neogeo
Banned
- Učlanjen(a)
- 14.05.2009.
- Poruka
- 374
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-11400 & Antec A30
Motherboard:
ASUS Prime B560M-K
RAM:
GSkill 16GB DDR4 3200MHz CL16/CR1T
VGA & cooler:
Intel® UHD Graphics 730
HDD:
120GB Patriot SSD, 256GB GeiL SSD, 500GB Toshiba HDD 2.5"/7200
Sound:
Integrisan & Thonet & Vander Kurbis 2.0
Case:
TT Soprano 1000 RS
PSU:
EVGA 600W Modular
OS & Browser:
Manjaro Cinnamon & MS Edge
Internet delim sa komsijom preko njegovog HG520s na moj AP Client TPLink 601G. Sve je setovano na Utomatiku i pod WIN7 sljaka besprekorno. Tako je bilo i pod Ubuntu 9.04. Medjuti,, promenio sam plocu pa je sada Atheros LAN i eto problema.
NEMA VISE INTERNETA ni pod tackom razno!!!
Procitao sam po netu da Kernel nem Atheros driver u sebi i da je tu zeza, medjutim koji god drajver da sam nasao za Ath L1 za Linux ni 1 ne radi vec kada pokrenem make prijavi neku gresku (uvek).
Dodao sam Realtek LAN karticu i postigao izvestan napredak. Mogu da pristupim svom APu i komsijinom Ruteru, uz manuelnu dodelu adresa naravno, ali nista vise od toga, znaci NEMA INTERNETA...!!!
MOZE LI MI NEKO POMOCI DA PRORADI INTERNET !!!
F A L A!!!
NEMA VISE INTERNETA ni pod tackom razno!!!
Procitao sam po netu da Kernel nem Atheros driver u sebi i da je tu zeza, medjutim koji god drajver da sam nasao za Ath L1 za Linux ni 1 ne radi vec kada pokrenem make prijavi neku gresku (uvek).
Dodao sam Realtek LAN karticu i postigao izvestan napredak. Mogu da pristupim svom APu i komsijinom Ruteru, uz manuelnu dodelu adresa naravno, ali nista vise od toga, znaci NEMA INTERNETA...!!!
MOZE LI MI NEKO POMOCI DA PRORADI INTERNET !!!
F A L A!!!
Evo sta dobijem kao izlaz kada pokrenem instalaciju/kompajliranje drajvera!neogeo@ubuntu:~/Desktop/LAN/src$ make
make -C /lib/modules/2.6.31-14-generic/build SUBDIRS=/home/neogeo/Desktop/LAN/src modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-14-generic'
scripts/Makefile.build:49: *** CFLAGS was changed in "/home/neogeo/Desktop/LAN/src/Makefile". Fix it to use EXTRA_CFLAGS. Stop.
make[1]: *** [_module_/home/neogeo/Desktop/LAN/src] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-14-generic'
make: *** [default] Error 2
neogeo@ubuntu:~/Desktop/LAN/src$
Poslednja izmena: