• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Napajanje ?

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 2600 / LC Power Cosmo Cool 120
Motherboard:
Gigabyte B450 AUROS Elite
RAM:
G.Skill SniperX 2x8GB 3000MHz
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ RX 570 4GD5
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Kingston A400 240GB + WD Blue 500GB
Sound:
Genius SP-HF-160 / AKG K92
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Thermaltake Smart SE 530W
Mice & keyboard:
A4Tech V7M + A4Tech Specter Claw / Redragon Harpe K503
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Je l si ti pogledao njegovu konfiguraciju ? Ajde pogledaj ako nisi i procitaj postove za napajanje...

EDIT : A ti ne znam jedino ako igras u 4K pa ti 8GB nije dovoljno ili cepas svoj monitor pa pustas FPS da ide u nedogled pa si nezadovoljan sto nema 120 nego 100... Posto 8GB je sve samo ne malo jos uvek... Retko koja igrica trazi vise, a i te koje traze vise ih realno ne traze ...

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +
Je l si ti pogledao njegovu konfiguraciju ? Ajde pogledaj ako nisi i procitaj postove za napajanje...
Napajanje je CM650 kazem da moze modularno za tih 30e ako nije vise...Ima i TT ali je slabije i polumodularno...
Moze i bolju ploču,ali ja bih pre veći hdd od 500gb.
Kao sto sam rekao u konfu bih 6600k umesto 4690k,jeftiniji je 30e i bolji overkloker,brzi i ide sa brzim ddr4 ramom koji već postaje standard
8gb je knap i glupo je ne uzeti 16gb,ja planiram da dodam jos jedan stik zato sto mi nije dovoljno 8.

Poslednja izmena:

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Brate ti sam ne znas sta pricas... Kazes da uzme 120 i da tih 30e preusmeri na nesto drugo, a tih 30e ce dobiti od procesora... -.- Koju bolju plocu moze od Z da uzme zivota ti ?
Nije sve u modluarnom napajanju onog ko ne mrzi moze sa svakim napajanjem da sredi kablove... U tom rangu ima i modularnih ali covek juri kvalitet... Sta ce mu veci od 500GB ? 240 + 500 = 740, a to je sasvim dovoljno za igrice.. Posto ne verujem da ce 20 da instalira i igra od jednom... I da ode na DDR4 i sve to opet ce konfiguracija biti slicna i opet ce biti glupo ne uzeti SSD od 240GB KOJ IMA ISTU CENU KAO I OVAJ OD 120 -.-

Ma covece covek ima 2x8 GB razumes li ti ? si procitao njegovu konfu ?
" RAM: KINGSTON 2x8GB DDR3 HyperX 1866MHz "

EDIT : Samo ne znam sta to igras pa ti 8GB nije dovoljno za 60FPSa ?

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Brate ti sam ne znas sta pricas... Kazes da uzme 120 i da tih 30e preusmeri na nesto drugo, a tih 30e ce dobiti od procesora... -.- Koju bolju plocu moze od Z da uzme zivota ti ?
Nije sve u modluarnom napajanju onog ko ne mrzi moze sa svakim napajanjem da sredi kablove... U tom rangu ima i modularnih ali covek juri kvalitet... Sta ce mu veci od 500GB ? 240 + 500 = 740, a to je sasvim dovoljno za igrice.. Posto ne verujem da ce 20 da instalira i igra od jednom... I da ode na DDR4 i sve to opet ce konfiguracija biti slicna i opet ce biti glupo ne uzeti SSD od 240GB KOJ IMA ISTU CENU KAO I OVAJ OD 120 -.-

Ma covece covek ima 2x8 GB razumes li ti ? si procitao njegovu konfu ?
" RAM: KINGSTON 2x8GB DDR3 HyperX 1866MHz "
Idi na spavanje najbolje..

Ako ima već 16 sta onda pominjes uopste ?
Nećw dobiti 30e od cpu zatp stp treba i drr4 ram da kupi a ovaj da proda...
Mn je 500GB malo i igrice zauzimaju sve vise,mn je već popunjen hdd a i neće valjda samo igrice na hdd nego neke svoje podatke slike,filmove.
240gb nema istu cenu onda 120 niko ne bi uzimao,tu je razlika u brzini i kvalitetu ako je isto...
Sto se tiče napajanja tu si me najvise nasmejao...
Rekao sam da u tom rangu ima TT ali je slabije i polumodzlarno za +30e moze i jače i modularno..
Pises stvarno gluposti ja ti kazem idi odspavaj
A za 8gb stalno pratim u igricama i knap je jedva i ume da štuca malo,16 već ima tako da prazna priča
Drugo nije tako samo mn i fedja mi je preporučio da dodam jos 8 na moj pc,a ti nadjes da pričas a upućen si u pc preko neta a čovek se bavi ozbiljno računarma i zaradjuje od toga!

Poslednja izmena:

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Decko je l dobro tebi ? Aj idi pogledaj linkove koje je decko ostavio...

Sto spominjem ram ? Pa u svakoj temi ti govoris da se odreknu necega i uzmu vise rama... -.-
DDR4 trenutno jefitniji od DDR3 tako da ne razumem ovo ali okej...
Ja kolko vidim po tvom opisu ti imas 300 ali ajde.. 500 ti je malo ? Koliko igrica imas zivota ti ? 50 ?
Filmovi na HDDu ? To jedino ako si kolekcionar istih ovako ili skines odgledas pa obrises ili na netu.. Slike ? Pa slike nisu 10TB nego po 10 kb -.-
A sta ce njemu jace napajanje ? Decko juri kvalitet, a od ovog CM u tom rangu nema pouzdanijeg, Peja preporucio te ja verujem u to, a da daje vise je nepotrebno...

Tu nesto pricas, a izbeavas da odogovris na prosta pitajna koja ti se postavljaju zato sto si toliko samouveren ...
Jos uvek nisi odgovorio ni na razlike izmedju Z97 ploce primetne i u realnom radu
i koju to igricu igras pa ti je 8GB RAMA malo za 60FPS u FHD ?

EDIT : Pa dobro covek zaradjuje od toga i njegovo misljenje je da ti treba moje je da je 8GB idalje dovoljno.. A ti zivis samnom pa znas odakle sam ja upucen u racunare ?
To i jeste problem sto su tvoj izvori u 90% slucajeva YT ili net koj u 70% slucajeva nisu tacni... Cist primer je taj glupi mit da covek na Pentium III igra GTA V, a drugi pokazatelj koliko su ti tvoj izvori pouzdani jeste tema od ranije za E6600 procesor pa se ti sam seti...

Da jos nesto sto se HDDa tice, ja kao neko ko je do skoro koristio 250GB HDD UKUPNO.. Dakle i C i D particija opusteno mogu da kazem da je to dovoljno za normalan rad racunara... Imao sam i par igrica i celokupan Star Wars, cij sam veliki fan, i idalje imao prostora za rad.. Sad ces verovatno da pitas ' pa sto si onda kupio ovaj od 500GB iz opsa ' odgovor je : nisam ga kupio.. Dobio sam ga od skole u kojoj ide moj drug posto smo mojim i njegovim znanjem o racunarima rastavili 40 njihovih i uradili dijagnostiku i ljudi su nam rekli da uzmemo sta nam treba iz tih racunara posto idu u otpad... Ja sam sebi uzeo HDD...

Poslednja izmena:

AkiR9

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.01.2017.
Poruka
439
Rezultat reagovanja
39
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Thinkpad T570
Cekajte zar nije COOLER MASTER G650M modularno?

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Decko je l dobro tebi ? Aj idi pogledaj linkove koje je decko ostavio...

Sto spominjem ram ? Pa u svakoj temi ti govoris da se odreknu necega i uzmu vise rama... -.-
DDR4 trenutno jefitniji od DDR3 tako da ne razumem ovo ali okej...
Ja kolko vidim po tvom opisu ti imas 300 ali ajde.. 500 ti je malo ? Koliko igrica imas zivota ti ? 50 ?
Filmovi na HDDu ? To jedino ako si kolekcionar istih ovako ili skines odgledas pa obrises ili na netu.. Slike ? Pa slike nisu 10TB nego po 10 kb -.-
A sta ce njemu jace napajanje ? Decko juri kvalitet, a od ovog CM u tom rangu nema pouzdanijeg, Peja preporucio te ja verujem u to, a da daje vise je nepotrebno...

