M
Misko78
Guest
A odakle tebi tih 0,5x? Kada MS preporucuje 1,5x konkretno meni je recommended 6139MB a imam 4096MBtacnije 50% velicine rama (ako imas 4GB onda 2GB pagefile.sys)
A odakle tebi tih 0,5x? Kada MS preporucuje 1,5x konkretno meni je recommended 6139MB a imam 4096MBtacnije 50% velicine rama (ako imas 4GB onda 2GB pagefile.sys)
po ovome ispada da je to 1.5x samo ako imas manje od 1GB rama (na 32bitnom OSu)By default, the minimum size on a 32-bit (x86) system is 1.5 times the amount of physical RAM if physical RAM is less than 1 GB, and equal to the amount of physical RAM plus 300 MB if 1 GB or more is installed. The default maximum size is three times the amount of RAM, regardless of how much physical RAM is installed.
Minimalna velicina Illidane, minimalna ne znaci i preporucena.po ovome ispada da je to 1.5x samo ako imas manje od 1GB rama (na 32bitnom OSu)
Izgleda da ipak treba imati pagefile na disku:MA ja to iskljucim skroz...koji ce mi vise od 4gb (doduse 3,5 koliko x86 vidi)!!
I da je bolje kad je podeljen na dva diska jer Win simultano pristupa i jednom i drugom fajlu.If you have a large amount of RAM (at least 2GB), you might think that Windows 7 would never need virtual memory, so it would be okay to turn off the page file. This won't work, however, because Windows 7 needs the page file anyway, and some programs might crash if no virtual memory is present.
Sve isto kao na XP-u.If you have two or more physical drives (not just two or more partitions on a single physical drive), splitting the page file over each drive can improve performance because it means that Windows 7 can extract data from each drive's page file simultaneously. For example, if your current initial page file size is 384MB, you'd set up a page file on a drive with a 192MB initial size, and another page file on a second drive with a 192MB initial size.
Takodje, ako ne radis na racunaru nista sto ce ti zauzeti preko 3.5 ili 4 GB sto bi uopste i aktivirao swap, jer ako stavite swap a imate vise memorije nego sto vam treba windows ce i pored toga jedan deo automatski trpati u swap, a svaki hard disk je mnogo sporiji od RAM-a.Ionako je svrha swapa da se koristi ako kolicina fizickog RAM-a nije dovoljna.MA ja to iskljucim skroz...koji ce mi vise od 4gb (doduse 3,5 koliko x86 vidi)!!
Na samom pocetku, ako gledam iz partition menadzera. To mu dodje spoljni rub diska, valjda.a gde ti se nalazi ta particija fizicki na disku?
E upravo to. Medjutim mene sad brine ovo sto je saruman quotovao da hoce ponekad programi da chrashuju jer to mi se desava u par igara prilikom izlaska iz istih. Sad cu bas da upalim pf pa da vidim jel se isto desava!Za moje potrebe, a verujem i za 95% potreba pojedinaca koji PS i softver za video montazu ne koriste sasvim je dovoljno 4 GB rama bez swapa.A imajuci u vidu da Windows 7 trosi nesto manje memorije od Viste ako je pod Vistom nesto radilo bez swapa velike su sanse da ce i pod 7com.