toskebre
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 12.07.2019.
- Poruka
- 11
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
Zdravo svima. Hteo bih da se ponovim novim kompom posle duzeg vremena pa sam svratio vamo po savet. Pratim vec neko vreme forum, al nikako da izadje neka tema koja je u mom cenovnom rangu, a da je vezana za Intel. Naime, gledajuci malo po netu skapirao sam da je i5-8600k dobar gejmerski procesor pa sam mislio da gradim konfiguraciju oko njega. Opremu bi kupovao novu posto nemam dobra iskustva sa polovnom. Opcija je da se nesto uzme preko Amazona iz Kanade, koju bi mi prijatelj doneo, dok ostatak u domacim prodavnicama, pa mozda cak i kod Madjara ako je poprilicna razlika.
Ajde to da sumiramo ovako:
Procesor: i5-8600k ( ili mozda i5-9600k, mada kazu da nije neka prevelika razlika, al opet i cene su slicne) bih verujem kupio preko Amazona, posto mislim da se procesori slabo kvare, a nisam lik koji radi OC i tera ga do maksimuma.
GPU: moze neki predlog. U sustini gledao sam sve od 10.. - 20.. nvidia generacije i uzeo bih najbolju koja mi se uklopi u cenu. Ovo sam isto razmisljao da uzmem preko Amazona posto je cena mnogo jefitnija, al tu sam malo skeptican zbog garancije, a vec par grafickih mi je crkavalo.
RAM: 16gb dobrog, brzog rama, sa mogucstvom prosirenja kasnije. Mada mislim da ce 16gb rama biti sasvim dovoljno jos dosta vremena.
HDD: predlog za neki m.2. U starom kompu imam WD od 1Tb star 8 godina i ssd od 250gb kupljen pre 3 meseca, koje kapriam da bih prebacio u nov,
MB, PSU, Kuciste: ovde stvarno nemam pojma sta da uzmem.
+ Neki kuleri p.m.
Sve sugestije su dobrodosle.
Ajde to da sumiramo ovako:
Procesor: i5-8600k ( ili mozda i5-9600k, mada kazu da nije neka prevelika razlika, al opet i cene su slicne) bih verujem kupio preko Amazona, posto mislim da se procesori slabo kvare, a nisam lik koji radi OC i tera ga do maksimuma.
GPU: moze neki predlog. U sustini gledao sam sve od 10.. - 20.. nvidia generacije i uzeo bih najbolju koja mi se uklopi u cenu. Ovo sam isto razmisljao da uzmem preko Amazona posto je cena mnogo jefitnija, al tu sam malo skeptican zbog garancije, a vec par grafickih mi je crkavalo.
RAM: 16gb dobrog, brzog rama, sa mogucstvom prosirenja kasnije. Mada mislim da ce 16gb rama biti sasvim dovoljno jos dosta vremena.
HDD: predlog za neki m.2. U starom kompu imam WD od 1Tb star 8 godina i ssd od 250gb kupljen pre 3 meseca, koje kapriam da bih prebacio u nov,
MB, PSU, Kuciste: ovde stvarno nemam pojma sta da uzmem.
+ Neki kuleri p.m.
Sve sugestije su dobrodosle.