ti bi samo nesto kvario Kuleru nista bre ne fali, ako ti se ne svidja kupi mali black ice ili nexxxos, kupi WB kakav ti se svidja, pumpu malu neku 450l/h i pravi kako ti mislis da trebane, nego kratke stafove, da glava srafa dodje izmedju ta dva probusena dela ventilatora (kroz koje ide ovaj dugacki sraf)
jedno pitanje, da li moze da se skine ova cilindricna plastika? da se dodje do pumpe?
Stupid me... ja kad cujem 3.6 GHz odmah pretpostavim da je Intel posto AMD ranije nije mogao preko 3 GHzGovorio sam o AMD PII.Imaju problem,koji je vezan za temperaturu,sa stabilnoscu kad predju 30-35% od nominalnog takta.
Hmmm... pogledah review na Legit-u, rekose da je ta pasta Shin-Etsu?Ostavio sam onu fabricku "zvaku" koja je dosla sa kulerom jer mi je bilo cimanje da je skidam.. Svakako cu to raditi uskoro kad promenim kuciste.. Inace ja koristim samo OCZ Freeze.
Pogledah u Novi, imaju samo model od 92mm...Ovi Nanoxia ventovi uopste ne izgledaju lose! Na papiru su takodje inzvaredne specifikacije. Cak i staticki pritisak se kolje sa Noctua-om.. Ali, na zalost, caseking ne radi sa njima
Ne razumem? Nisam je iskljucio.. Radi, doduse na smanjem broju obrtaja. Pa svrha ovih Noctua je da izvlace "topao vazduh"... Jedino sto u mom kucistu nema nista toliko toplodadoo: a jel si iskljucio onu 14 na vrhu da izvlaci vazduh?!...kontam da samo navlaci topao vazduh noctuama!
Ja tebe opet ne shvatam.. Poenta price je izbaciti topao vazduh iz kucista.. Ako ga ne izbaci 14-ica, izbacice ga Noctua-e. Ako iskljucim 14cm fan Noctua-e ce dobijati jos topliji vazduh..Pa upravo to i govorim...14ka vuce topao vazduh gore i onda deo tog toplog vazduha preuzimaju noktue i "hlade" radijator (moje neko razmisljanje)!!
Daj bre, zatvori terasu, pre'ladicete se i ti i kompjuterJa mislim da su rezultati dobri, a i vi prosudite...
Ma najbitnije je da se topao vazduh izvlaci iz kucista, temperature su ti odlicne, i ne "sekiraj se" (tm), dzaba ti uvlacis hladan vazduh na radijator spolja, kada on taj vazduh pretvara u topao u kucistu, jeste da onda 14-ca izvlaci taj vazduh, ima tu logike, ali bolje je postovati prirodni tok vazduha, prednji i bocni da uvlace, ostali izvlace.Ja tebe opet ne shvatam.. Poenta price je izbaciti topao vazduh iz kucista.. Ako ga ne izbaci 14-ica, izbacice ga Noctua-e. Ako iskljucim 14cm fan Noctua-e ce dobijati jos topliji vazduh..
da.. trebao sam.. .. imao sam True Black, neznam sad tacn cifre, ali je razlika sigurno 5-6 stepeni u korist H50Veoma zanimljive temperature...
Trebao si da uporediš sa prethodnim kulerom, da vidimo kolika je razlika.
previse ventilatora za moj ukus... Sa dva venta i TRUE hladi tako, cak i bolje (lapovan)Evo me opet
Udarila nesanica, pa ja udario po kompu... Novi setup, ovog puta izbacuje vazduh napolje i generalna proba pred novo kuciste.
Ja mislim da su rezultati dobri, a i vi prosudite...
Aj laku noc..
True je bio sa 2 venta (Noctua) i nije bio lapovan. Moje iskustvo kaze potpuno suprotno i H50 tuche True i u idle-u i u load-u.previse ventilatora za moj ukus... Sa dva venta i TRUE hladi tako, cak i bolje (lapovan)
kazes imao si TRUE black, jel bio sa dva ili jednim montiranim ventom? Jel bio lapovan? Gledam po netu i vidim da cak i nelapovan TRUE ima za skoro 10C bolji idle od H50 (kako na kom testu, al nigde nije bolji H50 od TRUE kad je idle u pitanju).
Cisto me zanima, kao i druge, to poredjenje, posto je to jako malo tecnosti u sistemu za neki duzi rad pod opterecenjem (ja imam vodeno moje staro na slican taj fazon samo sa malo vise vode i duplo vecim radijatorom, sve je super prvih 2-3 sata, na 3.4GHZ e2180 je bio na load ~58C, nakon 20 sati na 77...malo je vode...Da li si probao da ostavis neki ozbiljan load na duze od 12 sati?)