• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Automobili

Pinocio

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.02.2021.
Poruka
1.257
Rezultat reagovanja
3.199
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
Ono je kratkog trajanja, plastika je loša, sedišta će da se raspadnu od one eko kože... motori su slabi za one gabarite, slabo vuku, turbo benzinci 1.5 od 180ks na džipčine videćemo koliko prelaze. Sedenje skučeno na onoliki auto, kao za kineze, sredisnja konzola ne daje komfora da se rasiris s nogama, dizajn 1/1 svi isti prekopirani, digitalizacija neumerena i ružna, nije ni praktična, nigde brojčanik, dugme..

Po meni utisak - akcenat na fake luxuzu
( kao forma ideale nameštaj sa temua ) i digitalnim ekranima.. To ne vaši samo za kineze, već i Volvo.. Sve je nekako loše i izveštačeno.

Definitivno je peak era auta bila 2000te, ovo sad je fast food, a nekad je bio biftek.
Pa i Volvo je kinez :D

R1zl4

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
1.122
Rezultat reagovanja
2.096
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Vostro 7620
CPU & cooler:
12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.30 GHz
RAM:
16.0 GB
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
NVMe KIOXIA 1024GB
PSU:
Dell 130.0W
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 11 Pro/ Chrome

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.660
Rezultat reagovanja
1.043
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Pa i Volvo je kinez :D
Volvo je u vlasništvu kineza, nije kinez, kinezi su iskoristili kupovinu da iskopiraju tehnologije, rade ga isti ljudi kao i pre, ali je i dalje x3 x4 cena veća u odnosu na kineze.. Generalno bušna priča sve novo, nisam primetio nikakvu razliku u kvalitetu kineza i 3-4x skupljih evropljana tipa BMW, Škoda, Audi..

Poslednja izmena:

Marvox

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.12.2018.
Poruka
840
Rezultat reagovanja
1.287
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7 13700K / Noctua NH-D15
Motherboard:
ASUS Prime Z690-A
RAM:
2x16Gb Kingston Fury Renegade DDR5 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
RTX 4080 Palit Game Rock OC
Display:
LG 27GL850-B Nano IPS 144Hz / LG 27GN800-B Nano IPS 144Hz / LG 55" C2 Oled
HDD:
Kingston KC3000 2tb, KC3000 1tb, SSD Intel 512Gb, 1Tb WD
Sound:
Kiwi Ears Quartet / HyperX DualCast
Case:
NZXT H700i
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W ATX 3.0
Mice & keyboard:
Glorious Model O Wireless/Keychron K2 V2
Internet:
Kable 350/20 Mbs
OS & Browser:
Win10 64bit
Bio sam u salonu pre mesec dana da gledam Cherry, realno, sa 7 godina garancije ili 150k km i 8 godine garancije na bateriju, i ono sto sam video u smislu kvaliteta samog auta i odnosa cene, Kinez je preozbiljna konkurencija. Nije eko koza, vec koza, bar na ovim modelima koje sam ja gledao, Tiggo 7 i 8. To fake luksus koji ti pominjes nema veze sa zivotom, bez uvrede. Ja sam neko ko je vozio svasta, bavim se automobilima, imam tehnicki pregled, mali rent a car i jos dosta iskustva. Da se razumemo, nije to BMW ili AUDI i taj rang, ali jede celu srednju klasu. Za 31k evra Tiggo 7 pro, a 37k Tiggo 8 Pro, nudi ozbiljno za nov auto. Nov Q5 je 75k evra, Q7 da ne pricamo, 95k lagano i vise u malo ozbiljnijoj opremi. Kod Kineza nisam nasao soft colse, matrix farove, mozda jos po neku sitnicu, sve ostalo auto ima. Po mom misljenju, veci nivo neko Skoda program. Karoq je 34k evra nov, sa manjom garancijom, i manje opreme. Kodiaq da ne pricamo, 50k pa na gore, opet manja garancija, slicna ili losija oprema, mozda ovi jaci modeli imaju matrix farove ali su bez panorame, headup displeja itd. Hibrid sistem je tek druga prica, plugin, potrosnja minimalna, voznja na struju (bar jos uvek kod nas dzabe), i sama garancija daje vetar u ledja da nije bar toliko mali motor 1.5 turbo za njih, bar za hibride. Uostalom, svi ostali ne stavljaju jaci svakako.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.660
Rezultat reagovanja
1.043
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Bio sam u salonu pre mesec dana da gledam Cherry, realno, sa 7 godina garancije ili 150k km i 8 godine garancije na bateriju, i ono sto sam video u smislu kvaliteta samog auta i odnosa cene, Kinez je preozbiljna konkurencija. Nije eko koza, vec koza, bar na ovim modelima koje sam ja gledao, Tiggo 7 i 8. To fake luksus koji ti pominjes nema veze sa zivotom, bez uvrede. Ja sam neko ko je vozio svasta, bavim se automobilima, imam tehnicki pregled, mali rent a car i jos dosta iskustva. Da se razumemo, nije to BMW ili AUDI i taj rang, ali jede celu srednju klasu. Za 31k evra Tiggo 7 pro, a 37k Tiggo 8 Pro, nudi ozbiljno za nov auto. Nov Q5 je 75k evra, Q7 da ne pricamo, 95k lagano i vise u malo ozbiljnijoj opremi. Kod Kineza nisam nasao soft colse, matrix farove, mozda jos po neku sitnicu, sve ostalo auto ima. Po mom misljenju, veci nivo neko Skoda program. Karoq je 34k evra nov, sa manjom garancijom, i manje opreme. Kodiaq da ne pricamo, 50k pa na gore, opet manja garancija, slicna ili losija oprema, mozda ovi jaci modeli imaju matrix farove ali su bez panorame, headup displeja itd. Hibrid sistem je tek druga prica, plugin, potrosnja minimalna, voznja na struju (bar jos uvek kod nas dzabe), i sama garancija daje vetar u ledja da nije bar toliko mali motor 1.5 turbo za njih, bar za hibride. Uostalom, svi ostali ne stavljaju jaci svakako.
Brate, jesi ti siguran u to što pričaš, baš baš siguran ? Znam da sam gledao SAT još sa prošlih sajmova i rekli su da ne koriste životinjsku kožu, a sintetika im piše i na sajtu. Al dobro ja ne držim tehnički i rent-a car. Džabe meni garancija kad auto " ne ide", meni je to slab motor na test vožnji probao, i priliči mi hečbeku, taj Cherry ima samo 230Nm za onoliki auto.

