• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Tehnomanija - krajnje lose iskustvo

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670k @ 4.3 ghz @ Noctua D15
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gamanig OC BLACK
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Corsair ssd 120g + samsung 850 evo 500 g
Sound:
integrale
Case:
CM MasterCase 5 pro, 4 x Noctua A14 + 2 x S12
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Logitech G810 + G502 @ QCK XXL
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Samo da podelim ovo krajnje "zanimljivo" iskustvo sa tehnomanijom:

Odlucim se ja da kupim frizider i krenem da gledam po radnjama. Zbog velikog izbora izlozenih modela opredelim se za tehnomaniju i posle razgovora sa prodavacicom odaberem model LG od 500e. To sve u radnji u BG. Ja sam inace iz Panceva.
Prva cudna scena u radnji gde pokusavam da isti model rezervisem na sta dobijam - to je trenutno nemoguce jer je 19h uvece, na stanju imamo samo dva komada. Zovite sutra ili najbolje da idete licno u neku prodavnicu jer uvoznika mozemo da dobijemo do 17h??? Okej, progutam ja to nekako ali mi nije bilo logicno pa posle 5 min posto sam izasao pozovem njihov call centar i tu krece zanimljiva prica :)
Javlja se zena koja mi kaze da najnormalnije moze da se naruci i rezervise primerak, samo ce me sutra nazvati da potvrde. Uredno joj vise puta naglasavam da mi treba isporuka do vrata, posle 18h na 4 sprat bez lifta u Pancevo. :) To je bila sreda. :)
Prolazi jedan dan, niko me ne zove, ja zovem da pitam - ceka se potvrda dal moze taj jedan komad sto je ostao kod uvoznika da se uzme.
Prolazi drugi dan, cekam.
Prolazi treci dan (petak) - opet ih zovem i opet kazu da ce mo se mi javiti. Okej, sada vise necu da cekam.
Sesti dan (ponedeljak) - zovu i kazu da imaju dva modela - 1 u radnji izlozen i jedan kod uvoznika. (wtf - to znam od prvog dana) i pitaju me koji model hocu jer od toga zavisi datum isporuke. Ako uzmete iz radnje bice do petka, ako uzmete od uvoznika tek od ponedeljka sledeceg. Ja kazem kada vec moram da cekam, sacekacu jos par dana i neka bude nov neotpakovan model za sledecu nedelju. Napominjem da mora dostava biti posle 18h, ali sve okej uverava me zena da je sve zabelezeno.
Deveti dan - opet ne mogu vise da cekam jer moram da se organizujem zbog razmestanja kuhinje zbog novog frizidera i zovem ih - nazvacemo vas kada budemo znali kada je dostava.
Deseti dan - Zovu me i kazu da ce dostava biti sledeci cetvrtak!! :D Okej, moze samo mi vise donesite frizider.. ponovo napominjem da mora da bude dostava posle 18h..
Sesnaesti dan (danas - cetvrtak) - zvoni mobilni u 10 ujutru, zove KURIR iz bex-a i kaze da sidjem doneo je frizider!?!?!?!??!?! Ja mu tu kazem da slobodno moze da nastavi gde je jos krenuo, da sam rekao da dostava mora biti posle 18h pa da ga donese tada nasta mi lik kaze: "A pa ne moze tako, samo sada, ne moze uvece" !?!?!? Mora da zove sefa da vidi. Ja mu kazem zovite i nazovite me. Prolazi 1h, niko me ne zove.
Opet zovem call centar, objasnjavam sve ovo, kaze zena vazi, sve vas razumem, prosledicu i nazvace vas neko.
Posle 2h niko ne zove, opet zovem i pitam sta se desava - na sta mi zena opusteno kaze - a pa prosledjeno je kolegama ali vidim da niko nije preuzeo, pokuascu opet.
Posle 10tak minuta me zove zena iz Beksa i pita kakav ja to problem imam sa njihovim kurirom?!?!:? :D Ja joj sve objasnjavam po 3x, gde joj napominjem da apsolutno necu da pricam sa njom nego da prosledi moje primedbe nazad ka tehnomaniji i da me oni nazovu. Zena kaze sve okej, ovo nam se cesto desava!! :D
Opet niko ne zove 2h i ja zovem poslednji put, dobijam (opet) nekod drugog operatera kome ponavljam po ko zna koji put sve ovo gore i naglasavam da hocu da mi se javi do 17h dal stize frizider posle 18h ili ne, na sta dobijam: Okej, bice reseno nazvacemo vas...

E pa forumasi evo mene, izlazim sa posla i gledam u koju drugu radnju da odem i narucim isti taj frizider :) :D

p.s. ves masinu sam uzeo u CBT-u, za par dana stigla od narucivanja, doneli ljudi u minut kada smo rekli (posle 18:00), popeli gore...

sinda

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2010.
Poruka
1.676
Rezultat reagovanja
110
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Supremacy EVO waterblock)
Motherboard:
MSI B550 Tomahawk Max
RAM:
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
VGA & cooler:
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Display:
AOC 24" G2U 144hz
HDD:
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2 / 1TB WD Blue
Sound:
integrale
Case:
INWIN 303 Case
PSU:
Corsair HX750i
^^^ Klasicna *****arija,mada verovatno ti radnici rade za smesnu platu pa ih i zabole iskreno za musterije :) Ja belu tehniku u Rodicu odavno kupujem,nikada nikakvih problema. Sa Tehnomanijom sam isto imao malo cimanja oko nekih filtera za bokal za vodu,pa sam skontao da tamo radnici imaju izuzetnu losu komunikaciju izmedju sebe,i da ih bas i zabole :)

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Isti problem je moja keva imala pre par dana u aviv parku u tehnomaniji.Otisla je da trazi frizider za stan koji izdajemo posto je stari crkao,jedan momak je usluzio ona je rekla da je videla frizider za nekih 14,15 hiljada i da hoce taj na cemu on odgovara da ga trenutno nema i da moze da se poruci.Ona kaze ok prosetali smo jos malo po tehnomaniji da vidimo sta ima kad prilazi neki lik sto radi tamo kao dobar dan jel vam treba pomoc,ona kaze ono sto je vec rekla prvom liku,kaze lik ladno imamo oba modela izlozena kao izvolite,ona se odluci kupi u roku od 1 dana isporuce frizider.
Katastrofa.

Tvoj slucaj je jos specificniji,po meni najodvratnija radnja kupujem kod njih samo kad je nesto na akciji nesto sto se isplati :D.

tehnokrata

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.10.2013.
Poruka
384
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
comp
CPU & cooler:
fx8350 @
Motherboard:
Asus m5a99x evo v2
RAM:
8 GB Kingston mix
VGA & cooler:
7950 2 gb
Display:
HP 22"
HDD:
Samsung PRO
Case:
CM elite
Slabo se kod nas obraca paznja na kvalitet zaposlenih. Sve je u sistemu ako neces, ima ko hoce, i tako ide u krug. Plata na minimumu a na berzi rada 800.000+ traze posao. Nekada su trgovci morali da zavrse skolu i to ne bez razloga.

Inace sa Tehnomanijom imam pozitivna iskustva.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ne znam da li ijedna kurirska služba vrši dostavu posle 18h.

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital

Exodusbgd

PCAXE Member
Učlanjen(a)
31.05.2015.
Poruka
431
Rezultat reagovanja
220
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus ROG Scar III & Lenovo Yoga C940
CPU & cooler:
Intel Core i7-8700k & Kraken X62
Motherboard:
Asus ROG Maximus XI Hero
RAM:
4x 8GB DDR4 2933MHz HYPERX Predator RGB
VGA & cooler:
ZOTAC RTX 2080 SUPER Twin Fan
Display:
ASUS ROG Swift PG348Q
HDD:
SSD NVMe 512GB WD + 4 TB Seagate
Sound:
Senn HD600, Yamaha RX-V457 + Yamaha NS-F51
Case:
CM Cosmos C700P
PSU:
CM V850
Mice & keyboard:
Logitech G903, HyperX Alloy Elite RGB
Internet:
Cable & Telenor Home
OS & Browser:
Win 10
Ja sam sa Tehnomanijom imao pozitivna iskustva, naručivao sam i frižider i razne druge male aparate, ali su mi ih uvek dostavljali oni sa svojim vozilom, i to obično jedan dan nakon moje online uplate.

Sa CBT-om sam imao jedno iskustvo i to negativno - čekao sam na klimu nedelju dana.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

steva

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.04.2015.
Poruka
256
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5-4460
Motherboard:
Asus B85M-G
RAM:
CRUCIAL 3x4GB 1600MHz DDR3 Ballistix Sport XT
VGA & cooler:
Asus R9 280X Direct CUII
Display:
LG 1941
HDD:
Kingston SSD V300,Samsung 2Tb,WD 1.5Tb
Sound:
AKG GHS 1 Camouflage Earphones, Headset with Microphone
Case:
Raidmax Vortex V4
PSU:
TT Smart 730W
Optical drives:
DVD-R Lite-On IHAS124b
Mice & keyboard:
MSI Interceptor DS100
Internet:
12Mbps
OS & Browser:
Windows 7, Google Chrome
Ja sam takodje imao pozitivna iskustva sa Tehnomanijom a uzimao sam tamo svasta,od frizidera do sporeta i nikada nisam imao problema.Bex je sasvim druga prica,par puta mi je nesto stizalo sa tom sluzbom i uvek sam imao nesporazume sa njihovim kuririma.Uopste negledaju kada sta treba da isporuce vec kada se gde zateknu.Ako niste kuci onda zaboravite da ce vam tog dana biti isporucena roba.On prolazi i ide na druge destinacije pa sta dostavi.Samo jedan jedini put me je kurir kontaktirao telefonom pre dolaska a o bezobrazluku da vam zaokruzuju cifru na vecu da i ne govorim.Recimo cena 21.778,00 oni zaokruze na 21.800,00.Kao da bih cekao kusur od 20-ak dinara ako bi rekao pravu cenu sa fakture pa se on ugradio za svaki slucaj.Sramota.Moguce da je problem oko dostave upravo iniciran od kurira a ne Tehnomanije.

raykan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.09.2010.
Poruka
2.413
Rezultat reagovanja
214
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k @5.3GHz 1.52v
Motherboard:
MSI BIG BANG MARSHALL
RAM:
16GB
VGA & cooler:
GTX 1070
Display:
Lenovo 27 freesync
HDD:
275+3tb
Case:
CM Cosmos II
PSU:
CM v1000
Mice & keyboard:
Logitech G9x, CM Storm XT brown
OS & Browser:
W10
Slabo se kod nas obraca paznja na kvalitet zaposlenih. Sve je u sistemu ako neces, ima ko hoce, i tako ide u krug. Plata na minimumu a na berzi rada 800.000+ traze posao. Nekada su trgovci morali da zavrse skolu i to ne bez razloga.

Inace sa Tehnomanijom imam pozitivna iskustva.
Dzabe im i da obracaju duplo vise (a veruj, obracaju i te kako ali je problem skroz drugi), jer nemaju nameru da plate posao koliko vredi. Pola tih ljudi radi za 200-250e zato sto mora, ali za te pare niko nema nameru da se iscima na poslu sto je sasvim normalno, to je plata na granici ljudskog dostojanstva, ako ne i ispod. Treba leciti uzroke,ne posledice.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
naglasavam da mi treba isporuka do vrata, posle 18h na 4 sprat bez lifta u Pancevo.
plus pratnja trubača i da trubači besplatno ispunjavaju sve muzičke želje.

Ne znam šta ljudi očekuju ti kuriri rade za mizernu platu, rade prekovremeno svaki dan, kad završe isporuku moraju da završe i papirologiju, pa tu neko očekuje isporuku uveče plus muzičke želje, i oni su ljudi moraju malo da odmore....

Niko ti neće tako dostaviti, ili izađi sa posla, ili nađi nekog rođaka ili frenda da ih sačeka ili ogranizuj prevoz sam.

dragg

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.09.2010.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija

Ne znam šta ljudi očekuju ti kuriri rade za mizernu platu, rade prekovremeno svaki dan, kad završe isporuku moraju da završe i papirologiju, pa tu neko očekuje isporuku uveče plus muzičke želje, i oni su ljudi moraju malo da odmore....

Niko ti neće tako dostaviti, ili izađi sa posla, ili nađi nekog rođaka ili frenda da ih sačeka ili ogranizuj prevoz sam.
Onda moraju da kažu da neće. A ne kao - sve je u redu, a ti 2 nedelje udaraj glavom u zid.