Tu nesto pricas, a izbeavas da odogovris na prosta pitajna koja ti se postavljaju zato sto si toliko samouveren ...
Jos uvek nisi odgovorio ni na razlike izmedju Z97 ploce primetne i u realnom radu
i koju to igricu igras pa ti je 8GB RAMA malo za 60FPS u FHD ?
Nisi stvarno trezan nmg da komentarisem vise...
Pa sta ako je jeftiniji on ima polovan ram koji treba da proda...
Hoćes da kazes da je ovo CM bolje od napajanja skupljih za 30e ?
Slike nisu po 10kb mozda sa nokiom sa vga kamerom a i hdd ne sluzi samo za igrice svima kao tb....
Ja ne spominjem u svakoj temi da se odreknu nečega za vise rama,nego sam u jednoj rekao da ne uzme ssd nego bolju grafu i čovek je sam rekao da mu nije obavezan ssd !

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Jao ti si il glup il se pravis... -.-
Decko shvatas li da je to napajanje odlicno i da je 650w dovljno za ovu konfu I KOJ BI MOJ DAVAO 30E VISE ZA NAPAJANJE KAD JE OVO SAVRSENO -.-
Moje slike sa FHD kamerom u zivotu nisu presle preko 50KB tako da ***em li ga sta ti radis sa svojim slikama..
Meni HDD sluzi za igrice, jao brate odaj mi gde si u mojoj kuci posto vidim sve znas o meni :O ...
Moj HDD sluzi za ono za sta meni treba, a to su : radovi, seminari, projekti, po neka igrica, Star Wars filmovi, slike, majkin posao preko neta, dokumenti... Posto ja za svoje upgrade i za svoj racunar zaradjujem sam, a predpostavljam da su ga tebi roditelji kupili...

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Jao ti si il glup il se pravis... -.-
Decko shvatas li da je to napajanje odlicno i da je 650w dovljno za ovu konfu I KOJ BI MOJ DAVAO 30E VISE ZA NAPAJANJE KAD JE OVO SAVRSENO -.-
Moje slike sa FHD kamerom u zivotu nisu presle preko 50KB tako da ***em li ga sta ti radis sa svojim slikama..
Meni HDD sluzi za igrice, jao brate odaj mi gde si u mojoj kuci posto vidim sve znas o meni :O ...
Moj HDD sluzi za ono za sta meni treba, a to su : radovi, seminari, projekti, po neka igrica, Star Wars filmovi, slike, majkin posao preko neta, dokumenti... Posto ja za svoje upgrade i za svoj racunar zaradjujem sam, a predpostavljam da su ga tebi roditelji kupili...
Dovoljno je njemu i slabije napajanje ali ako mu ostane pare od ssd 120 onda sam rekao sta sve moze i nisam samo napajanje pomenup nego hdd sam predlozio od 1tb...
Ako koristis i za to onda i sam znas da je malo 500 za 7,8igrica i lične podatke...
Bas mw briga sta ri radis ni ti ti znas ko sam i koliko imam godina i ko mi je sta kupio,a to nije ni tema,nego je da uzme bestbuy za te pare...Necu komentaristai vise zato sto dzabe za tb...Ja sam zavrsio,ne moras nista pisati neću ni gledati..