Niko više ne koristi pravu kožu, i da fake luxuz je sve. Proguglaj šta znači
" planned obsolence", generalno su svi srozali kvalitet, to više nema veze sa nekadašnjim kolima čiji interijer dan danas nema premca. Ako te loži forma ideale nameštaj lajsne od drveta + sintetika + jeftina plastika + wau digitalna instrument tabla na tač, onda ok, meni se to sve gadi. Moje poimanje luxuza je možda drugačije..

Uđi u Mercedesa iz 2000tih da vidiš šta je dizajn, koža, drvo, plastika. Meni je sve ono smešno loše, a seo sam u svaki auto do nekih 100k eura. Po meni ( i po svim automehaničarima koje znam da vrede), auti su se pravili kvalitetno do 2012 otprilike.

65968

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.660
Rezultat reagovanja
1.043
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
65969

Meni je ovo luxuz.

Ovo dole nije, ovo mi je ciganski :

65970

I am sorry...

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.954
Rezultat reagovanja
184
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Seres 5 ima Nappa kožu a to ne bi trebalo da je sinteticka koža.. takodje ima dosta drveta koje valjda nije neka plastika

Sent from my iPhone using Tapatalk

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.932
Rezultat reagovanja
2.905
Moja konfiguracija
Ja shvatam sta @Fearl3ss zeli da kaze. Magla... daljina... i po zvuku i po izgledu mogao si da prepoznas o kom autu se radi pre dvadesetak godina. Pezo je bio Pezo (206, 307...), Mercedes je bio Mercedes itd. Svaki je na svoj nacin imao svoj neki smek (i eksterijer i enterijer). Danas automobili previse lice jedni na druge. Magla... daljina... moze da se napravi nagradna igra i niko ne bi pogodio ni po zvuku ni po izgledu o kom automobilu se radi, da li je Audi, Mercedes, Mazda, Citroen ili neki od milion kineskih automobila.