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Sound:
integrale
Case:
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome

Niko ti neće tako dostaviti, ili izađi sa posla, ili nađi nekog rođaka ili fredna da ih sačeka ili ogranizuj prevoz sam.
Ti trolujes ili stvarno ovako mislis?
Oni nude isporuku do vrata, covece oni nude tu opciju.
Kada sam narucivao i pitao - rekli su naravno, moze, sve je to ukljuceno u cenu.
Pre par meseci sam iz CBT-a isto tako narucio LG masinu za ves, dao sam 400e za nju. Pitao sam ih dal vrse isporuku do vrata, u vreme kada meni odgovara (posle 18:00) - rekli su naravno gospodine i tako je i bilo. Ljudi su me nazvali 2 minuta posle dogovorenog vremena, pitali da li sam tu i da li mogu da donesu. Doneli su, uredno pokupili pare, zahvalili se i otisli.
Ja stvarno ne mogu da verujem da ti mislis da je sve ovo sa njihove strane okej i jos prilikom toga da ja ovde trazim nesto sto nije realno? I da se neosnovano zalim mozda?

p.s. Juce narucena ista masina iz CBT-a, stize u utorak na vrata posle 18:00, a tebi moj druze zelim puno uslova za cestu kupovinu nove tehnike pa izlazi sa posla i juri rodjake da nosis 90kg frizider na 4 sprat! :wave:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Ako imaš vremena na poslu da čitaš pcaxe forum, igraš solitere itd, mogao da izađeš sa posla i da ih sačekaš a ne tu da kukaš i , jer nisi u pravu. I neosnovano i nerealno!!! I uzmi obzir da ti radnici rade za mizernu platu i prekovremeno koje je nije plaćeno i ne stignu da zadovoljavaju muzičke želje razmaženih ljudi koji se razbacuju parama(svaki mesec neka tehnikica)

Poslednja izmena:

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
U pravu je 100%.Ti likovi iz bexa su nevidjeni seljaci,samo gledaju kako ce sto vise para da ti uzmu i sto vise da te iscimaju a oni da ne rade nista,i bez obzira koliko puta nesto naglasis oni to apsolutno nepostuju.A to da li oni imaju platu 200e ili 300e i da li rade ceo dan imaju svoje probleme ili ih nemaju uopste,to je njihova stvar,to je posao koji su odabrali.Kakve on veze ima sa time ? Ako je naznaceno kod kurira da dostavljaju na kucnu adresu onda moraju da dostave na kucnu adresu a ne ispred zgrade.Nemas ti njih sta da cekas,ako vec placas uslugu dostave oni svoj posao moraju da urade maksimalno korektno,postexpress je za njih bog otac.Cetiri godine zivim u Beogradu nikada sa postexpressom problema nisam imao,sta god da sam narucivao.

Noodi sazaljevam slucaj,sta da se radi,na svakoga ces danas da naletis.Sad makar znas gde mozes da uzmes ono sto ti odgovara a da te niko ne cima i da bude sve onako kako je dogovereno.

Poslednja izmena:

MegaSkot

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.606
Rezultat reagovanja
7
Moja konfiguracija
Osnovni problem je što su firme tog tipa imale svoje ljude za isporuke i sve se lepo završavalo. Prebacivanjem tj. ciganjenjem i slanjem preko posrednika, izgubio se kvalitet.

