toskebre
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 12.07.2019.
- Poruka
- 11
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
Iz nekog razloga mi nije objavljena poruka pa da je ponovim: hronoloski je pre @Djolekg
Realno vise bih voleo neku Intel vs AMD raspravu ovde, al izgleda da AMD zajednica nije konsolidovana .
Jos jedan razlog zasto sam za Intel, je iskustvo koje imam sa njim... U kompu sa kog sada pisem imam i5-760 kupljen pre ~9godina i i dalje sljaka perfektno, pored njega imam novije laptopove sa i7 i i5 i ne mogu se pozaliti.
Al, kao sto malopre navedoh, trazim nekoga ko ce mi predloziti neku Intel konfiguraciju koju cu posle moci da uporedim sa vasom AMD, al cini mi se da sam promasio forum za to...
Realno vise bih voleo neku Intel vs AMD raspravu ovde, al izgleda da AMD zajednica nije konsolidovana .
Pa po onome sto sam ja istrazio i nije bas da su losije... U svakom slucaju, mislim da sam ovde na forumu naleteo (a mozda i ne, posto nema ovde mnogo Intel ljubitelja ) da za gaming nije toliko potreban multi threading dokle god ima 4 jezgra, koliko je bitinije single core speed, a po svim specifikacijama koje sam pogledao Intel je tu mnogo bolji od AMD.@toskebre ali zašto bi iste ( i lošije ) performanse plaćao mbogo skuplje?
Jos jedan razlog zasto sam za Intel, je iskustvo koje imam sa njim... U kompu sa kog sada pisem imam i5-760 kupljen pre ~9godina i i dalje sljaka perfektno, pored njega imam novije laptopove sa i7 i i5 i ne mogu se pozaliti.
Al, kao sto malopre navedoh, trazim nekoga ko ce mi predloziti neku Intel konfiguraciju koju cu posle moci da uporedim sa vasom AMD, al cini mi se da sam promasio forum za to...
Pod core sam mislio na MB, RAM, CPU. Mislim da je realnije sada puci malo vise para za bolje i novije "core" komponente koje ce mi duze trajati, nego kupiti nesto sto ce mi naredne 2 godine biti ok, sa sansom da posle postane botleneck, dok cu GPU gotovo sigurno morati da menjam kroz par godina ako budem i dalje zeleo "top" performanse. Bas iz tog razloga sam dao malo veci raspon novca, i dao kao opciju Amazon i Madjare koju ocigledno niko nije uzeo u obzir.@toskebre nisam razumeo ovu recenicu al po mom nekom lajickom misljenju mislim da je odnos 300:~700e izmedju core komponenti i grafike koja je tu najpotrosnija roba
Ako mozes da mi pojasnis na sta si mislio pod ovim.
Nisam siguran da li si mislio da procesor i graficka treba da budu u slicnom cenovnom rangu. To je skoro pa "nemoguce" niti je to pravilo niti potreba. Graficki cip uglavnom uvek kosta duplo ili troduplo vise od procesora koji ce zadovoljiti potrebe te graficke.
Ako si mislio da ce RTX2070 ili GTX1080Ti da budu overkill za Ryzen 5 2600 odnosno da ce Ryzen 5 2600 da gusi pomenute graficke tu gresis.
Ako hoces bas da se obezbedis onda uzmi Ryzen 2700 (on je oko 70 evra vise) poseduje 2 fizicka jezgra i 4 treda vise ali kazem nemas potrebe.