Maverick78
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.11.2009.
- Poruka
- 115
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-3570K@ 4.3GHz & CM Hyper 212+
Motherboard:
MSI Z77A-G43
RAM:
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600mhz
VGA & cooler:
MSI GTX 670 OC
Display:
Dell UltraSharp U2312HM
HDD:
Crucial M4 128GB SSD - WD 1.5 TB
Sound:
Logitech S220 & Steelseries Siberia V2
Case:
Cooler Master 690
PSU:
TT Toughpower 750W
Optical drives:
Pioneer 215D DVD-RW
Mice & keyboard:
Razer Lachesis 5600 & Razer Lycosa
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Imam problem sa klokovanjem ovog q9550 na novoj asus p5q deluxe ploci, nikako da ga namjestim da radi stabilno.
Ovakva je situacija, imao sam prije ove ploce asus p5q pro i na njoj mi je ovaj proc radio lagano na 3.6 ghz. Voltaza na nekih 1.25v, NB na 1.26v. Sada sam na p5q deluxe na kojoj nikako ne mogu da ustabilim klok. Cak ni na 3.4ghz. Jedno radi ok na 3.2ghz. Ne mogu da provalim nikako gdje grijesim. Prvo sam mislio da je memorija, pa sam probao druge module, ali isto se desava, tako da mislim da memorija nije problem. Pokusavam makar da ga ustabilim na 3.4ghz. Temperature su odlicne, u linxu posle sat vremena nisu presle nekih 67C,a ovako u igrama ne odu ni na 57C za proc, ali svejedno zablokira posle nekog veremena i dobijem bsod. Stavim ovako:
FSB: 400
ram speed: 800
cpu volt: 1.25v
cpu volt reference: 0.630
cpu volt. reference:0.670
cpu PLL vot. 1.52v
FSB terminaton volt: 1.26v
dram voltage: 1.86v
NB volt: 1.26v
NB GTL reference: auto
SB volt: 1.10v
PCIE sata volt: 1.50v
Load line calibration: auto ili enabled, svejedno ne pomaze
cpu spread spectr. disabled
pcie spread spectr. disabled
sve ugaseno u cpu configuration, znaci eist, speed step i tako to.
Probao sam da ostavim i sve na auto, osim voltaze za procesor i voltaze za memoriju, kontam da ova ploca treba da radi sa fsb-om na 400, zar ne? toliko je deklarisana, ali nece ni tako. Jendostavno dobijem bsod posle nekog vremena, najcesce u igrama. Dok recimo izvrtim LinX nekih sat vremena bez ikakve greske. Ne mogu vise da prokljuvim sta je problem. Da li mozda treba ici na vecu voltazu za NB? I koliko je sigurno, mislim kolika je ok voltaza za NB za ovu plocu? Ne bih da pretjeram. Kad dobijem bsod, interesantno da u minidump tamo nema .dmp fajlova, ali ima memory.dmp, pa kad otovrim sa blue screen viewerom pokaze mi ovu gresku na slici dole (kmode_exeption_not_handled). Da nije mozda i win7 problem? Ne znam vise sta da mu radim... Koliko bi bilo ok da probam voltazu za NB? Posto najvise sumnjam da je tu problem, ne znam gdje bi mogao drugo da bude.
Ovakva je situacija, imao sam prije ove ploce asus p5q pro i na njoj mi je ovaj proc radio lagano na 3.6 ghz. Voltaza na nekih 1.25v, NB na 1.26v. Sada sam na p5q deluxe na kojoj nikako ne mogu da ustabilim klok. Cak ni na 3.4ghz. Jedno radi ok na 3.2ghz. Ne mogu da provalim nikako gdje grijesim. Prvo sam mislio da je memorija, pa sam probao druge module, ali isto se desava, tako da mislim da memorija nije problem. Pokusavam makar da ga ustabilim na 3.4ghz. Temperature su odlicne, u linxu posle sat vremena nisu presle nekih 67C,a ovako u igrama ne odu ni na 57C za proc, ali svejedno zablokira posle nekog veremena i dobijem bsod. Stavim ovako:
FSB: 400
ram speed: 800
cpu volt: 1.25v
cpu volt reference: 0.630
cpu volt. reference:0.670
cpu PLL vot. 1.52v
FSB terminaton volt: 1.26v
dram voltage: 1.86v
NB volt: 1.26v
NB GTL reference: auto
SB volt: 1.10v
PCIE sata volt: 1.50v
Load line calibration: auto ili enabled, svejedno ne pomaze
cpu spread spectr. disabled
pcie spread spectr. disabled
sve ugaseno u cpu configuration, znaci eist, speed step i tako to.
Probao sam da ostavim i sve na auto, osim voltaze za procesor i voltaze za memoriju, kontam da ova ploca treba da radi sa fsb-om na 400, zar ne? toliko je deklarisana, ali nece ni tako. Jendostavno dobijem bsod posle nekog vremena, najcesce u igrama. Dok recimo izvrtim LinX nekih sat vremena bez ikakve greske. Ne mogu vise da prokljuvim sta je problem. Da li mozda treba ici na vecu voltazu za NB? I koliko je sigurno, mislim kolika je ok voltaza za NB za ovu plocu? Ne bih da pretjeram. Kad dobijem bsod, interesantno da u minidump tamo nema .dmp fajlova, ali ima memory.dmp, pa kad otovrim sa blue screen viewerom pokaze mi ovu gresku na slici dole (kmode_exeption_not_handled). Da nije mozda i win7 problem? Ne znam vise sta da mu radim... Koliko bi bilo ok da probam voltazu za NB? Posto najvise sumnjam da je tu problem, ne znam gdje bi mogao drugo da bude.
Prilozi
-
195,4 KB Pregleda: 179
Poslednja izmena: