peja81
Moderator
- Učlanjen(a)
- 08.05.2009.
- Poruka
- 9.816
- Rezultat reagovanja
- 2.306
Moja konfiguracija
Not really sure what you mean by this statement but as an owner of both a HD 5870 and a GTX 480 I will tell you right now that the GTX 480 is a good bit faster in the majority of the games that I have played with it and once the gtx 480 is clocked to 800+mhz core my HD 5870 doesnt stand a chance against it even though my HD 5870 runs at 1ghz.
And yes the minimal framerates with the GTX 480 while gaming are miles better than the HD 5870. The only game that currently runs better with my HD 5870 is BFBC2 but im sure that when drivers mature that the GTX 480 should be running that game just as well or even better than the HD 5870.
E vala, ako si ga ti tako ocenio, onda nema sta tu vise da se prica...Taj test je jedan veliki BS
Just Cause 2 - Očigledna prednost na stani GTX470 dok je gubitak u The Dark Tower benchmarku verovatno vezan za CUDA renderovanje vode jer u samom benchmarku je dominantan prikaz mora.
Ma znam bre, nije to bitno - cisto sam se osvrnuo na starcevu opservaciju, jos jednu u nizu mnogih... naravno, uz prigodan citat neke izjave ko zna odakle (verovatno sa nvnews-a ili cega god vec - bitno da najverovatnije ima ono "nv" u nazivu ), nekog random lika koji je "progledao" kako je sa HD 5870 presao na GTX 480 (ako ne i 470)... a verovatno mu je istom prilikom i u kucistu postalo naglo hladnije, a uz usiju izvadio tampone koje je turao dok je vozio 5870Za taj test na drugom forumu smo već utvrdili da je BS, i da je očito urađen sa svrhom, prvo što je upalo u oko (sem toga da je ovo jedini test na net-u koji daje drugačije rezultate) je da su Just Cause testirali na "Dark Tower", nivou gde dominira more, a zna se da se u Just Caus voda drukčije renderuje na nvidia-i (preko cuda-e), koja btw izgleda n puta bolje, pa otuda i takve performanse na tom nivou (što isto nisu napomenuli), a samim tim posle ovavke neprofesionalnosti pada sumnja i na čitav test...
Ovo je jedino sto imam od 5850:Imao sam 5850 , sada imam 285. 5850 je subjektivno tisa na leru, iako je imala neki iritirajuci pisteci zvuk (koji valjda potice od lezajeva) koji se javljao samo na odredjenim obrtajima. Po default-u, fan je setovan 21%, kada sam ga rucno spustio na 20% nije bilo pistanja. Kartica je tokom igranja ubrzavala na nesto preko 30% i tada se cula ali nista strasno, jer su ti misli usmerene na igranje. Kada sam testirao 5850 pod Furmarkom, drzao sam rucno fan na 50% i to je vec ozbiljna buka jer se fan vrteo debelo preko 3000 rpm. Sa druge strane, 285 po default-u radi na 40%, nema pistanja ali je bucnije nego 5850. Zato sam rucno spustio brzinu na 35% i time sam zadovoljan, vrti se na 1320 RPM. Kada krenem da igram ubrzava fan na preko 50%, pod Furmarkom ode i na 100% u auto modu , i jeste bucnija od 5850 ali ni to nije toliko velika razlika. 285 na 100% se vrti na 3220 RPM sto je manje nego 5850 na 50%. E sad meni nisu jasni likovi koji porede NV brzinu izrazenu u % vs ATI brzinu izrazenu u %. Valjda treba porediti RPM-ove posto su ti ventilatori manje vise iste konstrukcije i kod ATI i kod NV kartica. Cak i ovaj na NV proizvodi isto iritirajuce pistajne pri odredjenom broju obrtaja samo se to desava na visim obrtajima. Bottom line: 5850 je generalno tisa od 285, na leru i jedna i druga mogu da budu jako tihe (sto je po meni najvaznije), pod loadom niti jedna od njih nije tiha ali je 5850 nesto tisa od 285, NV vs ATI brzine ne mogu da se porede % za %.
EDIT: Uradio sam grafikon zavisnosti broja obrtaja u zavisnosti od %.
problem je sto ne spavam sa slusalicama.Da ne budem pogreshno shvacjen. Ja kao i pretpostavljam velika vecjina igracha igre igra sa SLUSHALICAMA. Ok. Ako ne igra sa slushalicama onda sigurno ne igra na krsh 2.0 genius belim zvuchnicima, nego munje neke 5.1 sisteme i vole da osete "ceo trip" tako sto cje da otpanje zvuk. Ok.
Shta je onda problem ???
Kul, to sam napisao u drugom delu posta koji si namerno izostavio.
Meni je moj gtx 260 gigabyte bio fantastican za 24/7 download na 20% fan, kao i sada ovaj gtx275 na 25% !
Naravno spavam sa devojkom vec 3 godine tako da vise nju cujem neko komp koji je tipa 3-4 metra dalje od mene : ))
Pa kad zahrce okreni je stranu pobogu!Kul, to sam napisao u drugom delu posta koji si namerno izostavio.
Meni je moj gtx 260 gigabyte bio fantastican za 24/7 download na 20% fan, kao i sada ovaj gtx275 na 25% !
Naravno spavam sa devojkom vec 3 godine tako da vise nju cujem neko komp koji je tipa 3-4 metra dalje od mene : ))
Problem je u tome sto:Da ne budem pogreshno shvacjen. Ja kao i pretpostavljam velika vecjina igracha igre igra sa SLUSHALICAMA. Ok. Ako ne igra sa slushalicama onda sigurno ne igra na krsh 2.0 genius belim zvuchnicima, nego munje neke 5.1 sisteme i vole da osete "ceo trip" tako sto cje da otpanje zvuk. Ok.
Shta je onda problem ???
Evo da te razocaram lik je sa Rage3D foruma.Ma znam bre, nije to bitno - cisto sam se osvrnuo na starcevu opservaciju, jos jednu u nizu mnogih... naravno, uz prigodan citat neke izjave ko zna odakle (verovatno sa nvnews-a ili cega god vec - bitno da najverovatnije ima ono "nv" u nazivu ), nekog random lika koji je "progledao" kako je sa HD 5870 presao na GTX 480 (ako ne i 470)... a verovatno mu je istom prilikom i u kucistu postalo naglo hladnije, a uz usiju izvadio tampone koje je turao dok je vozio 5870
Sve cu da ti odgovorim, druze, iako mi bas nije najjasnije sta si me to tacno pitao ... i to sto krace, da ne sirimo pricu - znamo kakav je napor moderatorskog tima da se apolutno ne propusta bilo kakav duzi offtopic na ovom forumuCAR-e uz duzhno poshtovanje ali to sto si rekao u prvom delu post-a je za mene ili neprihvatljivo ili moze da se okrakterishe kao totalni bullshit.
Kada se igra neka igra i ako se ona ne igra bez slusalica ili sa barem jasnim zvukom, onda savetujem da se ne ukljucuje ni monitor jer je efekat isti.
Taj koji igra igre sa 5850 ili gtx470 kartom bez zvuka ne zasluzuje da bude spomenut a ne da se komentarise kolicina buke u 2d i 3d rezimu rada.
I ja sam sada trolujem u topiku a nekada sam bio moderator i apelovao da se ovaj topik 10 puta protrese i izbrishu gomile bullshit-a, sada sam i sam upao u zamku.
bez veze...
ps : sada ponovo prochitah tvoj post i reci mi kada pojachash logi da li imash razloga da se naprezhesh i pored igre slushash ventilator svoje grafichke karte koja pretpostavljam se ne nalazi odmah do uveta ?