Labovic.n
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 08.02.2018.
- Poruka
- 17
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Dobar dan,
želeo bih da kupim novi računar koji bi u suštini mogao sve da pokreće bez imalo muke. Kako za gaming, tako i za posao jer se bavim konstrujisanjem i modeliranjem 3D modela i konsrukcija pa modeli umeju nekad biti toliko veliki sa puno detalja da mi računar dođe do tačke gde kaže "Dalje nećeš moći!" i onda moram stalno da sakrivam 75% projekta kako bih mogao nešto raditi. Da ne pričam da trebam da čekam po par sati zbog renderovanja jedne slike. Ja sam sklopio nešto ali nisam siguran da je to sve kompatibilno jedno s drugim pa bih nekog dobrog čoveka zamolio ako se razume da mi ukaže na greške i da mi da neke predloge vezane za komponente ako postoji bolji izbor po istoj ceni ili čak jeftinije i gde bih mogao nabaviti to najpovoljnije.
Konfiguracija je sledeća:
želeo bih da kupim novi računar koji bi u suštini mogao sve da pokreće bez imalo muke. Kako za gaming, tako i za posao jer se bavim konstrujisanjem i modeliranjem 3D modela i konsrukcija pa modeli umeju nekad biti toliko veliki sa puno detalja da mi računar dođe do tačke gde kaže "Dalje nećeš moći!" i onda moram stalno da sakrivam 75% projekta kako bih mogao nešto raditi. Da ne pričam da trebam da čekam po par sati zbog renderovanja jedne slike. Ja sam sklopio nešto ali nisam siguran da je to sve kompatibilno jedno s drugim pa bih nekog dobrog čoveka zamolio ako se razume da mi ukaže na greške i da mi da neke predloge vezane za komponente ako postoji bolji izbor po istoj ceni ili čak jeftinije i gde bih mogao nabaviti to najpovoljnije.
Konfiguracija je sledeća:
- Matična ploča: ASRock AB350 PRO4 (PCIe/DDR4/AM4/SATA3/GLAN/7.1/USB 3.1) - 14.000 RSD
- Procesor: AMD Ryzen 5 1500X (3.6GHz/AM4/Cores 4/L2 2MB/L3 16MB/Threads 8) - 20.000 RSD
- Grafička karta: ROG Strix Radeon RX 560 OC Edition (4GB/GDDR5/128bit/1090/1197MHz) - 25.000 RSD
- Ram: HyperX Fury (DDR4/8GB/2400MHz) - 11.000 RSD
- Napajanje: CoolerMaster 350W (Nisam siguran da je ovo dovoljno jako napajanje) - Posedujem
- Kućište: (Ne znam koje je) - Posedujem
- Hard Disk: (SATA III/350GB) - Posedujem
- Ram: HyperX Fury (DDR4/8GB/2400MHz) - 11.000 RSD
- SSD: Sandisk (SATA III/120GB/530MBs/400MBs) - 6.000 RSD
- HDD: WD Blue (SATA III/1TB/7200/64MB) - 5.000 RSD