To je bacanje para.Ja bi ipak iso na DDR4 tipa ovako nesto:
Intel® Core™ i7-6700K
ASUS Z170-P
DDR4 4x4GB 2133MHz Kingston Predator
HDD uzmi neki obican, jeftin.
I za GPU imas 780e
edit: Kasnije uzmes ssd, zavisno koliko dajes za graficku...
Kao sto sam napisao, nije isplativo za ~10% vece performanse placati ~35% vecu cenu.Šta nije isplativo?
Možda samo memorija, malo skuplja 5k, u odnosu na 180k to nije ništa.
Sad sam proverio cene. (cpu + ram)Za ~10% dobitka u performansama placati ~35% vecu cenu.
Nije poenta staro - novo.Pogledaj 1 post više, nije 35% skuplje Novija generacija i treba da je malo skuplja, sad ako neko hoće staro a ima para za novo, neka mu.
Ogranicen je u svakom slucaju jer Intel svake dve godine pusta novi mainstream socket.Plus kasnije moze da uradi upgrade bilo cega na jos novije kad izadje. A ne da bude ogranicen starim...
Al' je tebi lepodotrajali i7 4790k
DDR3 ide u penziju? i7 4790K je dotrajali procesor?Procesor i7 6700k moze da se nadje po istoj ceni kao i7 4790k zatim maicnih ploca imas od 14 500 rsd pa sve do 35 000 ram je malo skuplji ali opet ddr4, (mozes sataviti 8 gb za pocetak dok joj nepadne malo cena) je brzi od ddr3 i ako se malo ustedi na ploci moze se sataviti lepa masina uzgred 1500 E za racunar svakako bi stavio jednu graficku gtx 980 ili fury x
a taj procesor i7 6700k je bolji od i7 5820k
ja bi isao na tu soluciju jer i sam zelim da zamenim dotrajali i7 4790k
jer neisplati se ulagati u ddr3 jer ddr3 ide za 1 max 2 godine u penziju
ja cu ovako nesto da uzmem za sebe, i uvek gledam da je najisplativije i najnovije generacije nadam se da sam ti pomogao
Izjava meseca.