Fali ti solidan broj komponenti tu.1. Ploča
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
2. Procesor
Ryzen 5 3600
3. Memorija
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-16GTZRX
ili
PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3733MHz KIT PVS416G373C7K
ili
PATRIOT 16GB Viper 4 Blackout DDR4 3600MHz CL17 KIT PVB416G360C7K
4. SSD
SAMSUNG 500GB 970 EVO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7E500BW
5. WD Red 4TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA3 WD40EFAX
ryzen-7-3700x je vise za masinu koja se bavi teskim renderovanjem, mislim da bi mu Ryzen 5 3600 zavrsio posao. Ryzen 5 3600 ima najbolji odnos cena kvalitet.... Ryzen 5 3600 je bolji od Ryzena 7 2700x...AMD Ryzen 7 3700X 100-100000071BOX - EXCEED D.O.O. | EXCEED D.O.O.
AMD Ryzen 7 3700X 100-100000071BOXwww.exceed.rs
Cena premasuje budzet za 90e ali opravdano.
Ma to zato sto graficka trosi jako malo. Ja bih cak isao i na jos slabiji model grafike ali da me ne razapinju ovde.3700x,32gb i lc
Sa tom cenom otpada Tomahawk +1 za predlog.ryzen-7-3700x je vise za masinu koja se bavi teskim renderovanjem, mislim da bi mu Ryzen 5 3600 zavrsio posao. Ryzen 5 3600 ima najbolji odnos cena kvalitet.... Ryzen 5 3600 je bolji od Ryzena 7 2700x...
Ryzen 3600 vs 3700X - Wasted Money?
Obrati paznju na tabelu gde ima Image Editing grafikon i zanimljiv deo je gde se pomominje renderovanje.
ASUS TUF GAMING B550-PLUS je kod Madjara 140 evra i B550 chipset donosi vise nego B450, tako da bi sada pre izabrao ASUS TUF GAMING B550-PLUS koji je malo skuplji a ima noviji chipset od MSI B450 Tomahawk Max.
Najveća izmišljotina i glupost koju su izmislili i napisali a jos gluplje od tebe što veruješ i deliš to!Photoshop ryzen vs intel klik
Ukratko:
AMD Threadripper CPUs are not good for Photoshop.
Intel X-series CPUs are OK for Photoshop, but not an ideal choice for heavy Photoshop workflows since you can get more performance for less money with other CPU options.
Intel 9th Gen CPUs are great for Photoshop.
The new Ryzen 3rd generation CPUs are terrific for Photoshop.
We typically don't get too much into cost to performance since pricing is constantly in a state of flux, but there is no argument that the new Ryzen 5 and Ryzen 7 CPUs in particular are excellent for Photoshop. With current MSRP pricing, the AMD Ryzen 7 3800X is $100 cheaper than the Intel Core i9 9900K, yet performs almost exactly the same. At the lower end of the product stack, the Ryzen 5 3600 is $60 less than the Intel Core i5 9600K, but ended up being a small ~4% faster overall.
Something else we want to specifically point out is how large the performance gap is between the new Ryzen CPUs and the previous generation. The most direct comparison is between the Ryzen 7 2700X and the new Ryzen 7 3700X, where we saw a terrific 19% gain in performance. After years of seeing small 5-10% performance gains from one generation of CPUs to the next, this is very impressive feat and an indicator that AMD is definitely on the right track.
Lightroom ryzen vs intel klik
Ukratko:
Overall, the new 3rd generation AMD Ryzen processors are a clear winner. On average, the new 3rd generation Ryzen processors were about 20% faster than a similarly priced Intel 9th gen processor.
However, if you really dig into the results, there are really two primary tasks where Ryzen blows away Intel that is causing the higher overall scores: exporting and building smart previews. In these tasks, the Ryzen 9 3900X is about 80% faster than the Core i9 9900K while the Ryzen 7 3700X/3800X are about 55% faster than the Core i7 9700K. On the "low" end, the Ryzen 5 3600 ranges from 70% to more than 2x faster than the Core i5 9600K! In fact, that means that the Ryzen 5 3600 is faster than even the Core i9 9900K for these two tasks!
Ja tražim Photoshop Benchmark grafikone sa raznim procesorima... a to ima tu kada klikneš na link. Imaš bolje, daj da vidim!? Jer je pomenuto da hoće za Photoshop.Najveća izmišljotina i glupost koju su izmislili i napisali a jos gluplje od tebe što veruješ i deliš to!
Adobe jeste napravio poboljsanje u cilju efikasnijeg koricenja CPU sa vecim brojem jezgara, ali za sada preko 8 jezgara samo donosi minimalno povecanje perfomansi. Generalno, arhitektura pocesora je sada vaznija od sirovog broja jezgara.T aj tekst ne moze biti tacan nikako. ThreadRipper i 9900K ispadose najgori procesori koji se mogu uzeti. 3600 jeste veoma dobar, 3700 je bolji znatno. Ligttroom OP nece koristiti intenzivno (bar to nije navedeno) tako da i to sto si prekopirao je besmisleno otvaraocu. 3600 vise nego dobar za ovaj budzet, samim tim ostaje mesta za bolje napajanje i eventualno malo brzi RAM. Mislim da nema potrebe vise o ovome raspravljati jer benchmarke Photoshopa tesko da cemo naci, a opste je poznata cinjenica da SSD, pa RAM, pa tek onda CPU popravlja situaciju u PS-u ako govorimo o vidljivim promenama. GPU nema nikakav uticaj, a u budzetu otvaraoca se bas ne moze naci bolji SSD, cak ni RAM nesto znatno, jedino logicno usmeriti novac na napajanje.
Ovo sto si naveo je vec suludo. Quadro grafike su za Photoshop tezak overkill i skroz neisplative. Radimo sa budzetom od 95.000. Ako nesto nije prioritet onda je to upravo GPU. Samo blurovi koriste GPU i mozda jos dve stvari koje bi neko koristio cesce od jednom u mesec dana. Nema svrhe ulagati u tako nesto.Što se tiče grafičke kartice... Profesionalci koji se bave grafičkim dizajnom, uglavnom koriste NVIDIA Quadro kartice... Kažu da i Photoshop sa njima najbolje radi.... Gledaj da grafička kartica ima 10-bit podrsku, a 10-bitnu podrska za GeForce je bila u julu 2019 - ne kupuj stariju karticu... gledaj da grafička ima bar 6GB VRAM-a... može i 8GB VRAM-a.... a sve preko 8GB GB VRAM-a je SADA opet overkill. Opet ako nemaš 10-bitni monitor, zanemari 10-bitnu podrsku,
Šta fali polovnoj?Ovo sto si naveo je vec suludo. Quadro grafike su za Photoshop tezak overkill i skroz neisplative. Radimo sa budzetom od 95.000. Ako nesto nije prioritet onda je to upravo GPU. Samo blurovi koriste GPU i mozda jos dve stvari koje bi neko koristio cesce od jednom u mesec dana. Nema svrhe ulagati u tako nesto.
OndaK mu pase neki krsteni psu 400wMa to zato sto graficka trosi jako malo. Ja bih cak isao i na jos slabiji model grafike ali da me ne razapinju ovde.
Sa tom cenom otpada Tomahawk +1 za predlog.
Sad se i ja razmisljam sta uzeti nakon cele diskusije. Mada bilo bi dosta povoljnije po nas da se otvaralac teme javi i kaze sme li od Madjara ili ne. Ovako i dalje ne znamo nista. Ako cemo vec da uzimamo nesto krsteno idealno bi bilo od Madjara + ustedi se na SSD + ustedi se na CPU + ustedi se na GPU i tako ostane dovoljno novca za jeftiniju B550 plocu. Kod nas koliko vidim najjeftiniji Steel Series M model, a i on je poskup.OndaK mu pase neki krsteni psu 400w
Preskocih bitan deo poruke.Zahvalio se čovek i otišao