S.T.A.R.A.C.
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 10.07.2009.
- Poruka
- 289
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N
Kada je Crytek izbacio Far Cry, ljudi su ga igrali na medimum detaljima u 1024x768. Nekoliko godina kasnije Crytek radi istu stvar sa Crysis-om, no ovog puta ljudi hoce igrati na 1680x1050 na max. detaljima Malo sutra!Generalno se ja slazem sa tobom... samo masis moju poentu: Crysis, kada se pojavio, davne 2007-e, nije mogao da se igra na max. Nije bilo hardvera koji je mogao da ga potera, nebitno koliko grafickih ima(o) u sistemu. Hell, pa i danas ume da namuci dosta masina, narocito kada se upali 8xAA. Ja ne mogu komotno da ga igram sa 8xAA, na mojoj masini - ume frejmaza da padne ispod 20 u odredjenim situacijama.
A igra je stara 3 godine.
A za Metro je ista prica... iako DoF i teselacija ne donose nesto posebno, te ne izazivaju Bog zna kakav WOW! efekat... ipak postoje kao opcija, te ubijaju performanse na mrtvo. Sto opet znaci da ne postoji hardver koji moze da isprati ovu igru na maximum-u
(dobro, mozda dva GTX480 u SLi-ju ... eventualno )
Meni 8xMSAA uopce ne treba, niti opravdava pad performansi s obzirom na kvalitet. Ajmo biti malo realni.
Ne igram BC2 pa ne mogu nesto reci o toj igri. No sto se tice Stalkera i Metroa recimo, tu jednostavno spustis neke detalje i dobit ces puno bolji frame.STARAC:
Nije poenta gledati gde ima 80fps vec gde ima 20fps. Upali BC2 recimo, stavi sve na max i imaces DOSTA momenata gde ce ti igra padati na 15-20fps iako radi na 50+ ostatak vremena, al taj ostatak vremena je najcesce nebitan naspram scena gde pada na 20fps Isto vazi i za stalker, za COD MW2 itd.
Jos ako krenes da budzis IQ u drajverima (sto ja recimo volim da radim) i stavis supersampling, vecina igara ce ti seckati sa 4xAA na max (tu mislim i na one od pre 3-4 godine)
Ja Stalker igram na 1680x1050 sa 2xAA, no "moram" staviti SSAO na low i Sun shafts na low. Dof takodjer iskljucim jer mi je bez veze. Igra i dalje izgleda prakticki isto kao i na maks. detaljima, a radi skoro duplo brze.
Svaka igra se moze bolje optimizirati, no to uzima puno vremena, ali ljudi hoce danas 1920x1080 rez. sa AA/AF! U prilog im ide jedino to sto skoro sve igre dolaze sa konzola, osim ovih par.