bequiet
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 03.07.2019.
- Poruka
- 113
- Rezultat reagovanja
- 13
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
R5 2600 @ 4.GHz / BeQuiet ShadowRock2
Motherboard:
MSI B450-A Pro
RAM:
16.GB Patriot Viper 4 @ 3.GHz / 2x8.GB
VGA & cooler:
1050ti Zotac Mini
Display:
2x 23" LG
HDD:
win10 @ 256.GB SSD / 512.GB NVMe / 2.TB HDD
Sound:
Tascam
Case:
MS Industrial WINSTON
PSU:
630w Thermaltake
Internet:
Dail-Up
Pozdrav sekirasi.
Sklopio sam pc sa polovnim komponentama koristeci se iskustvom i savetima vas sekirasa.
Pazario sam:
R5 2600 - polovno
MSI B450-A Pro - polovno
Patriot Viper 4 PV416G300C6K (2x8GB 3000MHz) - novo
zotac 1050ti - polovno
ostali lom imam, isto sve polovno
Imam 2 HDD od po 2Tb za podatke koje cu prebaciti u ovaj racunar.
Ubacicu win10
E sad, ubacio bih 2 ssd (nvme ili m.2 ili sta vec). Jedan bi sluzio sa system win10 i nesto aplikacija, a drugi bi sluzio da Instaliram bitan software, koji skladisti gomilu sliced *.wav formata koje linkuje sa projektima. Tacnije FL Studio. Jer kada prebacam projekte prlikom promene sistema ili racunara, komponenti pravi je pakao srediti projekte.
Tako da sto se tice performansa, sta je najbolje ubaciti za Boot drive, a sta za software drive? Da li je uopste potrebno neki ludi m.2 za boot drive i nekoliko programa? Ili je bolje instalirati Win10 na jeftin SSD, a ubacti brz m.2 nvme za instalacije, software, eventualno igre???
Nadam se da razumete sta mi je potrebno.
Sklopio sam pc sa polovnim komponentama koristeci se iskustvom i savetima vas sekirasa.
Pazario sam:
R5 2600 - polovno
MSI B450-A Pro - polovno
Patriot Viper 4 PV416G300C6K (2x8GB 3000MHz) - novo
zotac 1050ti - polovno
ostali lom imam, isto sve polovno
Imam 2 HDD od po 2Tb za podatke koje cu prebaciti u ovaj racunar.
Ubacicu win10
E sad, ubacio bih 2 ssd (nvme ili m.2 ili sta vec). Jedan bi sluzio sa system win10 i nesto aplikacija, a drugi bi sluzio da Instaliram bitan software, koji skladisti gomilu sliced *.wav formata koje linkuje sa projektima. Tacnije FL Studio. Jer kada prebacam projekte prlikom promene sistema ili racunara, komponenti pravi je pakao srediti projekte.
Tako da sto se tice performansa, sta je najbolje ubaciti za Boot drive, a sta za software drive? Da li je uopste potrebno neki ludi m.2 za boot drive i nekoliko programa? Ili je bolje instalirati Win10 na jeftin SSD, a ubacti brz m.2 nvme za instalacije, software, eventualno igre???
Nadam se da razumete sta mi je potrebno.