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Jeste...
Nego hvata me rak kad razmisljam sta arrow ovaj pise...
Izvlači reči iz konteksta...
Sam zaključuje....
Pise vulgarno...
Evo sad se smejem sta kazw čovek za slike pravi me ludim ovde,evo sad pogledam posto me pravi ludim slikw sa xperia z2 po 3,5mb...
Znači zna stvari preko neta i površno kaze kako su ga pre pola godine spasili sa pcaxe da ne uzme Fx4xxx pa eto je dovoljno oko znanja....Počeo da se interesuje i čita po netu i sad svima pametuje... kako mozw uopstw da kazw za slike po 50kb o.O

Poslednja izmena:

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.393
Rezultat reagovanja
8.321
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Sve je stvar potrebe.
Imam SSD od 120GB instaliran win7 64bit sve programe koji su mi potrebni i opet mi je free space 66GB
Imam 2 HDD-a od po 1TB + 1 HDD od 160GB i evo razmisljam se sta obrisati da bi skinuo igru od 40GB.
Dakle sve je stvar potreba, meni samo muzika zauzima 700GB.
Nema potrebe za raspravom.
Covek najbolje zna sta i kako koristi komp i sta mu je instalirano od programa i da li ce mu SSD od 120GB (realnih 111GB) biti dovoljan. Meni jeste. Evo 10-og februara uzimam Samsung 850PRO od 128GB iako je verzija od 256GB oko 30e skuplja nemam razlog da je uzmem. Ponavljam sve je stvar potreba.
Vidim da se pominje nesto HDD od 500GB pa ako je u razmatranju kupovina istog zaista predlazem da se ovo zaboravi jer su totalno neisplativi.
1TB je danas standard i to STANDARD za kupovinu HDD-a.
Slike nikako ne zauzimaju 50kb evo sad sam pogledao FullHD slike i nemam nijednu ispod 250kb.
Slike sa telefona su jos vece jer su u 4K 5K 8K reazolucijama.
Evo gledam slike koje sam slikao sa iPhone 4 i slike zauzimaju po 1,65Mb pa neke i 2,5Mb.Znaci noviji telefoni mogu da prave i od 5-6Mb sve zavisi od slike.
Igre zauzimaju sve vise mesta.Setimo se da do pre dve godine smo imali igre od po max 25GB a sad neke idu i po 60GB.

Nema potrebe za svadjom na neki nacin svi su upravu samo kada svako gleda iz svog ugla vidi da ovaj drugi prica nebulozu jer njemu licno to samo tako izgleda.
Evo za kraj primer.
Svoj SSD 840EVO od 120GB dajem bratu a on uzima 850PRO od 256GB gde ce da instalira igre.Trenutno sto igra je CSGO ,H1Z1,GTAV online.Nema naviku da cuva igre koje je obrnuo nego instalira samo one koje zeli da igra.Da li ima potrebe za HDD-om od 1TB ili veci SSD. Odgovor je NE.Ne cuva filmove, muziku, i ne treba mu veliki HDD za storage.
Dok sam ja druga suprotnost i trenutno sa 2+TB mesta u kompu pravim kompromise sta i kako da odradim.Dakle opet stvar potreba nista vise. ;)Ne svadjajte se jer nema potrebe ;)

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Sve je stvar potrebe.
Imam SSD od 120GB instaliran win7 64bit sve programe koji su mi potrebni i opet mi je free space 66GB
Imam 2 HDD-a od po 1TB + 1 HDD od 160GB i evo razmisljam se sta obrisati da bi skinuo igru od 40GB.
Dakle sve je stvar potreba, meni samo muzika zauzima 700GB.
Nema potrebe za raspravom.
Covek najbolje zna sta i kako koristi komp i sta mu je instalirano od programa i da li ce mu SSD od 120GB (realnih 111GB) biti dovoljan. Meni jeste. Evo 10-og februara uzimam Samsung 850PRO od 128GB iako je verzija od 256GB oko 30e skuplja nemam razlog da je uzmem. Ponavljam sve je stvar potreba.
Vidim da se pominje nesto HDD od 500GB pa ako je u razmatranju kupovina istog zaista predlazem da se ovo zaboravi jer su totalno neisplativi.
1TB je danas standard i to STANDARD za kupovinu HDD-a.
Slike nikako ne zauzimaju 50kb evo sad sam pogledao FullHD slike i nemam nijednu ispod 250kb.
Slike sa telefona su jos vece jer su u 4K 5K 8K reazolucijama.
Evo gledam slike koje sam slikao sa iPhone 4 i slike zauzimaju po 1,65Mb pa neke i 2,5Mb.Znaci noviji telefoni mogu da prave i od 5-6Mb sve zavisi od slike.
Igre zauzimaju sve vise mesta.Setimo se da do pre dve godine smo imali igre od po max 25GB a sad neke idu i po 60GB.

Nema potrebe za svadjom na neki nacin svi su upravu samo kada svako gleda iz svog ugla vidi da ovaj drugi prica nebulozu jer njemu licno to samo tako izgleda.
Evo za kraj primer.
Svoj SSD 840EVO od 120GB dajem bratu a on uzima 850PRO od 256GB gde ce da instalira igre.Trenutno sto igra je CSGO ,H1Z1,GTAV online.Nema naviku da cuva igre koje je obrnuo nego instalira samo one koje zeli da igra.Da li ima potrebe za HDD-om od 1TB ili veci SSD. Odgovor je NE.Ne cuva filmove, muziku, i ne treba mu veliki HDD za storage.
Dok sam ja druga suprotnost i trenutno sa 2+TB mesta u kompu pravim kompromise sta i kako da odradim.Dakle opet stvar potreba nista vise. ;)Ne svadjajte se jer nema potrebe ;)
Pa preraslo je u svađu posto pise neke ne istine i staje iza njih tvrdoglav a i izvlači iz ko teksta reči....
Prvo sto preporučuje 4690k koji je 30e skuplji od 6600k
Drugo sto kaze da su sve ploče istih serija iste tj njegovim rečima "sve h110 su iste,kakve ima veze koja z97 kad su sve iste"
Treće za ssd i hdd,kazem da uzme ssd od 120 ako nije zahtevan i doda za 1tb a on preporučuje 500gb i 240ssd a i trvdi da jw ista cena 120gb i 240gb o.O
Četvrto kaze da je glupo da ima 16gb posto je previse a 8gb postaje knap za igrice a za neke je već knap
A posebna tema za smehotres je sto kaze da slike ne zauzimaju vise od 50kb:rotf:
Jos ima da sw pise al ne bih da gubim vreme dalje...

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Ne planiram da citam ove gluposti od memoara.. Odgovoricu an ono sto sam procitao...

Da forum me je spasio od FX 4xxx zato sto za te pare tada isplativijeg Intela bilo nije, a polovno nisam pratio..
Tvoje godine i zrelost je postala jasna onog trenutka kada si iskulirao toliko iskusnih clanova ovog foruma i uzeo GTX 970 Turbo pored nove RX 470 i po tvom ponasanju prema starijim clanovima ovog foruma, da ne shvatis pogresno ne pricam o sebi ja sam noviji clan pricam o onima koj su ovde dosta duze...

7-8 igirca ? Daaa jako potrebno je imati 7-8 igrica u racunaru i to verovatno mislis na 7-8 onih od po 50gb ? ... Ja trenutno imam 4 i to su 2 simulacije koje igram sa prijatlejima..

Ovaj pokusaj citata mene u poslednjem postu je jako istinit, bravo * klap klap * ...

Prosla strana post autora CITAT : ' onaj hyperx savage od 120 gb je ista cena kao onaj radeon od 240gb... '

Ja coveku predlazem ono sto bih ja uradio ! I stojim iza toga i branim svoj stav kao sto bi trebao svako da radi, ali ga barem branim sa argumentima za razliku od nekih ovde... Zasto da se covek zamara i prodaje pa kupuje opet ram i ostalo kada je taj procesor svega 5-10% bolji od ovog .. -.- Smesna razlika...

Razlika izmedju HDD od 500 i 1TB je celih 5e pa i manje I ZASTO BI SE ONDA ODREKAO VECEG SSDA ?! A napominjem DA IH JE NASAO PO ISTOJ CENi... -.-

Ne planiram raspravu sa nedokazanim ljudima da ne bih popio negativne poene ovde, to mi nije potrebno zbog ovakvih tema sigurno.. Ja znam kako sam i gde stekao svoje znanje i nemam nameru nikome da se pravdam.. A svojih postova na ovom forumu se ne stidim, i nikada necu, zato sto kad nesto ne znam obratim se onima koj znaju bolje i imaju vise iskustva pa znam za sledeci put. A sto se tice saveta oko mog racunara naravno da zelim da cujem i misljenja onih iskusnijih, ovo je oko teme za ventilatore...

