DR4C0Ni4N
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 20.02.2011.
- Poruka
- 3.005
- Rezultat reagovanja
- 772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Pozdrav drugari, spremam se da (konacno) predjem na custom loop pa imam neke nedoumice oko fluida, metala, itd.
Komponente koje idu u loop su sledece:
- radijator EK PE360 + 3x Vardar F3 ventovi
- pumpa Swiftech MCP355 sa custom top-om
- rez. EK X3-110
- blok Phobya UC-2
- fitinzi G1/4 10/13mm, Alphacool i EK miks
Na internetu procitah da ne bi trebalo mesati metale komponenti, tj. procitah u proteklih nedelju dana svakakve gluposti i kontradiktorna misljenja pa zato sada i postavljam sva ova pitanja jer vise nisam siguran ni u sta.
Treba li na nesto posebno da obratim paznju ili su komponente za loop ok?
Drugo pitanje, sto se tice creva sta preporucujete? Ne treba mi nista specijalno tipa UV i slicno, samo da su ok za montazu i da su barem delimicno prozirna cisto zbog vizuelne kontrole bleeding-a vazduha. Obzirom da se kuciste dovlaci od preko, crevo bih takodje uzeo od preko - kao i sve ostalo sto eventualno bude trebalo.
Sta staviti kao fluid, tj. ima li smisla uzimati neki koncentrat ili praviti sopstveni mix? Ne planiram trenutno boju obzirom da na prolece opet rastavljam ceo loop zbog nadogradnje sa dodatnim 240mm radijatorom, QDC fitinzima i mozda GPU blokom.
I poslednje pitanje, bar dok se ne setim jos nekog, ima li smisla uzimati neki manji PWM hub za ventove? Znam da moze lako da se napravi, ali nemam uslova da sklapam isti a ne bih da cimam druge.
Ako imate nekih komentara, slobodno pisite.
Komponente koje idu u loop su sledece:
- radijator EK PE360 + 3x Vardar F3 ventovi
- pumpa Swiftech MCP355 sa custom top-om
- rez. EK X3-110
- blok Phobya UC-2
- fitinzi G1/4 10/13mm, Alphacool i EK miks
Na internetu procitah da ne bi trebalo mesati metale komponenti, tj. procitah u proteklih nedelju dana svakakve gluposti i kontradiktorna misljenja pa zato sada i postavljam sva ova pitanja jer vise nisam siguran ni u sta.
Treba li na nesto posebno da obratim paznju ili su komponente za loop ok?
Drugo pitanje, sto se tice creva sta preporucujete? Ne treba mi nista specijalno tipa UV i slicno, samo da su ok za montazu i da su barem delimicno prozirna cisto zbog vizuelne kontrole bleeding-a vazduha. Obzirom da se kuciste dovlaci od preko, crevo bih takodje uzeo od preko - kao i sve ostalo sto eventualno bude trebalo.
Sta staviti kao fluid, tj. ima li smisla uzimati neki koncentrat ili praviti sopstveni mix? Ne planiram trenutno boju obzirom da na prolece opet rastavljam ceo loop zbog nadogradnje sa dodatnim 240mm radijatorom, QDC fitinzima i mozda GPU blokom.
I poslednje pitanje, bar dok se ne setim jos nekog, ima li smisla uzimati neki manji PWM hub za ventove? Znam da moze lako da se napravi, ali nemam uslova da sklapam isti a ne bih da cimam druge.
Ako imate nekih komentara, slobodno pisite.