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.932
Rezultat reagovanja
2.905
Moja konfiguracija
65971

Ako ste dobri poznavaoci automobila mozda znate koji auto je prikazan, ali pitajte ljude oko sebe o kom autu je rec? Nova Mazda, Skoda, Mg, nesto deseto?

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.660
Rezultat reagovanja
1.043
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Seres 5 ima Nappa kožu a to ne bi trebalo da je sinteticka koža.. takodje ima dosta drveta koje valjda nije neka plastika

Seres 5 je skuplji 20,000e il koliko, od Tigo pro 7 ?

Za te pare su vala mogli ubacit pravu kožu :)

Ali kao što reče Veselin gore, svi su slični, da ne kažem isti. Sve je po principu daj svega i sve, plus kad se doda da je kod 90% njih imitacija materijala i jeftina plastika u većini kola.. Ne mislim na kineze samo, nego i ostale. Kvalitet i dizajn, stil, klasa, unikatnost.. toga više nema.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.954
Rezultat reagovanja
184
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Seres 5 je nov 32k sa 300KS a 36k sa 585KS. Nappa koza je valjda prava koza, nije sintetika, plastika ili šta već

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.660
Rezultat reagovanja
1.043
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Seres 5 je nov 32k sa 300KS a 36k sa 585KS. Nappa koza je valjda prava koza, nije sintetika, plastika ili šta već

Gde piše koja je cena, ja sam nešto guglao al mi je izašlo više..

Moguće da je prava koža ne znam.. piše im samo nappa, na Tigo 7 pro piše da je sintetička na njihovom sajtu, a i čitao sam iskustva korisnika kod kojih se iscepao posle 1 godine po sedistima.

65973

65972

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
3.079
Rezultat reagovanja
5.403
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Intel Core i5-12600K - Cooler Master MasterLiquid ML360 RGB
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
G.Skill 32GB 2x16 Trident Z5 DDR5 5600MHz CL36 KIT
VGA & cooler:
MSI RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G
Display:
BenQ Mobiuz EX3210R i LG 43UM7600 4K TV
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
CORSAIR VOID PRO RGB Wireless 7.1
Case:
Cooler Master Cosmos C700P
PSU:
Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W
Mice & keyboard:
Logitech G502 X White, Logitech G910 Orion Spectrum
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Poceli svi sve da kopiraju i to je to.

Stari poznavaoci se secaju kako je Lexus veoma licio na Mercedes pa su neki cak za neke modele bili sigurni da je Mercedes dok ne vide znak.

Od svih meni je najvise BMW skrenuo sa neke svoje putanje.

EU automobilska industrija je dotakla sam vrh, a drugi su kopirali i dostigli Nemacku auto industriju.

Najveci problem EU je taj sto su sami sebi poceli da lupaju neke eko standarde i elektro motore da su sami sebe unistili.

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.954
Rezultat reagovanja
184
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Gde piše koja je cena, ja sam nešto guglao al mi je izašlo više..

Moguće da je prava koža ne znam.. piše im samo nappa, na Tigo 7 pro piše da je sintetička na njihovom sajtu, a i čitao sam iskustva korisnika kod kojih se iscepao posle 1 godine po sedistima.

Pogledajte prilog 65973
Pogledajte prilog 65972
Cena sa uračunatim pdv-om za vozilo:

( 2023 godište)
Od 300 KS iznosi 31.900,00 eura, dok je 585 KS - 35.900,00 eura .

( 2026 godište) - isporuka od 90 do 120 dana.
Od 300 KS - 34.300,00 eura, dok je 585 KS - 38.300,00 eura.

U navedenu cenu je uračunata subvencija od 5.000,00 eura.

Marvox

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.12.2018.
Poruka
840
Rezultat reagovanja
1.287
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7 13700K / Noctua NH-D15
Motherboard:
ASUS Prime Z690-A
RAM:
2x16Gb Kingston Fury Renegade DDR5 6400Mhz CL32
VGA & cooler:
RTX 4080 Palit Game Rock OC
Display:
LG 27GL850-B Nano IPS 144Hz / LG 27GN800-B Nano IPS 144Hz / LG 55" C2 Oled
HDD:
Kingston KC3000 2tb, KC3000 1tb, SSD Intel 512Gb, 1Tb WD
Sound:
Kiwi Ears Quartet / HyperX DualCast
Case:
NZXT H700i
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W ATX 3.0
Mice & keyboard:
Glorious Model O Wireless/Keychron K2 V2
Internet:
Kable 350/20 Mbs
OS & Browser:
Win10 64bit
Brate, jesi ti siguran u to što pričaš, baš baš siguran ? Znam da sam gledao SAT još sa prošlih sajmova i rekli su da ne koriste životinjsku kožu, a sintetika im piše i na sajtu. Al dobro ja ne držim tehnički i rent-a car. Džabe meni garancija kad auto " ne ide", meni je to slab motor na test vožnji probao, i priliči mi hečbeku, taj Cherry ima samo 230Nm za onoliki auto.

Niko više ne koristi pravu kožu, i da fake luxuz je sve. Proguglaj šta znači
" planned obsolence", generalno su svi srozali kvalitet, to više nema veze sa nekadašnjim kolima čiji interijer dan danas nema premca. Ako te loži forma ideale nameštaj lajsne od drveta + sintetika + jeftina plastika + wau digitalna instrument tabla na tač, onda ok, meni se to sve gadi. Moje poimanje luxuza je možda drugačije..

Uđi u Mercedesa iz 2000tih da vidiš šta je dizajn, koža, drvo, plastika. Meni je sve ono smešno loše, a seo sam u svaki auto do nekih 100k eura. Po meni ( i po svim automehaničarima koje znam da vrede), auti su se pravili kvalitetno do 2012 otprilike.

Pogledajte prilog 65968
NIsam proveravao sajt, ChatGPT i to, nego mi je receno u salonu kada sam gledao auta. Doduse, pitao sam jel je prava koza, kaze jeste. Nije iskljuceno da se "nismo razumeli", prodavci su prodavci, razumes ti to. Osim u izlozenoj Tiggo 8, sto nije bila koza, vec neki drugi finiji materijal, nije stof, ne znam sta je, nije mi se svideo, nekako mi je bilo previse fino. Bas imam sliku, okacicu dole. Mojoj zeni jeste npr :D, sto je i ocekivano, izgleda na oko lepse ali se meni ne svidja. Ali moze i bez tog materijala, nego koza, koja god da je. Pa cak i da jeste, sinteticka koza je isto sasvim ok prica. Niti mislim da ce da ispuca za godinu dana. Primeri isto postoje, siguran sam. Na jednom mom autu, unistio sam volan za godinu dana, cela koza ispucala, samo zato sto sam prljavih ruku od ulja ulazio u njega i vozio.

Poredis babe i zabe, Mercedes S iz devedesetih je bila ikona tadasnjih automobila. Ko je mogao da priusti takav automobil sebi? Sam vrh elite, niko drugi. Vidjali smo M5 na slici, ili kada neki krimos se prokurci po gradu sa njim. Sada je drugo vreme, lizing, kredit, dugorocni rentovi, 300 kombinacija da se uzme auto za koji se realno smatra luksuzom, i samim tim u zadnjih 20 godina proizvodjaci prave sa dosta manjim kvalitetom nego nekada. Stani na bilo koje mesto u Beogradu na 10 minuta, na ulici i procice sigurno bar jedan auto od 100k+ evra.

Imao sam priliku isto da ga probam u test voznji, ne znam sta je tebi slabo ako je takav auto (ili slican njemu) slab... Imao sam 6 cilindara, naravno da NISTA ne moze da zameni taj osecaj, i da bih menjao uvek za tako nesto ali budimo realni, ovo je svakom smrtniku i vise nego dovoljno. Mnogo lep osecaj kada imas ispod haube 6+cilindara kako rade, bez dodatne baterije da ga pogura, sa jednom ili dve turbine. Ali mi pricamo o autu za svaki dan, da ne jede 12+ litara na 100km, registracija ne kosta kod nas toliko koliko kosta, i odrzavanje koje je papreno.

Da rezimiramo, razumem tvoj stav i misljenje i postujem ga, svako voli ono sto mu je uz srce. Da ne mislim o parama, znao bih sta bih uzeo, bez da idem da ga gledam pre kupovine. Samo ne vidim poentu da pljujem po svemu ostalom sto se kosi sa mojim misljenjem.

Vrh