• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ps5

Paja4

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.07.2019.
Poruka
1.234
Rezultat reagovanja
459
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 5 2600 6-Core 3.4 GHz
Motherboard:
Gigabyte B450 AORUS ELITE
RAM:
2X KINGSTON HyperX Fury Black 8GB DDR4 3200MHz CL16 - HX432C16FB3/8 8GB, DDR4, 3200Mhz, CL16
HDD:
TOSHIBA 1TB 3.5", SATA III, 64MB, 7200rpm, P300 serija - HDWD110UZSVA Interni, 3.5", SATA III, 1TB H
Case:
NZXT H500 BLACK-RED
PSU:
THERMALTAKE TOUGHPOWER 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Redragon Gerberus i Redragon Karura
OS & Browser:
Windows 10
To sto ti neke stvari ne razumes je tvoje. Moguce da uopste nisi razumeo sta sam hteo reci. em platis igru em te dodatno tovare sa placanjem da bi igrao nesto online.
Gomilu igara koje sam igrao na PS4 Pro sam kasnije odigrao na PC kao sto HZD, GOW, GOW Ragnarok, i potpuno je neuporedivo. PS5 Pro ko je sunuo sad 100.000 za konzolu uzivace u 60 fps narednih 2 godine posle toga kako koja zahtevnija igra izlazi, fps ide na 30. Mislis da ce GTA VI da radi u 60 fps 4K kad se pojavi?
malo je nelogicno da igricu koja izlazi ekskluzivno za ps5 ne bude igriva, ne znam kome to ide u prilog, nije kao da imaju ps6 da prodaju :)

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
725
Rezultat reagovanja
472
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Ovo oko Ps+, skidanje igara iz kolekcije i plaćanja za online igranje je mene najviše odbilo od ps5, a godinama sam visio na PS4. Elite, DbD, for honor, no man sky... sve sam to morao tamo da plaćam za online, na PC-u niš.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
662
Rezultat reagovanja
703
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
To sto ti neke stvari ne razumes je tvoje. Moguce da uopste nisi razumeo sta sam hteo reci. em platis igru em te dodatno tovare sa placanjem da bi igrao nesto online.
Gomilu igara koje sam igrao na PS4 Pro sam kasnije odigrao na PC kao sto HZD, GOW, GOW Ragnarok, i potpuno je neuporedivo. PS5 Pro ko je sunuo sad 100.000 za konzolu uzivace u 60 fps narednih 2 godine posle toga kako koja zahtevnija igra izlazi, fps ide na 30. Mislis da ce GTA VI da radi u 60 fps 4K kad se pojavi?
Samo pumpaj... I Čekaj na igru 5-10 godina (10 godina Bloodborne) da bi je igrao na PC-ju od 3000evra sa dva FPS više nego na konzoli.
Primer, TLOU2 sam zaboravio kad sam igrao, a PC igrač još čeka april ove godine.

Optimizacija igara za PC i konzolu je nebo i šeširdžija, i na konzoli je sve maks utegnuto da pruži maksimum spram HW koji konzola poseduje, pa će samim tim PS5 konzola terati sve igre i na 30 i na 60 i na 120FPS sve do end of life perioda (u zavisnosti za koji mod se opredeliš).

Igram trenutno Miles Morales (ok stara je 5 godina), ali onaj novi "Performance RT (raytracing) mod" na PS5 gura 1440p 120Hz bez da štucne, a grafika je filmska...
Za te performanse bi mi trebao PC od 3000e, a ja sam kupio PS5 za 56.000 din.
I sve to bez brige da li moram da updejtujem bios, drajvere, gladanja milion YT klipova kako šta da podesim, samo sednem i udri, najgore što može da se desi da iskoči neki system ili game update pre igranja.

Ponavljam, a ti pročitaj i razumi ako i kako hoćeš, PS5 (a i Xbox) je po svim parametrima gladajući odnos uloženo-dobijeno naprednija i savršenija igračka platforma od PC (jer jelte samo za to i služi), osim SUBJEKTIVNO za FPS i strateške igra (to je i moje mišljenje) i činjenica da se svaka igra plaća (ali plaćalo bi se i za PC da smo normalna zemlja ili da živimo u nekoj normalnoj zemlji).

malo je nelogicno da igricu koja izlazi ekskluzivno za ps5 ne bude igriva, ne znam kome to ide u prilog, nije kao da imaju ps6 da prodaju :)
Ma to nije tačno... Ne obaziri se...

@Uruk to na PC "niš da se plaća" ni igre ni filmovi funkcioniše jer smo Mordor demokratija, još malo i to će se srediti.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
725
Rezultat reagovanja
472
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Btw, ja sam PS4 i kupio samo zbog Bloodborne, a TLOU2 mi još uvek stoji negde na pola nezavršena. TLoU1 sam odigrao više puta.

@Uruk to na PC "niš da se plaća" ni igre ni filmovi funkcioniše jer smo Mordor demokratija, još malo i to će se srediti
Ne plaća se igranje online, igru normalno kupiš jednom. Elite na ps-u ne možeš da igraš bez Ps+, isto tako i DbD i ostalo što sam nabrojao.

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
662
Rezultat reagovanja
703
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Btw, ja sam PS4 i kupio samo zbog Bloodborne, a TLOU2 mi još uvek stoji negde na pola nezavršena. TLoU1 sam odigrao više puta.
Ma PC igrači da ljube skute Sony korporaciju od dana kada su olabavili multiplatformsku politiku izdavanja igara.
Da nisu, pola kultnih igara bi videli samo na razglednici.

Koliko su čekali HZD, Heavy rain, prvi GoW, Uncharted?

Da ne govorim neke igre koje nikad i nisu dočekali.

Nisam konzolaš, više volim PC, imam i jedno i drugo, ali mi nije teško priznati da je PS savršenija platforma za IGRANJE IGARA.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
725
Rezultat reagovanja
472
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Zadnje što sam igrao na PS4, ali baš ono par desetina sati, je Severance: Blade of Darkness. Odličan port sa pc-a :p. Ali iskreno, bolje radi na ps-u nego na steamu.

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
1.280
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC i Mac
U priču dodajte tastaturu i miš s jedne strane i kontroler s druge.

Imao sam pre neku godinu original Xbox kontroler i pokušao da se naviknem kako bih kupio kasnije konzolu.

Probao AC Odyssey, GTA V... nije to to. Na primer kada je u AC borba na otvorenom moru protiv nekoliko brodova, sa mišom imam bolji pregled, samo malo pomerim miš i odmah vidim gde su brodovi sa leve i desne strane, kao i iza (zamislite da brzo pomerite glavu u levu ili desnu stranu ili se brzo okrenete), kod kontrolera je to išlo sporo (možda sam trebao da podesim u podešavanjima), kao da polako pomerate glavu da vidite šta vam je sa leve ili desne strane a još toliko vremenski da vidite iza vas. To me je zamaralo kod kontrolera, kod miša sam imao tu slobodu da brzo pregledam u velikom svetu (SP igre) sve oko sebe dok je kontroler tu polako radio.

S druge strane, tastatura i miš su pali na ispitu kada su u pitanju trke kao što je FH4 i 5. Tu ništa ne može da zameni kontroler (osim volana, menjača i pedala, ko može finansijski da isprati).

Fudbal, bez problema igram preko tastature jer je dugogodišnja navika u pitanju a brat ne može bez kontrolera da igra (imaju u firmi konzolu pa se igraju na pauzi).

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.625
Rezultat reagovanja
8.578
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
GeForce RTX™ 5090 GAMING X SLIM / full ROPS Limunada Edition
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Igrao sam Horizon Zero Dawn koji je isto tako izasao za PS kao ekskluziva. Sta smatras da li radi ili ne kako treba? Ja sam je igrao na 30 fps.
Na PS5 obicnoj konzoli racunaj 30 fps u GTA VI kad se pojavi.

NAS

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
1.280
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC i Mac
U priču dodajte tastaturu i miš s jedne strane i kontroler s druge.

Imao sam pre neku godinu original Xbox kontroler i pokušao da se naviknem kako bih kupio kasnije konzolu.

Probao AC Odyssey, GTA V... nije to to. Na primer kada je u AC borba na otvorenom moru protiv nekoliko brodova, sa mišom imam bolji pregled, samo malo pomerim miš i odmah vidim gde su brodovi sa leve i desne strane, kao i iza (zamislite da brzo pomerite glavu u levu ili desnu stranu ili se brzo okrenete), kod kontrolera je to išlo sporo (možda sam trebao da podesim u podešavanjima), kao da polako pomerate glavu da vidite šta vam je sa leve ili desne strane a još toliko vremenski da vidite iza vas. To me je zamaralo kod kontrolera, kod miša sam imao tu slobodu da brzo pregledam u velikom svetu (SP igre) sve oko sebe dok je kontroler tu polako radio.

S druge strane, tastatura i miš su pali na ispitu kada su u pitanju trke kao što je FH4 i 5. Tu ništa ne može da zameni kontroler (osim volana, menjača i pedala, ko može finansijski da isprati).

Fudbal, bez problema igram preko tastature jer je dugogodišnja navika u pitanju a brat ne može bez kontrolera da igra (imaju u firmi konzolu pa se igraju na pauzi).
Uneo sam sada deo teksta u AI i evo šta kaže:

To je sasvim razumljivo – prelazak sa miša i tastature na kontroler može biti težak, pogotovo kada se radi o igrama sa velikim svetom i dinamičnim borbama.

Ono što opisuješ je tipičan problem sa brzinom okretanja kamere, koji zavisi od sensitivity podešavanja u igri. Kod miša možeš munjevito da okreneš kameru malim pokretom zgloba, dok je kod kontrolera analogni stik ograničen brzinom kojom ga pomeraš. U većini igara postoji opcija da povećaš look sensitivity, što bi moglo da reši taj osećaj tromosti.

Međutim, čak i sa većom osetljivošću, kontroler nikada neće moći da replicira preciznost i brzinu miša kada je u pitanju brzo pregledavanje terena. Zato mnogi igrači i dalje preferiraju miš i tastaturu za igre gde je preglednost ključna (kao što su FPS i open-world igre).

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.625
Rezultat reagovanja
8.578
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Prosto i jedostavno, ugalvnom igre iz treceg lica su skroz ok igrati na joyped a iz prvog je vec jako tesko i mucno.
Ja razumem da konzola koju platis pa neka bude i taj PS5 Pro 750€ zavrsava posao dosta. Ali sta cemo kad resis da kupis igru i roknu ti cenu 70€. Necu da govorim koliko sam tako igara skinuo na komp instalirao i posle sat dva shvatio da je igra smece i da ne treba da bude kod mene u racunaru.

Uruk

PCAXE Member
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
725
Rezultat reagovanja
472
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
i7 8700/frio 14
Motherboard:
Z370 pro4
RAM:
2x8gb Vengeance
VGA & cooler:
RX 6600 Challenger D
Display:
Px329
HDD:
1.5 TB nvme Kingston
Case:
Carbide 400c
PSU:
supernova G3 550
Ima nekih glasina da će nove naughty dog, quantic dream I from software biti ekskluzive, ali za sada nema informacija kada bi trebalo da izađu.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.625
Rezultat reagovanja
8.578
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Kad se budu pojavile ekskluzive za PC vredne igranja kupicu konzolu. U vreme kad sam kupio PS 4 Pro to je bilo par dana pred kraj 2018 god TLOU, GOW, Crash, Uncharted, Spiderman, Horizon Zero Dawn i ne mogu se vise ni setiti koje su sve igre bile only PlayStation tada je zaista vredelo kupiti konzolu. PlayStation sada bukvalno kuplja prasinu. Nisam ga ukljucio ima godinu dana. A PS5 sam planirao kupiti da bih mogao odigrati GOW Ragnarok i imao sam vec kupljen disk sa igrom GOT. Bile su takodje ukskluzive u vreme pojave PS5 konzole. Kada sam cuo sta ce se desiti sa igrama kupovina konzole je postala potpuno promasena investicija.

Vrh