• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem?

2abop

Newcomer
Učlanjen(a)
08.02.2021.
Poruka
4
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sastavljao sam novi komp prije par meseci.Konfiguracije ryzen 3 3100,nvidia geforce gtx 1650 super,maticna b450 tomaxawk,memorija viper rgb 16 gb 2×8gb,napajanje chieftec eco series 700s od 700W,kuciste aquarius pro,ssd patriot 1tb.Sastavio sam sve sam.Moj problem je sto kod igranja World of tanks ne mogu igrati na najacoj konfiguraciji odnosno desava mi se da mi se ugasi monitor a u pozadini imam ton od igrice i moram resetovati igricu da bih se vratio ponovo.Kada smanjim podesavanja na recimo 2.nivo od 5 sve radi normalno i nikada me nije izbacilo.Moja deca igraju LOL koji nikada nije imao problema na najjacim podesavanjima,igraju Fortnite koji nije imao problema ,ali na slabijim podesavanjima probao je na najjacim ali manje igra na tim podesavanjima njemu se ovaj problem desio mozda 10 puta ,a igra svakodnevno od pocetka 9. meseca kada je pc sastavljen.Igra se jos i DOTA 2 koja do prije mesec dana nije pravila problem ,ali sada redovno izbaciva iz igrice.Ostale funkcije su sve normalne.Monitor koji koristim je star oko 6 ,7 godina LG maksimalna rezolucija 1920×1068 ako se ne varam.Windows 10 pro instaliran.Kod svih tih izbacivanja windows niti jednom nije izbacio gresku sta mu je.Internet stabilan opticki.Mozete li mi pomoci nekim savetom?

Fiki

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.02.2018.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
692
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600 AF
Motherboard:
ASROCK AB350 Pro4
RAM:
2 x 8GB DDR4 2773Mhz
VGA & cooler:
Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6
Display:
Phillips 24"
HDD:
256GB A2000 NVME + SSD Patriot 120GB + WD Blue 320GB + 1TB Segate
Case:
Blueberry
PSU:
Thermaltake Litepower 550W RGB
Optical drives:
Asus
Internet:
Cable 600/60 SBB
OS & Browser:
Windows 11 64Bit
Other:
Mi 11 lite 5G NE
Update Windows, drivere za graficku itd, pa javi.
Ako se i dalje desava, otvori kuciste, izvadi graficku, ocisti malo, pa je vrati.

2abop

Newcomer
Učlanjen(a)
08.02.2021.
Poruka
4
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Update windows nista sve po starom.Jutros ocistio malo izvadio ram memoriju i vratio graficku takodjer.Posle toga odigrao WOT na najjacim podesavanjima 10 tak partija nije mo se nista dogodilo,a trebalo je da me izbaci.Tako da se nadam da sam resio u svakom slucaju puno hvala.

2abop

Newcomer
Učlanjen(a)
08.02.2021.
Poruka
4
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Update Windows, drivere za graficku itd, pa javi.
Ako se i dalje desava, otvori kuciste, izvadi graficku, ocisti malo, pa je vrati.
Nista popodne ponovo isto instalirao neki crash report on ne prepoznaje gresku.Da li je moguće da nisam kod sastavljanja dobro stavio pastu za procesor?Da li u biosu ima neko podesavanje?WOT radi na slabijim podesavanjima sasvim ok.Windows ne izbacuje nikakvu pogresku.LOL radi bez izbacivanja na najjacim podesavanjima.Da nije do monitora ?Komponente su sve nove ne vjerujem da je do njih.Ostaje mi da pokusam sve ispocetka sa win 10.Mozda su novi drajveri nekompatbilni sa monitorom mozda da izbrisem i onstaliram neke stare?

mladenjanjusevic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.01.2021.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 3700x
Motherboard:
Asus ROG Strix B450 F Gaming
RAM:
Kingstone HyperX 16GB 3600 mhz CL17
VGA & cooler:
RTX 2060 6GB OC
Display:
Dell U2718Q
Case:
MS Industrial Titan Pro 2
PSU:
CoolerMaster White 700
Mice & keyboard:
Hyperx Aloy FPS Pro, Razer Basilisk
@2abop Dva drugara imaju identican problem i problem je dosao sa Windows updejtom i znam da smo pre par sati pricali na Diskord i da je izasao novi Windows updejt tako da kapiram da su to popravili. E sada nisam se cuo sa njima posle apdejta da li vise namju taj problem ali sutra se vracam u temu pa cu napisati.

Inace jednom od njih dvojice se u PUBG-u ekran ugasi kao da nema signala i uvek mora restart. Drugi mi nije detaljisao samo je rekao da ima isti problem.

Do tada bar nemoj da se brines nisi jedini tako da nije do tvog hardvera :)

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
9.714
Rezultat reagovanja
5.914
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Realno nisi ti trebao da sastavljaš pc,pošto se po načinu pisanja vidi da nisi baš upućen u to.Odnesi u neki servis da to reše,naravno da ti daju garanciju par meseci da se isti problem ne desi ponovo .
Ovako napisano niti se može nešto zaključiti,a i nisam siguran da ti to znaš objasniti...

2abop

Newcomer
Učlanjen(a)
08.02.2021.
Poruka
4
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Realno nisi ti trebao da sastavljaš pc,pošto se po načinu pisanja vidi da nisi baš upućen u to.Odnesi u neki servis da to reše,naravno da ti daju garanciju par meseci da se isti problem ne desi ponovo .
Ovako napisano niti se može nešto zaključiti,a i nisam siguran da ti to znaš objasniti...
Gasi mi se igrica WOT na najjacim podesavanjima,odnosno ugasi se samo ekran.Poslije toga moram restartovati pc i ponovo ući u igricu.Win 10 ne detektuje nikakav problem.Kada smanjim podesavanja igrice recimo na level 2 od 5 ne desava se nista odnosno normalno se sve igra.LOL igrica se na najjacim podesavanjima igra i nikada se to nije desilo.Hvala.

Djolekg

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
9.714
Rezultat reagovanja
5.914
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Pusti furmark i prime i vidi šta se dešava.

Vrh