jel sam istripovao ili mi stvarno bolje radi dac na Hackintoshu tj Mac OS nego Windowsu? jasniji je zvuk .... I ogroman PLUS, nikakvi drajveri i drndanje kao sa integrušom da bih dobio zvuk na meku. samo usb drajveri za rajzena i piči...
Neka mi neko pojasni kako OS moze da utice na DAC koji dekodira zvuk. Pod uslovom da je u pitanju externi DAC.Moguce je, samo moras bas da se istreniras da bi primetio. Ljudi obicno ne obracaju paznju na te finije detalje.
Drajveri. Npr. ja sa mojim SMSL DAC-om mogu da cujem razliku izmedju default Widows drajvera i ASIO drajvera.Neka mi neko pojasni kako OS moze da utice na DAC koji dekodira zvuk. Pod uslovom da je u pitanju externi DAC.
ha iskreno slabo se razumijem u te audio softvere ali stvarno mi je na jednom pc u radnji na koji sam ga instalirao zvuk bas dobar i cist a prije je bio i slabiji i mutniji .@tatatatira1977 Sto vise programa se ubacuje za bojenje zvuka to je sve gore. Provereno. Koristio sam ranije DFX misleci wau kako boji dobro zvuk. Ma kakvi, sto vise tih softvera sve vise kvaris zvuk.
@peja81 ja sam pre svega mislio ako je neki system (DAC) prikljucen putem optickog ili coaxial kabla win i ostali softver ne moze uticati na zvuk jer se salje binovani 0/1 signal u DAC pa se tek tu konvertuje i boji zvuk.
Plejer moze da utice na zvuk ali ne i ostali propratni softver. Evo recimo meni na Logitech Z906 Windows EQ uopste ne radi nit ima funkciju kompletan Realtek drajver jer mi je povezan optikom. Moguce da propustam nesto ne znam ni sam.
Izvinjavam se; ovo je pci.Ne,gledam DG.
Ne, DG može da radi samo u PCI slotu.Samo jos jedno pitanje,nisam obratio paznju da mi je PCI slot veoma blizu kartice,pa je malo problem oko ventilacije,moze li Xonar da radi u PCI Express x16 - running at x4 (PCIEX4) slotu ??