BigJoe
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 28.03.2009.
- Poruka
- 2.788
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Malo sam kopao po netu i naleteo sam na priču o overklokovanju procesora na mobilnim telefonima koje pokreće Symbian S60v3.
Da bi bilo moguće klokati makinu potrebno je da telefon bude hakovan, da imate preistup svim fajlovima (Open4All recimo za RomPatcher+) i da imate X-Plore fajl menadžer u kome vam je uključen prikaz skrivenih i sistemskih fajlova.
Onda je potrebno otići u:
C:\private\10202be9 i naći fajl 20001079.txt koji je dobro bekapovati za svaki slučaj.
Sledeći korak je da stisnete tipku 8 kako bi ste otvorili tekstualni editor u X-Plore menadžeru i da nađete red koji počinje (blizu vrha je) sa 0x00040007 gde bi vrednost trebalo da bude klok procesora po onome što se priča po forumima.
Evo slike:
Naravno neumerenost može totalno da upropasti mobilni telefon.
Ovo je slika koju je ostavio lik koji je o ovome pričao na nekom forumu, ja sam na svom fonu našao fajl i i ovaj string u njemu i vrednost mi je 332 što bi trebalo da bude klok ARM procesora u N95 Sa klokovanjem se nisam igrao, ali mislim da je vredno deljenja sa ostalima, pa ko voli može da proba
Da bi bilo moguće klokati makinu potrebno je da telefon bude hakovan, da imate preistup svim fajlovima (Open4All recimo za RomPatcher+) i da imate X-Plore fajl menadžer u kome vam je uključen prikaz skrivenih i sistemskih fajlova.
Onda je potrebno otići u:
C:\private\10202be9 i naći fajl 20001079.txt koji je dobro bekapovati za svaki slučaj.
Sledeći korak je da stisnete tipku 8 kako bi ste otvorili tekstualni editor u X-Plore menadžeru i da nađete red koji počinje (blizu vrha je) sa 0x00040007 gde bi vrednost trebalo da bude klok procesora po onome što se priča po forumima.
Evo slike:
Naravno neumerenost može totalno da upropasti mobilni telefon.
Ovo je slika koju je ostavio lik koji je o ovome pričao na nekom forumu, ja sam na svom fonu našao fajl i i ovaj string u njemu i vrednost mi je 332 što bi trebalo da bude klok ARM procesora u N95 Sa klokovanjem se nisam igrao, ali mislim da je vredno deljenja sa ostalima, pa ko voli može da proba