Da li treba nesto da se podesi u setingsu ili nzm?? A jack pored za mikrofon radi samo ukljucim mic, a za slusalice nece. Treba mi pomoc oko toga posto mi se ne nabiva svaki put iza stola da ukljucim sluske ili zvucnike. Hvala unapred.
Provjeri da li je front panel uredno spojen na ploču. Trebalo bi po automatizmu da prepozna. Eventualno da izbaci prozor sa podešavanjima za zvuk.
Potencijalni problemi:
1. Nije dobro spojeno.
2. Neispravan konektor na ploči
3. Neispravan front panel konektor.
4. Neispravne slušalice
Onda valjda ne bi ni mikrofon radio? Mada ništa me ne bi čudilo. Pogledati u svakom slučaju.Ja sam imao slican problem i ispostavilo se da je do drajvera. Uz Realtekov driver nije radio front panel, prso sam i digo ruke.
Nakon par dana sam reinstalirao win iz drugih razloga, win10 je sam ubacio "DTS Sound+" drajver i sve radi savrseno, cak je i kvalitet zvuka dosta bolji.
Da, meni oba 3.5 jacka bila neupotrebljiva, dok je pozadi radilo savrseno. Velika je verovatnoca da je neki fizicki kvar u pitanju, u njegovom slucaju. Ti su kablovi osetljivi, pogotovo ako je u pitanju neko niskobudzetno kuciste, mali lem bi verovatno resio problem.Onda valjda ne bi ni mikrofon radio? Mada ništa me ne bi čudilo. Pogledati u svakom slučaju.
Da, meni oba 3.5 jacka bila neupotrebljiva, dok je pozadi radilo savrseno. Velika je verovatnoca da je neki fizicki kvar u pitanju, u njegovom slucaju. Ti su kablovi osetljivi, pogotovo ako je u pitanju neko niskobudzetno kuciste, mali lem bi verovatno resio problem.
Lepo kupis dva produzna kabla 3.5mm muski - 3.5mm zenski, spojis ih sa onim plasticnim zicicama ili sta su vec ("twist ties") i ubodes nazad i to je to.
Hvala