• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ps5

Cika_Kure

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
830
Rezultat reagovanja
915
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Mislim da bi trebalo da se vrate na podešavanja od pre 3-4 godine.
Dakle bez krosplatform igara.
Jedino je to recept za vrhunske igre.

Ovo pišem iz vizure igrača, verovatno ovi iz Sony znaju šta rade sa finansijskog aspekta, i verovatno im se isplatilo ovo krosplatformsko otvaranje...

Mr.Dzon

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
70
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
Nisu problem Somy/PS cross platform igre...
Lično nemam ništa protiv da igre odnosno ekskluzive sa PS dodju na PC posle godinu-dve dana - em je arhiterkura slična (i bliska saradnja između AMD i Sonija) em imaju studio koji je specijalista za portovanje PS naslova na desk...
Ne smetaju cak ni remastered i remake verzije igara - ali da to nisu noviji naslovi poput HZD i DG, vec neki stariji kojima je to potrebno... Evo recimo u planu mi je Rogue Galaxy (classic katalog) da obrnem, svi hvale da je jedan od najboljih JRPG-a i jedna od najboljih PS2 igara koja je već poluzaboravljena...

Takođe problem je sto je prvo kovid, pa nestašica zbog rudarenja, pa onda i njihova gramzivost sa povećanjem cena i smanjivanja isporuka konzola poremetila stanje na tržištu kao i razvoj igara... Ovo što rade sa PS5pro tek nema logike zbog istog CPU-a, jedino da beta testiraju novi PS6 upscaler i polako guraju/oprimiziju rtx...
Deluje da su i pogubili kompas sa razvojem igara - od kvalitetnih single player naslova krenuli sa MP i live service igrama pa povukli ručnu i otkazali.. I da ne pričamo o woke politici koji je uzeo maha i praktično ukopao neke srudije...
Šuška se da se sprema otkaz i reorganizacija Naughty Dog-a koji je bio jedan od najjačih/-uticajnijih studija u gaming industriji.

Da su slušali vapaje fanova/korisničke baze i bacili se na kvalitetne SP, da nisu otkazivali neke koji nisu imali inicijalnu lošiju prodaju (DG) zbog neoptimizacije drugačija bi sada priča bila...
A imaju dovoljno kvalitetnih studija da su mogli polako već da gruvaju 2 naslova godišnje kao u ps4 eri od 2015/2016 - jedan "manji" (AA) početkom i jedan AAA krajem godine...
Iskreno ne znam sta nas čeka sa PS6 erom, ali svakako nije dobro ako Xbox prsne i ne ponudi konzolu, jer se Sony previše bahati.

Na duže staze, reci 4-5g, PS5 donekle izađe sigurno 1k evra - ako se uračuna cena konzole+ godišnje pretplate+ kupovina nekog naslova (mada disk preprodaja amortizuje) ... I to je čisto igranje, neka sam razmotri ..
Ko je nov u ekosistemu, verovatno mu se isplati, jer ps+extra nudi bas dosta naslova ...
Nama koji smo duže tu mozda I ne toliko, zbog nedostatka novih naslova...
Lično imam dosta u backlogu iz PS4 ere tako da sigurno mogu da guram još dok ne izbace PS6 pro... Pa da odigram PS6 naslove u 1440p 60fps fidelity kako i dolikuje...

Vrh