Nedjo
AMD
- Učlanjen(a)
- 30.04.2009.
- Poruka
- 175
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
ne secam se kad je neko napisao nesto lepse o meniPoenta je da ti ipak imas iskustva i pristupa unutrasnjim informacijama od obe strane, a napomenucu opet iskustvo. Nedjo je AMD PR...Ume da bude objektivan i svi ga cenimo, ali ga i razumemo kad voli svoj posao i firmu za koju radi
hvala gari!
ma opusteno@Nedjo - respektujem tvoje misljene, i vidim rado da ima lojalni ljudi koji stoje iza firme. Necu da ode ovo sada dalje u diskusiu offtopica, mislim da je i ovo vec malo previse offtopic, ali mozda malo bolje osvetli da i ako sam vise privatno za nVidiu, da nezelim da kvarim zbog toga neko misljene o ATIu - nego samo moje misljene sta jos nije u businessu optimalno
dok god AMD bundleuje svoje press kitove sa Dominatorima i dok god tvoj CEO ima blog na AMD-ovom sajtu, ja znam da smo na istoj frekvenciji: http://blogs.amd.com/play/2009/04/15/the-inside-on-corsair’s-andy-paul-and-ddr3/
sjajno imamo isti ukus za filmove i "quoteove" iz njihomg it's full of stars...
Uz veoma puzdanu informaciju da je yield za GF100 20-tak% i da na waferu ima 100-ak (108 cini mi se) cipova, njima za cifru od 500.000 komada treba 25000 waferaa!!@monteboy:
znam tu rec
500.000 pcs. lezi u mogucnosti nvidije, posto su kupuli dosta velik kontigent od TSMCa zato je TSMC mogao da zaposli opet njihove radnike u toku krize zadnje godine
Ja nemam tacnu cifru koliko mesecno TSMC izbacuje 40nm wafera, ali znam koliko AMD (GloFo) izmacuje 45nm wafera za procesore i sa prilicnom sigurnoscu mogu reci da je cifra od 500000 Fermija u Q1 za kad je obecan launch NEREALNA!
pa GPU-ove i NVIDIA-i i ATI-ju pravi samo TSMC (u 40nm)pitanje je dal hocu i moraju - to ce mo videti u toku februara do marta - kako se nvidia odluci. Lezi i prilicno kako se pcs. od ATI promeni... u glavnom bi veca kolicina smanjivala dosta cenu na karticama
nvidia drzi tri puta veci proizvodni kontingent kod TSMC u odnosu na ATI... pored toga ima nVidia 3 dodatni Partneri za proizvod (Foxconn naprimer) a ATI ima samo jos AMD i oni neprave veliki Kontingent...
Poslednja izmena od urednika: