Hehe, naravno da neću, već sam rekao da mi je i mp4/m4a na 32kbps sasvim OKako tebe MP3 128 zadovoljava nemoj ni da pomisljas da ides dalje.. Skupo je
Btw, nikad nisam čuo za Thorens...
Poslednja izmena:
Hehe, naravno da neću, već sam rekao da mi je i mp4/m4a na 32kbps sasvim OKako tebe MP3 128 zadovoljava nemoj ni da pomisljas da ides dalje.. Skupo je
Tačno sam znao da će zoni da se javi sa 128kb kvalitetom, al uglavnom to može da bude i sreća kao što dadoo kaže
Ja lično preferiram 320kbps, al varim i manji kvalitet. Slušam muziku pre svega, a zvučnici su mi malo bolji kinezi.
Neće mi nikad biti jasni ljudi koji nemaju neke pristojne zvučnike, a ovamo skidaju flac fajlove i pune hard. Koja je tu poenta nikad mi neće biti jasno.
Ja imam gramofon al nemam ploče. Meni je familija muzički neobrazovana pa u kolekcijama se najčešće nalaze Lepa Brena - hajde da se volimo best off
Tu je sad pitanje gde se postavlja ta granica. Prvo, zvučna kartica. Sve ono što se kod nas po forumima preporučuje proizvođači ubrajaju u gejmerske kartice. Ono što npr. Asus ubraja u kartice za slušanje muzike su Xonar Essence STX i Xonar Essence ST. Ovo su stereo kartice, BTW.Neće mi nikad biti jasni ljudi koji nemaju neke pristojne zvučnike, a ovamo skidaju flac fajlove i pune hard. Koja je tu poenta nikad mi neće biti jasno.
Neki i ne prave.Tu je sad pitanje gde se postavlja ta granica. Prvo, zvučna kartica. Sve ono što se kod nas po forumima preporučuje proizvođači ubrajaju u gejmerske kartice. Ono što npr. Asus ubraja u kartice za slušanje muzike su Xonar Essence STX i Xonar Essence ST. Ovo su stereo kartice, BTW.
Zatim zvučnici. Koji zvučnici odgovaraju ovoj kartici? Koliko koštaju? Ima li ih kod nas?
Tako da ogromna većina nas pravi velike kompromise i onda je samo pitanje koliki je taj kompromis.
A ima i onih (valjda nisam jedini ) koji nemaju predstavu šta je DAC :whistle:oni koji za izvor koriste racunar mahom kupuju kvalitetne i skupe DAC-ove, koji se kace na USB i zaobilaze zvucnu karticu
Ali, pogotovu za one koji prave kompromis a ne žele da prave baš mnogo veliki kompromis, komp uopšte ne mora da bude loš izbor. Kupiti npr. neku od gore navedenih Asus kartica + solidne zvučnike, to je trošak od nekih 250 evra. Na kraju dobijamo nešto što nije nikakav top hi-fi, ali jeste uređaj koji je eonima ispred bilo koje mini linije koja se može kupiti za tih 250 evra.Neki i ne prave.
Istina, ali isto tako se za tih 250-300e se moze kupiti polovan entry level HiFi sistem (CD player, pojacalo i zvucnici) koji ce oduuuuvati Asus karticu + solidne zvucnikeAli, pogotovu za one koji prave kompromis a ne žele da prave baš mnogo veliki kompromis, komp uopšte ne mora da bude loš izbor. Kupiti npr. neku od gore navedenih Asus kartica + solidne zvučnike, to je trošak od nekih 250 evra. Na kraju dobijamo nešto što nije nikakav top hi-fi, ali jeste uređaj koji je eonima ispred bilo koje mini linije koja se može kupiti za tih 250 evra.
Kad reče polovan... Spomenuo sam jednom da imam neku Körting mini liniju. Nije to ne znam šta, ali je avion u odnosu na ono što se sad naziva mini linijama. E, sad... Meni je odavno riknuo kasetofon na toj mini liniji (što sad već i nije neka šteta, ali nekad je bilo). Ovlašćeni servis mi je doslovce rekao da oni "ne popravljaju kasetofone, nikad nisu popravljali kasetofone, nemaju delove za kasetofone i ne umeju da popravljaju kasetofone".Istina, ali isto tako se za tih 250-300e se moze kupiti polovan entry level HiFi sistem (CD player, pojacalo i zvucnici) koji ce oduuuuvati Asus karticu + solidne zvucnike.
Nisam prozvan, ali mozda mogu da odgovorim:Neće mi nikad biti jasni ljudi koji nemaju neke pristojne zvučnike, a ovamo skidaju flac fajlove i pune hard. Koja je tu poenta nikad mi neće biti jasno.
Da li si video naslov teme?Oni kojima je dovoljan 128 kbps mp3 u zivotu ne bi dali vise od par desetina evra za ozvucenje i ti ljudi nema sta da traze u ovoj temi, ZoNi, bez uvrede.
Kućno ozvučenje (ne na koncertima i slično)? Naravno da nisam, niti imam želju. Iskreno prezirem preskupe stvari.da li si cuo nekad neko ozvucenje od par hiljada evra uzivo?
Hehe, gde me nađe - nemam ni sluške, niti WinampNabi sebi slushke od 1000din na glavu, pusti Winamp i uzivaj!
Hahaha, da svi ce da porhle na ovaj format sigurnoThe format is backwards-compatible with existing MP3 players, and offers the same sound quality. MusicDNA files can contain metadata, such as lyrics, artwork, blog posts and user-created content, which can be updated continually via the internet. MusicDNA is intended to be a competitor to Apple's iTunes LP, which also offers user-added content.
MusicDNA was created by Norwegian developer Dagfinn Bach. German developer Karlheinz Brandenburg, credited with the invention of the .mp3 file, is one of the investors in this project.
As of January 2010 no major record labels have adopted the new format, although a number of independent labels have shown an interest. MusicDNA files are likely to be more expensive than current music downloads.
To možda važi u Japanu, jer su oni skroz naopaki ljudi Ne verujem da to važi u većem delu sveta... Ali, ne verujem ni u te ogromne gubitke muzičke industrijeJedno veliko istraživanje u Japanu je pokazalo da su, po pravilu, najveći skidači piratskog materijala ujedno i najveći kupci originala. Reč je o audiofilima koji hoće da unapred vide da li ih nešto zanima i, ako im se sviđa, kupe original. Bez ovog previewa verovatno ne bi ni kupili. Tu piraterija direktno povećava prodaju i zaradu muzičke industrije, umesto da je smanjuje, kao što oni pričaju.
Taj sam! NaopakJedno veliko istraživanje u Japanu je pokazalo da su, po pravilu, najveći skidači piratskog materijala ujedno i najveći kupci originala. Reč je o audiofilima koji hoće da unapred vide da li ih nešto zanima i, ako im se sviđa, kupe original. Bez ovog previewa verovatno ne bi ni kupili. Tu piraterija direktno povećava prodaju i zaradu muzičke industrije, umesto da je smanjuje, kao što oni pričaju.