitoru i tv-u nemam nikakvih problema.
I da, hdmi 1.3 kabl maksimalno može da gura hd audio kodeke i više od 1080p, ali mi se čini da mu 1080p nekako dođe nešto slično kao nativna rezolucija na monitorima.
edit: sto se igrica tice, mene licno ne interesuje da li ce bioshock 1 raditi u 1440p vec da li ce bioshock 2 i 3 raditi u 1440p bez da moram da dajem 400+ evra za graficku Nista mi ne bi znacilo sto 95% starih naslova koje sam odigrao i necu ih igrati opet radi kako treba
Pa pazi, ne bi bilo loše da se uzme neka nova grafa generacije koja nas očekuje na proleće, u rangu 660ti ili 670 recimo, s 2 gb vrama, što se nvidije tiče barem, kao i amd ekvivalentima u cenovnom rangu, koji će moguće imati i 3gb vrama, ali i ta 560ti s 2gb vrama će poslužiti za većinu novih naslova slično koliko i ova moja 570-tica sigurno još neko vreme.