Poštovanje ljudi, treba mi pomoć pri sklapanju mog prvog gejming računara jer nemam toliko znanja ni prethodnog iskustva, prije 7-8 godina sam imao baš neki užasan PC, te nikad nisam imao vremena da se malo više posvetim ovome. Ali, evo, Bogu hvala, dobio sam posao i napokon mogu sebi da priuštim nešto do 1000€, što mislim da je solidna cifra za dobru mašinu.
Na tom novom računaru planiram igrati isključivo CS2 i želim da to gazi fluidno, te za povremeni streaming, pa će to morati biti neka malo jača konfiguracija. RGB i fensi stvari mi apsolutno ne trebaju, više sam okrenut funkcionalnosti, a i minimalist sam, tako da što crnje može od svih komponenata, za mene je bolje.
Da dodam još da u 1000€ ubrajam samo računarske komponente. Monitor, miš, tastaturu, podlogu i slušalice ne ubrajam u taj iznos, ali svakako će mi i tu trebati pomoć pri izboru.
U nastavku su specifikacije kompa kojeg planiram buildati, a vi slobodno predložite ako imate neku bolju opciju od ovih navedenih:
Što se miša tiče, najvjerovatnije uzimam Logitech G Pro X ili EC2-CW.
Tastature na koje ciljam su 60-65% tastature jer mi ne treba numpad, a kako sam gore spomenuo, ne treba mi ni RGB, stoga čini mi se da je ovdje najbolji izbor Razer Huntsman Mini ili jeftinije - Redragon K630.
Eto ljudi, toliko od mene za prvi post. Hvala vam unaprijed na pomoći i na čitanju objave, živi bili
Na tom novom računaru planiram igrati isključivo CS2 i želim da to gazi fluidno, te za povremeni streaming, pa će to morati biti neka malo jača konfiguracija. RGB i fensi stvari mi apsolutno ne trebaju, više sam okrenut funkcionalnosti, a i minimalist sam, tako da što crnje može od svih komponenata, za mene je bolje.
Da dodam još da u 1000€ ubrajam samo računarske komponente. Monitor, miš, tastaturu, podlogu i slušalice ne ubrajam u taj iznos, ali svakako će mi i tu trebati pomoć pri izboru.
U nastavku su specifikacije kompa kojeg planiram buildati, a vi slobodno predložite ako imate neku bolju opciju od ovih navedenih:
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7 GHz 6-Core Processor
- Cooler Master Hyper 212 Black Edition 42 CFM CPU Cooler
- Gigabyte B650 AORUS ELITE AX ATX AM5 Motherboard
- G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL36 Memory
- Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME Solid State Drive
- ASRock Radeon RX6700XT CLD 12G Radeon RX 6700 XT 12 GB Video Card
- Fractal Design Meshify C ATX Mid Tower Case
- Super Flower Leadex V Platinum Pro 850 W 80+ Platinum Certified Fully Modular ATX Power Supply
Što se miša tiče, najvjerovatnije uzimam Logitech G Pro X ili EC2-CW.
Tastature na koje ciljam su 60-65% tastature jer mi ne treba numpad, a kako sam gore spomenuo, ne treba mi ni RGB, stoga čini mi se da je ovdje najbolji izbor Razer Huntsman Mini ili jeftinije - Redragon K630.
Eto ljudi, toliko od mene za prvi post. Hvala vam unaprijed na pomoći i na čitanju objave, živi bili