kupio sam nedavno 27GN600-B preko racuna radnje (prosao dosta jeftinije) sve sto bih rekao malo je kakva monitorcina za poprilicno nisku cijenu koliko pruza ,u svom cijenovnom rangu medju prvih 10 sigurno.Garantujem ko god ga uzme sa normalnim ocekivanjima da se sad ne izmislja topla voda bice zadovoljan pa i vise od toga. Mene licno monitor je odusevio.Ali to sto si ga ti uzo za toliko ne znaci da ce i ove godine to biti na popustu. Takodje ne mora da znaci da ce ga biti na stanju. Ovaj monitor cesto nestane sa lagera jer je dosta dobar monitor za malo para.
Moze da razmotri i i ovaj model
LG 24 FHD IPS, 1ms, 144Hz, HDR10, AMD FreeSync, 24GN600-B
LG 24 FHD IPS, 1ms, 144Hz, HDR10, AMD FreeSync, 24GN600-B Ekran Dijagonala : 24 (61 cm) Tip Panela : IPS Prikazivanje boja : sRGB 99% Pozadinsko osvetljenje ...www.bcgroup-online.com
Napiši koliko para misliš da daš za monitor, počeo si sa 200 €.malo prosirim budzet i odem na 27 inca da potrazim LG 27GN600-B
Vazi, hvala puno.Ne. Ne uzimaj 27" 1080p
27" samo 1440p a to je daleko iznad tvog budzeta.
Znam da ce ti mnogi reci da se ne vidi razlika ali to i nije bas tacno. mislim da ne vidi se razlika ako ti monitor stoji udaljen 1 metar od ociju.
Do 30KNapiši koliko para misliš da daš za monitor, počeo si sa 200 €.
Nije to bas tako . Imam monitor 27 inca na 1920x1080 to zavisi od modela i klase , ako je neki dreš mozda se i vidi ali na pristojnom modelu tu nema zamjerki i nekih problema .Ne. Ne uzimaj 27" 1080p
27" samo 1440p a to je daleko iznad tvog budzeta.
Znam da ce ti mnogi reci da se ne vidi razlika ali to i nije bas tacno. mislim da ne vidi se razlika ako ti monitor stoji udaljen 1 metar od ociju.
Ha lako ti je to pogledaj neki pristojan monitor 27 inca Rez. 1920X1080 (naravno ne neku kantu žnj klase sa dna ) vidiš sliku i bice ti sve jasno .Naravno da se tu nekih sitnica moze naci ako je neko prezahtjevan korisnik ali za 85% obicnih korisnika slika ce biti ok.Naravno da se tako nesto domiju ne dopada jer decko koristi visoke klase monitora i navikao je na bas na sliku da bude do sitnih tančina ali opet kazem za obicne korisnike ce to biti sve za 5.Posle ovoga ne znas kome da verujes.
Prijatelju,Nije to bas tako . Imam monitor 27 inca na 1920x1080 to zavisi od modela i klase , ako je neki dreš mozda se i vidi ali na pristojnom modelu tu nema zamjerki i nekih problema .
Domi vidis kad predjes sa 4k monitora svaku sitnicu ali nema tu nekih ogromnih razlika kako ih ti prestavljas .Imam 2 monitora 27 inca 1920x1080 i ne vidim nikakve strasne mane koje na bilo sta vizuelno uticu ,naravno kad predjem sa 4k nekih 10 min vidim razliku ali poslije toga se oci naviknu i to je to.Oči ne vide bas tolike detalje kod ljudi na žalost.Prijatelju,
27" 1080p ma kakav da je monitor, klasa ili brand cinjenica je ta da je 27" 1080p = PPI, 0.3113mm. To ne moze da promeni klasa monitora ili brand. Verovatno je sve subjektivna stvar i kao sto sam rekao ako monitor posmatras sa udaljenosti od 80+cm onda nema razlike. Ako koristis monitor na daljini kao ja recimo 45cm oci od monitora onda se vidi i te kako. Po tvojoj logici onda se ne vidi razlika ni izmedju 27" 1440p i 24" 1080p jer je jelte razlika izmedju velicine pixela svega 0.043mm a razlika je ogromna u najmanju ruku.
Ja tebi opet kazem da ti to malo SVE PREVISE GLEDAS VAUU NISU TO BAS TAKVE RAZLIKE KAKO IH TI OPISUJES ali ok ti to vidis tako i nema sta postujem.Samo kazem imam i 2 monitora koji su 1920x1080 27 inca i 4k tv i sve to nema bas nekih razlika za obicne korisnike ali opet kazem ti to drugacije vidis ides u sitna crijevca itd . al tvoje pravo .Nisam govorio o 4K. Imao sam 24" 1080p i presao sam na 27" 1440p i nisam mogao da verujem koliko je slika ostrija na 1440p. Rekao sma vec velicina pixela kod 1440p 27" je 0.233 a kod 24" 1080p 0.276
Neko bi rekao ha koja razlika smesno ali to je toliko vidljivo da je besmisleno govoriti. 27" 1080p velicina pixela je 0.311
Ali opet kazem sve je stvar subjektivnog osecaja i ne znam sta bih drugo rekao. Ko smatra da je ok uzeti 1080p 27" samo napred. Ja odgovorno tvrdim da je to mala rezolucija za 27"
24" 1080p je da kazem neki standard gustine pixela za monitor a sve preko toga do neke granice je samo bonus.
Zato u svakoj slicnoj temi pominjem velicinu pixela kako bi ljudi imali predstavu sta da gledaju.
Evo jos jedan odlican primer za dobar deo citaoca ovog posta da znaju kakva je ostrina slike na 27" 1080p. Ekvivalent tome je 55" 4K. Velicina pixela je kod takvog TV-a 0.317 a kod monitora 27" 1080p 0.311
Verujem da je veci broj ljudi koji imaju priliku da vide 55" 4K TV nego 27" 1080p pa neka se priblize takvom TV-u na pola metra i uporede.
Sta ti radis kad ti je monitor na 45cm od ocuju?Ako koristis monitor na daljini kao ja recimo 45cm oci od monitora onda se vidi i te kako.
Normalna pojava kod ovih sto igraju cs za pare, stare nezdrave navike koriste se i danas meni ovo sa tastaturom nidje veze haha!