Dušan93etr
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 22.11.2017.
- Poruka
- 11
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
PC
Mice & keyboard:
AULA & Bluberry
Internet:
ADSL TElekom 10 Bit
OS & Browser:
Win10 & Google Chrome, ali uskoro vraćam se na Win7
Pozdrav svima, već dva meseca, pokušavam da napravim sebi neku prihvatljivu kombinaciju za novo kućište. (odprilike 40 000 din, koliko sam ja izračunao)
O čemu se radi, imam računar, evo star je skoro 11 godina, još malo, radi se o Gigabyte AM2+ matičnoj ploči i u njemu je AMD Athlon II X2 245 radni takt 2.90GHz-a.
Moj izbor davne 2006-2007.
Pre nekoliko meseci, došao sam u vlasništvo grafičke kartice :
AMD Radeon R7 370 i oko nje sam hteo da napravim novu mašinu (radi na ovoj matičnoj, ali ne ganjam je previše zbog napajanja)
Hteo sam da uzmem sledeće:
Matičnu ploču : AM4 socket (4 DDR4 slota)
Procesor: Ryzen 1200 do 1300X(ide sa kulerom, i ja sam se iznenadio)
Ram: 8 GB DDR4 (1 stik) - koja RAM memorija ide najbolje uz Ryzen, jer sam pročitao negde da neki bolje rade na Intelu, a neki na AMD-ovim. tj da bolje saradjuju.
Pristojno napajanje: 500 do 800W
Kućište, svakako sam locirao, ali trenutno, može da radi i bez kućišta, dok ovo sve ne sprovedem u delo.
Ono što mene interesuje, jeste, koje bi ste komponente predložili, gde ne bi da ide najjeftinije što može, već da ima i kvalitet, odnosno odnos cena/kvalitet.
Ne znam zašto, ali čekao sam baš dugo novi AMD-ov procesor, i kada je izašao Ryzen, čekao sam da se reše bagovi sa RAM-ima.
Hvala Svima.
O čemu se radi, imam računar, evo star je skoro 11 godina, još malo, radi se o Gigabyte AM2+ matičnoj ploči i u njemu je AMD Athlon II X2 245 radni takt 2.90GHz-a.
Moj izbor davne 2006-2007.
Pre nekoliko meseci, došao sam u vlasništvo grafičke kartice :
AMD Radeon R7 370 i oko nje sam hteo da napravim novu mašinu (radi na ovoj matičnoj, ali ne ganjam je previše zbog napajanja)
Hteo sam da uzmem sledeće:
Matičnu ploču : AM4 socket (4 DDR4 slota)
Procesor: Ryzen 1200 do 1300X(ide sa kulerom, i ja sam se iznenadio)
Ram: 8 GB DDR4 (1 stik) - koja RAM memorija ide najbolje uz Ryzen, jer sam pročitao negde da neki bolje rade na Intelu, a neki na AMD-ovim. tj da bolje saradjuju.
Pristojno napajanje: 500 do 800W
Kućište, svakako sam locirao, ali trenutno, može da radi i bez kućišta, dok ovo sve ne sprovedem u delo.
Ono što mene interesuje, jeste, koje bi ste komponente predložili, gde ne bi da ide najjeftinije što može, već da ima i kvalitet, odnosno odnos cena/kvalitet.
Ne znam zašto, ali čekao sam baš dugo novi AMD-ov procesor, i kada je izašao Ryzen, čekao sam da se reše bagovi sa RAM-ima.
Hvala Svima.