Nema poente isključivati superfetch u Windowsu 7, onda ti je bolje da koristiš XP... Meni je to najveća prednost u odnosu na XP. U Visti je implementiran i bio je malo lošiji, ali u sedmici je sređen.Ja sam skoro iskljucio Superfetch i Windows search/indexing, jos nisam zakljucio koji servis od ova dva drlja, izgleda da su oba.
Superfetch drlja samo kada ti sistem idle-uje... Znachi nocu kad idu torrenti . Da ga ne bih gasio (posto i mene to drndanje uzasno nervira), ja pred spavanje ukljucim akusticki menadzment hard diska (AAM). Tada se hard ne cuje mnogo, ali i radi sporije (za torrente i superfetch to nije bitno)... Ujutru samo vratim na high perfomancevidecu, iskombinovacu, probacu...
samo, za te operacije HDD mora da bude u IDE modu, meni sa AHCI i RAID ne radi podesavanje AAM-a..Evo ti resenje. Samo ti treba komercijalna (pro) verzija. Mozda moze i ovo u free varijanti. AAM stvarno funkcionise po pitanju buke, a usporenja ti nocu i nisu toliko bitna
Ne mora. Meni je hard u AHCI modu pa AAM radi ... E sad za raid nisam siguran...samo, za te operacije HDD mora da bude u IDE modu, meni sa AHCI i RAID ne radi podesavanje AAM-a..
Ne obavezno. Grub moze da se instalira gde god pozelis (vecina user friendly distroa ga i instalra na root particiju), mada je najpametnije GRand fajlove odvojiti na zasebnu particiju od stotinak MB.da si nekad koristio linux, znao bi da postoje tako te male particije
Jos uvek ne dobih odgovor!Predpostavljam da je vec bilo ali...kako da iskljucim strelice i onaj stit sa ikonica na desktopu?!