Moonriderer
Newcomer
- Učlanjen(a)
- 22.01.2025.
- Poruka
- 2
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC
CPU & cooler:
Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36
Motherboard:
Gigabyte B550 Gaming X v2 1.1
RAM:
Hyper x 2400Mhz 4x8gb
VGA & cooler:
Biostar Rx 6700xt 12gb 192bit
Display:
AoC cu34g2x
HDD:
WD Blue 1TB, 256samsung M2, 1TB kingston M2, 512GB Kingstone
Case:
Chieftech old Mid tower
PSU:
BE QUIET! Pure Power 12 M 1000W BN345
Mice & keyboard:
Redregon m913 wireless + cabel Logitech g910
Internet:
Kablovski supernova
OS & Browser:
Win 10 Chrome + Edge
Hteo bih da pitam za savet, naime imam problem sa racunarom vec mesec dana ili 2 otprilike. Kupio sam u junu mesecu graficku BIOSTAR ATI Radeon RX6700XT 12GB DDR6 192bit VA67T6TML9, tada kupio napajanje CM 700w i imao sam tada obican od 60hz monitor Samsung od 27inch, u prvi mah kako sam stavio graficku karticu u racunar instalirao ponovo AMD Adrenalin jer sam imao prethodno RX 570 8gb 265bit, krenulo je sa green screen povremeno uz propratni zvuk na zvucnicima kao RRRRRRR. To se samo ponekad desavalo u idle ili u game i to je to. Onda sam zatim posle 2 meseca uzeo AOC cu34g2x monitor od 34ich 2k. E tu je pocela igranka, kako sam prikacio monitor, stavio ga na 144hz krenula je slika da se gubi kao da trazi signal ali bez ikakvog propratnog teksta na monitoru,prosto ode u black screen i smao se pojavi posle sekunde nekoliko puta za redom pa prestane, ili smao jednom pa prestane. Ajde kontao sam da je do AMD Adrenalina, ali nije. Onda je pocelo pucanje sistema sa RRRRRRRRRRRRR i black screen, restart automatic u igrama,ali PC radi u idle ili u surf modu super nakon toga, u igrama takodje dok opet ne dodje do pucanja random u igri. To je pocelo da se desava poput Ruskog Ruleta, kad se njemu cefne on pukne. Zamenio sam napajanje sa BE QUIET! Pure Power 12 M 1000W BN345 Napajanje i dodao dodatno hladjenje Arctic Freezer 36, mada nije trebalo ali volim da su mi komponente hladne. Gledao sam system log critical error i ima kernel 41 task 63, sa novim napajanjem. isao sam i DDU AMD Adrenalin, stavio sam verziju koju su mi drugi korisnici 6700xt preporucili 24.5.1 preko DDU upustva bez lan kabla u safe modu radjeno, iskljucio sam C stat u biosu, u biosu je sve bilo load on default, promenio sam kabal za napajanje za dolaznu struju,stavio sam ga posebno da bude u svom stekeru, pratio sam upustva sa sajta microsoft za resavanje kernel problema,stavio sam na high power consumption da nije na balance. Pojavio se jednom prilikom po prvi put pre 2 noci kad sam upalio racunar umesto bep bilo je 1 dugacak i 2 ili 3 kratka nisam siguran ali mislim da su 3 jer je ne definisano posle dugog i brzo jedan i jos 2 tako nesto, trazio sam po netu da vidim sta je i za UEFI bios koji koristim kazu da su simptomi memorije GPUa, ali opet mi je to cudno jer sledeci put kad se to desilo 2 puta ili 3 puta za redom ne secam se tacno,bio je monitor iskljucen iz struje i sve periferije,jer sam upalio PC sa posebnog stekera, kad sam popalio sve ostale periferije, monitor,zvucnici bla bla sto je u produznom kablu, komp se upalio instant bez problema. Radio normalno i opet puko posle 2 sata igranja. Evo pre 3 sata kad sam upalio komp poceo je da blinka ekran stalno i da gubi signal za sliku. Obrisao sam AMD Adrenalin i ostavio od Win10 program za grafiku ali idalje jos i gore se desava radnom u surf/gaming/idle modu da blinka slika i to po vise puta i po vise sekundi. Poceo je i da se cuje COIL WHINE koji se ranije takodje nije cuo. Long story short, blage veze nemam vise sta da radim sa racunarom i sa grafickom niti bilo sta slicno, pocelo je da me frustrira mnogo. Graficka je idalje pod garancijom ali vise nisam siguran da li je samo do nje ili je i do ploce i da li je do procesora,proverio sam sve kablove,dobro su ustekani, ocistio sam PCIx16 slot ponovo prikacio napajanje na grafiku sa 2 razlicite grane jer ume da pokupi 321w u pikovima,pa reko ajde da ima dovoljno struje. Bios sam update na F19d za gigabyte b550 gaming x v2 1.1 Pa eto nadam se da vas nisam udavio sa duzom porukom. U nadi da cete mi predloziti nesto ili neku pomoc. Hvala unapred
Gigabyte B550 Gaming X V2
Ryzen 5 5600x Arctic Freezer 36
Biostar Rx 6700xt
Napajanje BE QUIET! Pure Power 12 M 1000W BN345
4x 8gb DDR4 Hyper X 2400 MGHZ
2x M2
1x SSD
1x HDD
3x 10mm cooler sa strane uduvavanje
1x 12 cooler pozadi za izvlacenje vazduha
Gigabyte B550 Gaming X V2
Ryzen 5 5600x Arctic Freezer 36