Nema potrebe da natezes NB na 2600, dovoljno je povecati malo preko 2000 i to je to, ja sam cak i postavio temu sa pitanjem gde se vide plodovi nb-a na 2600 niko nije umeo da mi objasni, sem jednog lika koji je rekao da se to vidi u Everestu, sto ja znam, ali s obzirom da recimo ja ne igram Everest niti obradjujem fotke u njemu, ja od toga vajde nemam, u igrama nema pomaka.Da tako sam i ja mislio slicno, u igrama nisam nikad video 60c stvarno, a to jeste najzahtevnije sto radim na kompu Ali znaci nece se ostetiti ako ide preko 62c u testovima, nece uticati na CPU...
NB je za chipset napon. Skoro da ti nikad nece trebati. Dakle, CPU NB i CPU podizi. CPU NB je za L3/IMC napon.Probao sam i pokazuje mi gresku kod butovanja..(nesto u stilu:zbog overkloka sistem nije dobro podesen pritisnite del za def ili bilo sta da nastavite)
Ne znam da li sam dobro podesio:
Modigao sam multi za NB na 13 i voltazu na 1,3.
Ostalo je ovako:
SB/HT................Normal
NB/PCIe/PLL........Normal
CPU PLL.............Normal
NB....................1,3
CPU NB..............Normal
CPU................. +1
Gde gresim??
Probao sam i nece...Clear CMOS..Probaj da zategnes latencije na CL7 7-7-21 1T i TRC na 28.
Cudi me da ne moze 3,8ghz, sa bar za nijansu manjom voltazom, ovo je jos malo pa 1,5v...Dobro, znaci max ti je cl8 za memoriju. Probaj 3.8 na 1.48V.
Probao sam 3,8 sa 1,488v i ide dobro Prime , ali mi se temp popela na 64c (67 core) pa sam prekinuo test.Dobro, znaci max ti je cl8 za memoriju. Probaj 3.8 na 1.48V.
Zrdravo Flght..Cudi me da ne moze 3,8ghz, sa bar za nijansu manjom voltazom, ovo je jos malo pa 1,5v...
Kod drugara smo prlili PII 920 potpuno stabilno na 3,8ghz, na 1,44v:
Ovo prvo ti je dvokomponentni termoprovodni lepak, to nemoj ni slucajno da stavis.Edit: Koja je bolja Adhesive Zalman ZM-TG2 (dvokomponentan) pasta ili Thermaltake TG-2 pasta??
Hvala,Ovo prvo ti je dvokomponentni termoprovodni lepak, to nemoj ni slucajno da stavis.
Taj Coolink koji si stavio, ako je pasta u providnoj tubi sa plavim poklopcem pasta je losa.Hvala,
Bas sam sad malo guglao i videh da je to lepak.. Ala bi bilo lepo da sam to zalepio preko CPU..