Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.197
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ево овако, специфичан проблем. Набавио сам 2 идентичне машине са Ryzen R9 5900x, Kingston 128GB DDR4 4*32 модули, Asus Tuf Gaming X570 Pro 2 Wi Fi, XPG 8200 2TB M2, Corsair HX1200, RTX 3080Ti... Обје машине су идентично подешене. Једна ради савршено (бар за сада), другу покушавам да натјерам да ради ево већ 5. дан!! Инсталирам Win 10 64bit Pro и добијам тотално насумично падање система. Од "a required device isn't connected or can't be accessed error 0xc0000185" до "critical process died". Некада се зна десити да комп ради 24ч, некада звекне по првом рестарту. Систем сам реинсталирао 5х. Тестирао М2, исправан. Покретао MemTest, све исправно. Радио stress test у Аида 64, све пролази. Обртао Unigine Heaven, све пролази. Температура процесора не прелази 70°C , плоче 40°C , графичке 80°C ...
Оно што сам успио да мање више сконтам је да систем пада по инсталацији одређеног софтвера али нисам успио да утврдим који јер је насумично. Посљедњи пут је звекнуо по инсталацији Virtual Box који ми треба за покретање Андроид апликација преко форензичког алата Magnet Axiom. Док је јуче звекнуо након прве инсталације windows update-а. Ово јуче када је звекнуло успио сам да дигнем систем приликом чега сам добио поруку да је систем блокирао одређене update-е и то је радило тако до данас док нисам покушао сам овим Virtual Box-ом. Порука коју је VB избацио је сљедећа (систем је пао након рестарта): "x86_cpuid_feature_ecx_pcid is not supported by the host"... У почетку сам мислио да је до софтвера али сада сумњам на хардвер. Међутим, сви тестови успјешно пролазе... Хвала унапријед.
Оно што сам успио да мање више сконтам је да систем пада по инсталацији одређеног софтвера али нисам успио да утврдим који јер је насумично. Посљедњи пут је звекнуо по инсталацији Virtual Box који ми треба за покретање Андроид апликација преко форензичког алата Magnet Axiom. Док је јуче звекнуо након прве инсталације windows update-а. Ово јуче када је звекнуло успио сам да дигнем систем приликом чега сам добио поруку да је систем блокирао одређене update-е и то је радило тако до данас док нисам покушао сам овим Virtual Box-ом. Порука коју је VB избацио је сљедећа (систем је пао након рестарта): "x86_cpuid_feature_ecx_pcid is not supported by the host"... У почетку сам мислио да је до софтвера али сада сумњам на хардвер. Међутим, сви тестови успјешно пролазе... Хвала унапријед.