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Ne planiram da citam ove gluposti od memoara.. Odgovoricu an ono sto sam procitao...

Da forum me je spasio od FX 4xxx zato sto za te pare tada isplativijeg Intela bilo nije, a polovno nisam pratio..
Tvoje godine i zrelost je postala jasna onog trenutka kada si iskulirao toliko iskusnih clanova ovog foruma i uzeo GTX 970 Turbo pored nove RX 470 i po tvom ponasanju prema starijim clanovima ovog foruma, da ne shvatis pogresno ne pricam o sebi ja sam noviji clan pricam o onima koj su ovde dosta duze...

7-8 igirca ? Daaa jako potrebno je imati 7-8 igrica u racunaru i to verovatno mislis na 7-8 onih od po 50gb ? ... Ja trenutno imam 4 i to su 2 simulacije koje igram sa prijatlejima..

Ovaj pokusaj citata mene u poslednjem postu je jako istinit, bravo * klap klap * ...

Prosla strana post autora CITAT : ' onaj hyperx savage od 120 gb je ista cena kao onaj radeon od 240gb... '

Ja coveku predlazem ono sto bih ja uradio ! I stojim iza toga i branim svoj stav kao sto bi trebao svako da radi, ali ga barem branim sa argumentima za razliku od nekih ovde... Zasto da se covek zamara i prodaje pa kupuje opet ram i ostalo kada je taj procesor svega 5-10% bolji od ovog .. -.- Smesna razlika...

Razlika izmedju HDD od 500 i 1TB je celih 5e pa i manje I ZASTO BI SE ONDA ODREKAO VECEG SSDA ?! A napominjem DA IH JE NASAO PO ISTOJ CENi... -.-
Koliko je tb tesko da kazes nisam u pravu....
Prvo nazvao si glupost ono sto je pir i sto sam ja napisao
Drugo razlika je veća nego je on nasao najskuplji od 120 i najjeftiniji od 240 tesko mnogo zakljuciti
Treće ja sam uzeo sta sam hteo mn je Gtx970 bolja a i bila je jeftinija od rx470
Četvro dosta ljudi drzi 7+ igrica to sto ti drzis 2 to je do tebe...
Peto kakvih argumentima,mi ne pisemo argumente
Šesto sta bi sa slikama vrv imas dobae argument alu ga nisi napisao :rotf:
Sedmo ako je 5e razlike između 500 i 1tb kojom logikom preporučujes 500?
Osmo ako ne znas sto treba uzeti 6600k umesto 4690k onda :eek:

Poslednja izmena:

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Da kazem da nisam u pravu u raspravi u kojoj nijedna strana nije u pravu bas kao sto je Piiirrr napisao ?
Nazvao sam glupostima ono sto si ti pisao, a ne Piiirrr.. Ja starije clanove ovog foruma postujem i njihove postove uvek procitam vise puta i izvlacim po neke pouke iz njih..
AMDovi SSDi nisu najjeftiniji, a ni Kingostonvi najskuplji daleko od toga..
Iskulirao sve savete koje si trazio znamo pratili smo temu svi ne brini...
Drzi ali ih ne igra... A oni koj igraju konstano 7+ igara to su uglavnom MP igre koje ne zauzimaju mnoog : CS GO, LoL, DOTA itd itd...
Isti argumenti kao tvoja objasnjenja za Z97 plocu ;)

Toliko od tvog ' Necu pisati vise '

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.393
Rezultat reagovanja
8.321
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Četvro dosta ljudi drzi 7+ igrica to sto ti drzis 2 to je do tebe...
Trenutno instalirano kod mene.

Tako da opet po 2x put, sve je stvar potrebe.

