Maverick78
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.11.2009.
- Poruka
- 115
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-3570K@ 4.3GHz & CM Hyper 212+
Motherboard:
MSI Z77A-G43
RAM:
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600mhz
VGA & cooler:
MSI GTX 670 OC
Display:
Dell UltraSharp U2312HM
HDD:
Crucial M4 128GB SSD - WD 1.5 TB
Sound:
Logitech S220 & Steelseries Siberia V2
Case:
Cooler Master 690
PSU:
TT Toughpower 750W
Optical drives:
Pioneer 215D DVD-RW
Mice & keyboard:
Razer Lachesis 5600 & Razer Lycosa
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate x64
Imao sam havariju sa plocom iz naslova
. Prvo mi se komp ugasio, pokusao sam ponovo da upalim ali nije reagovao. Onda sam ga iskljucio iz struje i ponovo ukljucio, tada sam primjetio da se lampica na ploci ponovo upalila, a bila je prije toga ugasena. Kad sam ponovo ukljucio komp regularno na taster za paljenje, prvo je pocelo da varnici kod socketa, a onda dim bas tu nekako oko socketa. Iscupao sam kablo sto brze iz struje da ne ode sve u pm, cak sam pomislio da mi je jos nesto mrtvo osim ploce, ali na srecu nije. Probao sam proc, memoriju, hardove i graficku na drugoj ploci i sve radi ok. Ovaj Asus iz naslova je zveknuo
. Elem, poslan je na garanciju. Interesuje me, ako neko malo strucniji moze da mi kaze, sta moze biti uzrok ove havarije? I da li ce mi uvaziti garanciju? Bojim se da ne kazu strujni udar ili tako nesto
Stavio sam sliku i zaokruzio bas dio gdje se desila havarija, tj. sa druge strane ploce sam vidio garez, otprilike na mjestu koje sam zaokruzio, znaci lijevo od socketa... to bi trebalo da je naponska sekcija za proc ili grijesim?

Prilozi
-
169 KB Pregleda: 258