• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

MSI Afterburner - najbolje podesavanje za stabilan rad graficke ?

KOLExSRB

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.07.2018.
Poruka
17
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi treba mi mala pomoc i jedan strucan savet u dilemi sam kako da podesim MSI Afterburner poslacu vam i slike uz ovu poruku kako sam ja to postavio na dva profila pa mi samo recite koji je najbolji Temp Limit i Power Limit za stabilan gejming od ove dve opcije a sa tim da mi Temperatura graficke ne ide preko 65-70 c inace temperatura u zahtevnim igrama mi ide i do 75-80 kad mi je program podesen po defoltu na Temp 83 c sto je po meni malo veca tempertura.. e sad ne znam mozda i gresim.. ? inace imam Gigabyte
GTX 1060 3GB i dali je ovo ok i sigurno podesavanje : na ovim slikama sto vidite... ? Temp limit sam postavio na 66 a power na 100 dali je to ok ? ili treba mozda Temp limit povecati na 70 ili 83 ako samim tim Power limit na 100 ili najbolje ostaviti po defoltu Power 100 i Temp 83.. vase misljenje koji je najbolji Power limt i temp za stabilan gejming.. ???
Hvala unapred svima na odgovoru...

Prilozi

Poslednja izmena:

Bebmak

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.09.2018.
Poruka
32
Rezultat reagovanja
13
Moja konfiguracija
100% power limit i temp na 83%.Ne valja da stavljas temp limit toliko nizak,jer kad dostigne tu temperaturu gpu ti smanjuje clock i gubis performanse.
To su ti bezbedne temperature,izmedju 70-80 su ti sasvim normlane za graficku 10-te generacije.
Evo ti sto se klip sto se tice tog power limita

KOLExSRB

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.07.2018.
Poruka
17
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
100% power limit i temp na 83%.Ne valja da stavljas temp limit toliko nizak,jer kad dostigne tu temperaturu gpu ti smanjuje clock i gubis performanse.
To su ti bezbedne temperature,izmedju 70-80 su ti sasvim normlane za graficku 10-te generacije.
Evo ti sto se klip sto se tice tog power limita

A sta mislite dali je ok da mozda da ostavim Power na 71 a Temp na 70 koji sad trenutno koristim posto vidim da mi i na tim podesavanjima daje dobar FPS u igrama i graficki procesor se ne opterecuje preko 95 % u zahtevnim igrama i Temp mi ide maksimu u igrama na 65-68 c samo ne znam dali ce na tim podesavanjim graficka da radi OK i bez problema i mislim kolko su ta posesavanja dobra za graficku ?

Poslednja izmena:

Bebmak

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.09.2018.
Poruka
32
Rezultat reagovanja
13
Moja konfiguracija
A sta mislite dali je ok da mozda da ostavim Power na 71 a Temp na 70 koji sad trenutno koristim posto vidim da mi i na tim podesavanjima daje dobar FPS u igrama i graficki procesor se ne opterecuje preko 95 % u zahtevnim igrama i Temp mi ide maksimu u igrama na 65-68 c samo ne znam dali ce na tim podesavanjim graficka da radi OK i bez problema i mislim kolko su ta posesavanja dobra za graficku ?
ne znam kako ti daje veci fps,a graficka bi trebalo da radi na 99% u zahtevnijim igrama. Ako ti nije temperatura problem ne vidim razlog zasto bi stavio power na 71?
Ako ti je temp veca,otvori graficku,zameni pastu i gruvaj.Sa ovim tvoji fan curvom temperatura na 100% power ne bi trebalo da prelazi 75c,sto je ocekivano i veoma bezbedno ako se cimas da se nesto ne desi grafickoj.

Vrh