Marvox je dobro napisao, polažem dosta i na izgled. Razmišljao sam i o d15, ali realni da budemo preveliko je. Nije fora da u pola kućišta bude cooler. A i zaklanja mi RGB RAM. A i ako se overclockuje 10900k, d15 može da ga hladi ali ipak su temperature velike, a i buka je veća jer fanovi rade na max. Sa d15 ne može se nikako dobiti bolje hladjenje od Z73. Za sada je overkill 280€ hladjenje na procesor od 320€, ali već sam napomenuo da mi je to ulaganje u budućnost je planiram u buducnosti da kupujem najjace procesore. Ruzno je za moj ukus kad se pogledaju današnja kućišta gde sve svetli kao u cirkusu. Za mene je RGB poželjan ako je umeren i diskretno ističe nešto što zaista vredi. Zato mi je Z73 primamljiv jer diskretno svetli, a ima vrednost da bi svetleo. A potrpati brdo jeftinih ventilatora i ugasiti svetlo a upaliti cirkus, to mi je bezveze. A posto ću i streamovati, moram i na estetiku da obratim paznju.A sta da gleda? Koji ce mu hladjenje od 280 evra na procesoru od 320 evra. Ovako uzme 10900k i uzme noctua d15 i dobio je bolji procesor i bolje hladjenje.
Hvala. I ja sam primetio da je odličan hardware i zato se zainteresovao. Retko kod koga ćeš naći konfiguraciju da su mu sve komponente top. Većina ljudi gleda samo da nabudzi što jaču grafičku i što jaci procesor, a stedi se na ostalim komponentama. A ovde su sve komponente ujednačene tj top. Uvek se gleda samo upasti u veću kategoriju graficke, makar se kupila i neka kineska Colorful ili neki Palit ili Gainward. A kad se već kupuje GPU, treba uzeti kvalitetan model, neki Aorus ili Rog Strix. Kuciste je jedva našao u Madjarskoj. A i zbog kućišta mi je konfiguracija veliki plus jer je unikatna, baš, baš je teško nabaviti ga a ima i USB C i nije glomazno a odličan Airflow i kvalitet izrade.ako imas para kupi, odlican hardware koji ce te dugo sluziti
gde si nasao kuciste?
Ja sam se napalio na ovo novoako imas para kupi, odlican hardware koji ce te dugo sluziti
gde si nasao kuciste?
Takvi proizvodi da nemaju kupce ne bi se ni proizvodili (i npr. Apple ne bi bio multi-milijarderska kompanija) tako da u to ne bih ulazio... Mnogi ljudi će žrtvovati nekoliko % performansi radi vizuelne prezentacije. U ovom slučaju ne bi ni bilo žrtvovanja performansi hlađenja ali zato više košta...
E sad razumes zašto me privlači ova konfiguracija. Kuciste mi se bas svidja. A vise ga ni u Madjarskoj nije moguce naći. Ako hoces, požuri za 5000d jer će se rasprodati a pitanje je da li će i kad nova tura. 5000d ti je isto kao i 4000d, samo što je većih dimenzija. E sad uporedi cene, ovaj je nabavio 4000d za 118€, a za 5000d ti traže 180€. A ako imamo u vidu da ja volim mala kućišta, onda je meni 4000d odlicno.Ja sam se napalio na ovo novo
5000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX PC Case — Black
The CORSAIR 5000D AIRFLOW is a mid-tower ATX case that shows off your PC, and not its cables. Hidden cable management and an airflow-optimized front panel make building a clean, cool PC easy, with two included CORSAIR AirGuide fans.www.corsair.com
Pitao ove neke sto dovlace iz Madjarkse, min 180e...
Tacno sam znao da ce mi ova slika jednog dana dobro doci.
• NZXT Z73 285€
Pa vidiš li da sam stavio pod znake navoda? “Moj”, u smislu ako ako ga kupim, odnosno “moj” koji sam ovde izneo. Ovaj sa oglasa u čemu je bolji od ovog “mog” kompjutera? Em polovan, em bez garancije, em lošije komponente, a cena veća za 150€.Ali ono kada pises moj komp ovo moj komp ono a jos nisi ni kupio. Tako da taj komp polovan je bolji od tvog racunara koji imas a taj koji ces mozda kupiti.
Odlicno izgleda kod zelenog. Imate jake mašine, svaka cast. Jedino bi mi N15 zaklonio RGB RAM, pa mi zbog toga ne odgovara. A evo ovde na 13:45 Dule kaže da je D15 jedva držao OC 10900k na 5,2 GHz na 85 stepeni. A to je ipak dosta vruće.Ma druze, naigraces se svakako sa bilo kojim da uzmes za te pare...
A to da D15 ne moze lepo da izgleda jer je ogroman, pogledaj slike od kolege zeleni , a i ja sam stavljao slike pre neko vece, da bacis pogled kako to izgleda.
Rig gallery
Ja se nadam da je to to bar za neko vrijeme. , P.S moram priznat da mi ovu prvu sliku i nije baš bilo svejedno slikat s obzirom da je kućište na knap stalo na ogradu od balkona a još je na nekih cca 3m :thumb: Samo ovaj 24pin skloni da nije preko ovog belog lima...evo kako je kod mene.axe.rs
Naravno, sve je stvar predloga. Neko voli RGB, neko bas ne voli, kao proleter. Ja bih uvek zrtvovao malo izgled (ne mnogo) da bih dobio jacu masinu... Kako odlucis to je to...
Osim ako nas ne trolujes ovde, nemas apsolutno nameru da uzmes, nego eto "da pitas"
Hvala što si mi davao predloge, i naravno da sam pogledao tvoj predlog jer je dobar. Kontaktirao sam prodavca koji je stavio oglas da EVGA 3080 prodaje za 1.078€, ali na zalost rasprodao je sve i ostali su mu daleko skuplji modeli. Nema se nigde naći EVGA za 1080€, prve sledece cene su 1.150+€, ako ih i oni nisu rasprodali, što je već 300€ vise.Rekli smo ti vec, kupi sta hoces i kraj price. Ti si dosao samo da ti mi kazemo da kupis ono sto si vec zacrtao.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mnogo mu da doplati 150€ za 3080 u odnosu na 3070 ali zato nije mnogo da plati hladnjak za procesor 200€ vise nego sto bi mogao da plati Arctic freezer II 280 koji ima apsolutno iste performanse. Sta vise, mislim da ima i bolje.
A nije hteo ni da pogleda ono sto sam napisao. Jedna od najboljih kartica EVGA 3080 FTW3 Ultra kosta malo preko 1080€ a on govori kako najlosiji modeli kostaju preko 1000€
@all
Inace ovo mi je najzanimljiviji deo ovog topika
Zaista jeftino prodaje taj kraken koji je cak i po ceni od 240€ bacanje para. A on daje 45€ vise xD
Taj lik je postavio oglas samo da bi skrenuo pažnju na sebe. Nije on imao tu kartu po toj ceni, samo je napravio reklamu sebi. Drugar je spazio taj oglas čim je postavljen 0 pregleda i odma ga kontaktirao i dobio je isti odgovor kao ti. Pa mu je ovaj odma nudio druge grafičke za naravno veću cenu.Kontaktirao sam prodavca koji je stavio oglas da EVGA 3080 prodaje za 1.078€, ali na zalost rasprodao je sve i ostali su mu daleko skuplji modeli.
Jel se cenkas kad odes u Tehmonaniju, Gigatron, ili KP prodavca ili ga pitas koja je cena i to platis, Rodu, Tempo ili bilo koju drugu radnju? Ili platis onoliko koliko kosta?Cenkanje nije ciganisanje.Ima ga u svim sverama trgovine,od vrha do dna.
U pravu si, ljudi tako okace oglase a na stanju NEMA! I onda drugari sa foruma vide te oglase i kažu mi kako sam mogao ovo ili ono da kupim. Kao mogao sam da kupim Arctic za 100€ i da uštedim 180€ i da dodam za 3080. A onda ja pitam i vidim da Artict NEMA za 100€ iako oglasi stoje. Pitanje je da li ga ima i kod onih kod kojih je cena daleko veća jer i u Iponu ga nema. U radnjama takodje nigde nema Arctica 280. Takodje, 3080 za 1.000€ NEMA, iako neki oglasi stoje. A evo i konkretnih primera da sam se trudio da nadjem ono što su me drugarski posavetovali, da ne bude kao što je neko napisao da me savetuju uzalud i da necu ni pogledati. Naravno da i cenim i uzimam u razmatranje savete, samo eto hocu da kažem da nije bas tako lako sve to sprovesti u praksi. Inače, taj predlog je vrhunski, uštedim na cooleru 150€ i taj novac dodam i kupim 3080, samo što niti ima Arctica a niti ima 3080 za 1.000€. Tako da oglasi postoje ali roba je davno rasprodata i stare su cene, a robe NEMA. Bas je velika nestašica hardware-a. Veoma rado bih ustedeo na cooleru i dodao 150€ i uzeo dobru 3080 samo još kad bih mogao da ju nadjem za 1.000€. U radnjama nigde nema 3080 za 1.000€. A i kod kupovine komponenti, npr grafičkih, ipak treba voditi računa da se uzme kvalitetan model a ne neki najjeftiniji primerak samo da se uleti u klasu više. Jeftini i loši modeli rade na vecim temperaturama i češće će se kvariti i prave veću buku u radu itd. Hvala vam na svim predlozima. Ako naletim na 3080 za 1.000€ i na Artict za oko 100€, uzeću.Taj lik je postavio oglas samo da bi skrenuo pažnju na sebe. Nije on imao tu kartu po toj ceni, samo je napravio reklamu sebi. Drugar je spazio taj oglas čim je postavljen 0 pregleda i odma ga kontaktirao i dobio je isti odgovor kao ti. Pa mu je ovaj odma nudio druge grafičke za naravno veću cenu.