• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic info

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
2.106
Rezultat reagovanja
3.183
Moja konfiguracija
Na pola videa slučajno kliknem na 0 i vrati me na početak :troll:

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
665
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
evo jos jedan .mozda ce zatrebati ... iako sam emocionalno vezan za winxyoutube downloader
ovaj skida i nemoguce :geek: sad ovi moji programi nisu 'teli da skinu video al ovaj sljaka

L@l0

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
21
Moja konfiguracija
shutter encoder ti je takodje besplatan program koji osim sto je odlican za seckanje i enkodiranje u razne video formate ima i odlicnu video download sekciju.
licno ga koristim vec neko vreme i za sada mi je odbio poslusnost na mozda par sajtova.

Jel to zato sto su nam zgrade inace jako prelepe i istorijsko nasledje (kao u amsterdamu, parizu...) pa eto samo spoljne jedinice klima uredjaja ruzne ceo utisak balkansko-komunjarskog brutalizma?

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
665
Rezultat reagovanja
354
Moja konfiguracija
ne znam ,nisam na vlasti i funkciji al valjda je zato sto kaplje prolaznicima na glavu i komsijama

L@l0

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
57
Rezultat reagovanja
21
Moja konfiguracija
mislim da nije ni to, jer se to lako sredi.
crevo se sprovede i bez majstora koji rade sa klima uredjajima.

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.335
Rezultat reagovanja
1.894
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Ovakve stvari su korisne ako imaju smisla i rešavaju probleme, ali u gradovima gde otpadaju komadi fasade, cigle, pa čak i cele terase ovo uopšte nema smisla. Na stranu što će ovim da kažnjavaju običan narod, a tamo gde su maltene slapovi iz klima, na javnim i stranačkim zgradama, ostaviće i dalje da vise te spoljne jedinice.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.923
Rezultat reagovanja
3.522
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
821
Rezultat reagovanja
431
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
KC3000 2TB + 1TB + Crucial P3 500, 2 HDD od po 4TB (WD - RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Da, hvala, Dak. Moguće da napajanje zeza. Nisam još rešio problem.

Nije do onih podešavanja poput Fast Startup-a i sličnog, to mi je sve pogašeno.

I sa prvom RTX 5090, MSI Vanguard, imao sam čudan piskav zvuk. Tripovao sam da je coil whine, ali je vrlo moguće da je do releja u napajanju ili VRM-a, pošto se isto dešava i sa Aorus Masterom. Momci iz Monitora su tada ponudili da grafa ide u servis, ali sam odustao. To je bilo dok sam se žalio samo na piskav zvuk. Na kraju sam naučio da živim s tim.

Sad, kako se pojavio ovaj problem sa crnim ekranom, bezbolnija mi je varijanta da kupim drugo napajanje, zamenim ga i molim Boga da je do toga.

Pazi sad - nisam imao onaj stabilizator, odnosno držač za grafičku. Sve vreme sam je koristio bez njega. Kartica se malo nakrivila tokom iznošenja i čišćenja kućišta, pošto nisam posebno raskopčavao grafu. Kada sam je ispravio u slotu i stavio fabrički fiksator, izdržala je nešto dužu sesiju posla, ali je opet pukla sa crnim ekranom, samo malo kasnije.

Dešava se koji god framework da koristim. U PyTorchu, doduše, pukne mnogo ranije nego u TensorRT-RTX-u. U TensorRT-RTX-u render radi bez problema dva-tri sata, čak i sa zahtevnim generativnim modelima, tipa Flux 2 Dev + Turbo LoRA, image edit, korekcije i slično.

Savetovao si mi onu Titanium verziju, FSP Hydro Ti Pro od kilovat, ali te nisam poslušao. Gledao sam veću snagu i domaću garanciju i, eto, ispao popušaj.

Iscimao bih nekog servisera da probam karticu na njegovoj mašini, ali je većini sigurno maltret da se petlja sa CUDA Toolkitom, cuDNN-om, TensorRT-RTX-om i celim setupom. Možda bih mogao da iscimam nekog da podesi ComfyUI Portable za brzu proveru, čisto da utvrdim da li je do napajanja.

Ali i serviser je minimum 50 €, pa mi je možda isplativije da za tu razliku uzmem drugo napajanje, probam i onda vidim šta dalje. Tu sam negde 10–20 € gore-dole.

Daleko od toga da želim da neki drugi korisnik prođe kroz iste nedaće, ali jednostavno još ne znam do čega je.

Možda bih mogao da iscimam Vladarka, za Atom, gde sam i uzeo PSU. On zna pola bande - šala, čitaj: ekipu radnika iz Atoma - pa možda uspeju da istestiraju u rekordnom roku, ako budu fini. :)

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.923
Rezultat reagovanja
3.522
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Najbolje testiraj kod nekog frenda koji ima slicnu masinu i koristi taj tvoj softvrer.
Sa druge strane jako je tesko utvrditi do cega je, moguce da je kabvl samo s***a kao kod mene na drugoj masini, isto bio black screen a radio tako godinu i po, samo restari poceli da pucaju.
Ja mislio procesor,kad ono kabl savijen kod napajanja,

Vrh