BigJoe
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 28.03.2009.
- Poruka
- 2.788
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Skoro sam naleteo na patch kojim je moguće naterati nV driver da omogući uključivanje fizike iako je u mašini prisutan i ATI GPU. I da kao i SLi i PhysX je softverski zaštićen, ali postoji način da se to obiđe
Potrebna je neka nV karta koja podržava CUDA-u i PhysX da bi ste mogli nešto da uključite.
Konkretno ja sam pored Radeon-a HD4870X2 dodao animaN-ov GeForce 9800GTX+ probe radi.
Sistem je sledeći:
i7-920 @ 4GHz HT ON
3x2GB DDR3 1600 CL8-8-8-24 1T
Intel DX58SO
Softver:
Windows 7 x64
Catalyst 10.1 hotfix + ForceWare 196.21
Physx-mod-1.02
Objasniću detaljno uputstvo koje je originalno na sajtu physxinfo.com, a objašnjava kako da primenite PhysX Mod 1.02
Instaliranje patcha:
To je to, ovako fizika radi najnormalnije, a ispod možete videti rezultate koje sam ja dobio.
Detalji o setup-u:
FluidMark PhysX OFF
FluidMark PhysX ON
3D MARK Vantage Physx OFF
3D MARK Vantage Physx ON
Da se primetiti da HW akceleracija fizike definitivno radi jer je razlika urezultatima veoma uočljiva
Potrebna je neka nV karta koja podržava CUDA-u i PhysX da bi ste mogli nešto da uključite.
Konkretno ja sam pored Radeon-a HD4870X2 dodao animaN-ov GeForce 9800GTX+ probe radi.
Sistem je sledeći:
i7-920 @ 4GHz HT ON
3x2GB DDR3 1600 CL8-8-8-24 1T
Intel DX58SO
Softver:
Windows 7 x64
Catalyst 10.1 hotfix + ForceWare 196.21
Physx-mod-1.02
Objasniću detaljno uputstvo koje je originalno na sajtu physxinfo.com, a objašnjava kako da primenite PhysX Mod 1.02
Instaliranje patcha:
- Potrebno je da imate instaliran ATI Catalyst driver.
- Onda dodate u mašinu neki nV GPU.
- Obavezno priključite monitor na njega, može te isti onaj koji koristite i na ATI karti ako ima dva ulaza (ja sam tako radio). Drugo rešenje je da modujete DVI to VGA adapter tako da prevarite kartu da je priključen monitor, a evo i kako se radi mod LINK.
- Kada uključite računar Windows će detektovati novi GPU (ovo ne radi ako nije priključen monitor) i instalirati osnovni driver.
- Onda instalirate nVidia 196.21 driver i ne restartujete mašinu.
- Sada odpakujete PhysX Mod 1.02 i stavite .exe fajl na neko pristupačno mesto.
- Odete u Task Manager pritiskom na Ctrl + Shift + ESC.
- U kartici Processes "ubijete" explorer.exe, sidebar.exe i sve nVidia servise (nv***.exe).
- Sada idete na File>New Task (Run...)>Browse i nađete raspakovani PhysX-mod-1.02.
- Kada se otvori program stisnete cake i patch-ovali ste driver
- Sada resetujete sistem i u nVIDIA Control Panel-u omogućite PhysX.
To je to, ovako fizika radi najnormalnije, a ispod možete videti rezultate koje sam ja dobio.
Detalji o setup-u:
FluidMark PhysX OFF
FluidMark PhysX ON
3D MARK Vantage Physx OFF
3D MARK Vantage Physx ON
Da se primetiti da HW akceleracija fizike definitivno radi jer je razlika urezultatima veoma uočljiva