Sto se tice SSD-a ja taj AMD SSD ne bi uopste uzimao u razmatranje.
ako je cena ista 120GB i 240Gb tu nesto ne stima.
Na kraju krajeva ima skoro otvoren topik gde covek pise sve najgore o jednom SSD-u tako da nije svaki SSD dobar i vredi dati malo vise para na kvalitetan SSD.
Nema tu mnogo pametovanja samo pogledas sta se hvali, sta najvise ljudi kupuju.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Da kazem da nisam u pravu u raspravi u kojoj nijedna strana nije u pravu bas kao sto je Piiirrr napisao ?
Nazvao sam glupostima ono sto si ti pisao, a ne Piiirrr.. Ja starije clanove ovog foruma postujem i njihove postove uvek procitam vise puta i izvlacim po neke pouke iz njih..
AMDovi SSDi nisu najjeftiniji, a ni Kingostonvi najskuplji daleko od toga..
Iskulirao sve savete koje si trazio znamo pratili smo temu svi ne brini...
Drzi ali ih ne igra... A oni koj igraju konstano 7+ igara to su uglavnom MP igre koje ne zauzimaju mnoog : CS GO, LoL, DOTA itd itd...
Isti argumenti kao tvoja objasnjenja za Z97 plocu ;)

Toliko od tvog ' Necu pisati vise '
Kakve veze ima to sto ih drzi a ne igra...Udje kako se oseća u neku od njih nekad :mad:
Ne mozes da kazes Amdovi su najjeftiniji a kingston najdkuplji sve zavisi od modela...
Ovde je jedan bolji 120gb model i losiji 240gb sta nije jasno zato je ista cena,za 120gb običan je različita kojom logikom bi neko uzimao 120 ako je ista cena kao 240?:eek:
Nisi odgovorio na mnogo toga nego samo na sta ti odgovara,a ja da pisem 10x puta jedno te isto nmg....I nisi napisao za mn nego si rekao u mnozini !:rotf:
Stvarno me mrzi opet sve da pisem vrati stranicu pa odgovori na ostale stavke a ne samo na 2,3("50kb",sve z97 ploče su iste...)

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
I sad mi kazi da sve te igrice igras ? Naravno sve je stvar potrebe i svako od nas preporucuje ono sto bi on uradio...

EDIT : Ako neko ne odgovara na pitanja to si ti, u svakom slucaju sa takvim ljudima ne planiram da se raspravljam i gubim vreme i zivce..
Pricam sa Piiirrrom sada tako da molim te iskuliraj se malo..

Јован

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.08.2013.
Poruka
1.041
Rezultat reagovanja
113
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
R5 1400 + LC CC-120
Motherboard:
MSI A320 Gaming Pro
RAM:
8GB DDr4 Kingston Predator
VGA & cooler:
XFX RX 470
Display:
Benq 24"
HDD:
Kinston V300 120GB +1TB WD Red
Sound:
Asus Xonar DGX + Superlux HD330
Case:
MS Industrial
PSU:
Seasonic S12 II 620W
Mice & keyboard:
A4 Tech Bloody V7M
Internet:
100/6 Mbit/s
OS & Browser:
Windows 10 x64
Na kraju krajeva ima skoro otvoren topik gde covek pise sve najgore o jednom SSD-u tako da nije svaki SSD dobar i vredi dati malo vise para na kvalitetan SSD.
С тим што бих ја увек ишао на капацитет него квалитет(пристојан ссд, не оне "озлоглашене" моделе који се заобилазе јер су се показали као лошији). Ово наравно ако је у питању неки гејминг, неки сурф или тако слично нека стандардна употреба где губитак података није од круцијалног значаја. Такви имају по 3 године гранције што је сасвим у реду. Друга ствар је пословна примена где се користе машине од којих се зарађује и ту не треба штедети кад је трајност и сигурност података у питању.

