Što je takođe odlično ukoliko se budu držali cjenovne klase za dotični rang Peroformanse 970-ke za 1920*1080 rezoluciju za ~250evra... Zvuči kao dobar dealNema šanse da će 1060 biti brža od GTX 980, realno je očekivati da bude kao 970 otprilike.
Pa mislis da oni imaju uopste da kupe to.Po toj logici šta tek treba da kažu ona afrička plemena što nemaju ni za gaće...
referenta ide oko 80-83 stepena, neko na stolu testira neko u kucistu, u svakom slucaju ni blizu onih 67 stepeni sto su pokazali iz nvidie kad su testirali doom. U pravu je Milos, spustice modeli asus-a, gigabajta i msi-a itd. ali pitanje je koliko, vj ce biti ok one koje nece bit OC, ali ko ima neko losije kuciste sa slabijim protokom, itekako ce imati problema, pogotovo ljeti na 30+ stepeni... Ali mozda izmisle neko novo cudo za vazdusno hladjenje, ali vec i ovako pretjerase graficke po 1kg hahahahaha, trebace po 3-4 oslonca za podrsku graficke da ne lomi pcie slotove
Ma nije problem vratiti stranicu pa igras igrice 3h, jednom ili dva puta je skines. Moja stranica nekako tako sedi i ima cudne drzace da ti nju mozes bukvalno da odskrines kao prozor, ne na sarkama nego celu stranicu povuces ka tebi i ona stoji pod nekim uglom... ne znam... Ovako...Najbolje rjesenje je da se skine stranica, ne vidim problem, bolje da mi je temperatura niza 10-15 stepeni, nego da mi je to sve skockano i da lijepo izgleda Napuni se prasine brze, ali ja sam navikao svaki mjesec da izduvam kulere na kompresoru, i nikakvih problema nemam, jednostavno najbolje rjesenje je tako kod vazdusnog hladjenja. Zamislite sad ljeti kad je temperatura u sobi 35 stepeni, i konstantno se ubaca vazduh u kuciste pod temperaturom od 35 stepeni, nema sanse da se to moze bas efkinasno hladiti sa zatvorenim stranicama. Sad mozda je nvidia dok je testirala okrenula klimu ka grafickoj, pa je tako potigla 67 stepeni, ko zna.
Pa kada nVidia nema m*** vise da otkljuca napon... Samo ATI!Ma sta Fermi, Fermi radi 100MHz klokovan referentni na 82-83C a isto radi i na 90C.
Nema nikakvog trotlovanja. Ako se fan poveca na 85% temperatura ne prelazi 80C sa sve 150mV voltage.
Fermi ima 250mV voltaze za povecanje, ove karte imaju 37mV.