Matična ploča prepoznaje samo jedan stick RAMa, jednom sam primetio da je prepoznala samo drugi a, uglavnom prepoznaje samo prvi, desi se da RGB nekad svetli na oba, a nekad samo na jednom sticku, iako prepoznaje samo jedan, ovaj problem se javio od prilike kada sam updatovao Windows, probao sam "CMOS clearing"(vađenjem i vraćanjem baterije), to je rešilo problem, međutim kada sam isključio kompjuter juče i opet ga uključio danas, kompjuter opet ne prepoznaje jedan stick, proverio sam da li je maksimalna memorija zaključana i tu je sve uredu, inače ovaj problem mi se nije pre javljao za oko 6 meseci upotrebe kompjutera, ne znam da li je možda nekim slučajem povezano sa ovim i da li možda može da pomogne pri nalaženju problema ali primetio sam da Call of Duty MW2 crashuje na startu i riot vanguard takođe ne prepoznaje da je secure boot uključen(a bios kaže da jeste), dešava se da kad ostavim da se nešto downloaduje, posle nekog vremena neupotrebljivanja, oko 1-2h(nekad i manje) ekran postane svetlo siv, zabaguje skroz i mora da se restartuje, temperature komponenti su normalne.
PC:
Ryzen 5 5600
Aorus B550M-ELITE
2 x Kingston Fury 8gb 3200mhz
RTX 3050
Windows 11(updateovan na najnoviju verziju)
Izmene u BIOSu:
secure boot uključen
Maksimalni clock(3200) uključen na ramu
Ništa nije overklokovano
PC:
Ryzen 5 5600
Aorus B550M-ELITE
2 x Kingston Fury 8gb 3200mhz
RTX 3050
Windows 11(updateovan na najnoviju verziju)
Izmene u BIOSu:
secure boot uključen
Maksimalni clock(3200) uključen na ramu
Ništa nije overklokovano