Данас ко хоће систем+нека игра 250GB је минимум. На 120 може систем, неки лакши програми и једна игра и то буде онако кнап.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.393
Rezultat reagovanja
8.321
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
I sad mi kazi da sve te igrice igras ?
Igram samo CSGO :) :rotf::rotf::rotf::rotf: ako cemo posteno :P Jedino mi za CSGO ne prolazi volja.
Mada krenuo sam AC Syndicate.Jedino jos njega nisam obrnuo :) 90% complete serial :P :P

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
I sad mi kazi da sve te igrice igras ? Naravno sve je stvar potrebe i svako od nas preporucuje ono sto bi on uradio...

EDIT : Ako neko ne odgovara na pitanja to si ti, u svakom slucaju sa takvim ljudima ne planiram da se raspravljam i gubim vreme i zivce..
Pricam sa Piiirrrom sada tako da molim te iskuliraj se malo..
Ti si gori od vučića,sam priča sta hoce ni ne odgovara na pitanja a kad ga neko ubode gde nije u pravu onda naravno on je glup i jos svasta....
NISI ODGOVORIO ZATO STO NAMERNO IZBEGAVAS NA :
1) ZASTO UZETI HDD OD 500GB KAD JE SAMO 5E RAZLIKE ZA 1TB
2)KAKO TO SLIKE ZAUZIMAJU MAX 50KB KOJOM LOGIKOM
3)KAKO SU TO SVE Z97 PLOČE ISTE LOL:rotf:
4)ZASTO DA UZIMA NOV 4690K UMESTO 6600K KAD JE OVAJ 30E JEFTINIJI
5)ZASTO U KONFU OD 1000E DA SE OGRANIČI SA JEDVA KNAP 8GB RAMA,ZATO STO JE 16 MNOGO:rotf:

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
O tome pricam ... Nemoguce je postici da se igraju toliko igrica odjednom jedino da je neko 24/7 za racunarom... Samim tim ja ih smatram nepotrebnim ;)

Eto igrice koje ja imam i YuGiOh trebam da obrisem posto me smorio.. Skinuo sam ga posto sam mnogo voleo te anime, a ovo je put kroz njih medjutim nije to to... WWE i NBA igram samo sa ortacima, a FC4 sam skoro ceo presao.. Sada skidam BF Hardline cisto kad zavrsim FC da se ne smaram oko cekanja, ali cim ga zavrsim njega brisem.. :)

EDIT :
1. Stavljas mi reci u usta, rekao sam da je ******irano zrtvovati 240GB SSD da bi se uzelo 1TB HDD kada i sa 500 moze da se zivi.
2. /
3. Procitaj opet, ako imas IQ barem kao sobna temperatura samo ce ti se kazati..
4. Zato sto lik vec ima DDR3 memoriju i ja se licno ne bih smarao oko preprodaje, a ja predlazem ono sto bih ja uradio i sto smatram isplativim.
5. Idi procitaj njegovu konfiguracuju, posto vidim da jos nisi i to ce ti se samo kazati.

Sa tobom ende.

Poslednja izmena:

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
2.781
Rezultat reagovanja
389
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
O tome pricam ... Nemoguce je postici da se igraju toliko igrica odjednom jedino da je neko 24/7 za racunarom... Samim tim ja ih smatram nepotrebnim ;)

Eto igrice koje ja imam i YuGiOh trebam da obrisem posto me smorio.. Skinuo sam ga posto sam mnogo voleo te anime, a ovo je put kroz njih medjutim nije to to... WWE i NBA igram samo sa ortacima, a FC4 sam skoro ceo presao.. Sada skidam BF Hardline cisto kad zavrsim FC da se ne smaram oko cekanja, ali cim ga zavrsim njega brisem.. :)
To ih ti smatras ne potrebnim za sebe,znam milion njih koji drze 15tak igrica i udju ponekad kako im se svidi u neku...A ne da čeka 2dana dok mu se skine....:mad:

Arrow

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.07.2016.
Poruka
2.496
Rezultat reagovanja
161
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
LG 21" IPS Full HD
HDD:
Sound:
Case:
Redragon Grimlock GC-602
PSU:
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Windows 10 64-bit, Opera
Jedino ako imas krompir od interneta pa ti treba 2 sata za igricu... Meni se NBA 2k17 od 70GB za manje od jednog dana skinuo..

Vrh