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Sound:
integrale
Case:
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Ako imaš vremena na poslu da čitaš pcaxe forum, igraš solitere itd, mogao da izađeš sa posla i da ih sačekaš a ne tu da kukaš i , jer nisi u pravu. I neosnovano i nerealno!!! I uzmi obzir da ti radnici rade za mizernu platu i prekovremeno koje je nije plaćeno i ne stignu da zadovoljavaju muzičke želje razmaženih ljudi koji se razbacuju parama(svaki mesec neka tehnikica)
:rotf: Nisam se do sada bavio sa forum/net trolom tvoje vrste ali hajde, petak je. :p
Druze ja radim 20+km od svoje kuce, tj radim na Novom Beogradu. Programer sam. Dok trenutno radim projekat, imam ukljucen yt za muziku a i gle cuda - stizu mi mailovi za reply po temama koje pratim. I vidi sada nevidjeno - mogu sa vremena na vreme da stignem procitati forum kada hocu. Cudno ti je to mozda ili? :d
Znaci da ti malko osvezim pamcenje: firma koja prodaje opremu - tu uslugu i pruza, znaci oni ti pruzaju mogucnost da ti dostave na vrata kupljen uredjan. Sta je tu neosnovano? A sta je nerealno u mom zahtevu da to bude kada meni odgovara - posto su rekli da moze? :rotf:
To zasto ti radnici rade, za koliko rade i kako rade - to je generalni problem drustva i svih nas ali i tih radnika. Nista ja ne osudjujem i krivim njih. Ja sa njima nemam dodirne tacke, ja kupujem od tehnomanije - a to sto tehnomanija radi sa njima to je samo njihova stvar.
Da se razumemo, ja sam raido po magacinima i konobarisao na splavu dok sam studirao. I tako dok nisam diplomirao, i zaposlio se. Dobro znam sta je tesko zaradjeni dinar.
A sto se tice razmazenih ljudi punih para i njihovih muzickih zelja - ako je kupovina osnovnih zivotnih stvari a to je j****ni frizider po tebi cudna - ja stvarno ne znam sta je sa tobom? :wave:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Ako si programer možeš uraditi posao od kuće, ako ti misliš da ti neko ko zarađuje(čitaj robuje) 25-30kdin treba da ti digne firžider na 4 sprat u 19-20h i još da nađe kolegu da mu pomogne, i da se posle vrati u poslovnicu da završi papirologu je bezobzirno. I nema razloga da se takvi radnici ispljuju.

A što se tiče trolovanja to su ti crveni i zeleni smehotresni smajliji koje ti koristiš, a ja samo iznosim svoje mišljenje za šta imam pravo. Kad si već otvorio ovakvu temu budi spreman i za drugačije mišljenje. Imao sam i ja raznih problema sa prodavnica ali to nije razlog za javno pljuvanje.

I sve ovakve teme Mrzim Alti, Gigatron, Tehnomaniju treba zabraniti jer ne možeš dokazati da li pljuvanje dolazi od mušterije ili od trolova i konkurencije(npr. ovde hvaljenog CBT-a)

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Koliko sam skontao, nije ti BEX obećao da će doneti frižider na vrata, nego Tehnomanija?
Kapiram da si ljut i to... ali je stvarno nerealno očekivati od kurira da ti donese frižider na sprat.
Da ga ošteti pa da ga plaća? Na pada mu na pamet.
OK, od-vrata-do vrata za pakete koje može sam da nosi u dve ruke.... ali kako da se jedan čovek izbori sa frižiderom i stepenicama?

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Sound:
integrale
Case:
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Ako si programer možeš uraditi posao od kuće, ako ti misliš da ti neko ko zarađuje(čitaj robuje) 25-30kdin treba da ti digne firžider na 4 sprat u 19-20h i još da nađe kolegu da mu pomogne, i da se posle vrati u poslovnicu da završi papirologu je bezobzirno. I nema razloga da se takvi radnici ispljuju.

A što se tiče trolovanja to su ti crveni i zeleni smehotresni smajliji koje ti koristiš, a ja samo iznosim svoje mišljenje za šta imam pravo. Kad si već otvorio ovakvu temu budi spreman i za drugačije mišljenje. Imao sam i ja raznih problema sa prodavnica ali to nije razlog za javno pljuvanje.

I sve ovakve teme Mrzim Alti, Gigatron, Tehnomaniju treba zabraniti jer ne možeš dokazati da li pljuvanje dolazi od mušterije ili od trolova i konkurencije(npr. ovde hvaljenog CBT-a)

sta ti pricas? Ne radi svaki programer od kuce covece. Zaposlen sam u firmi. Ti opet zaboravljas da oni pruzaju tu uslugu. Nije mi jasno zasto preskaces tu cinjenicu koja je po meni najbitnija ovde. :)
Spreman sam ja na razna misljenja, zato sam i otvorio temu. Da svi procitaju moje misljenje i iskustvo i da kazu svoja. A jedini si ti kome je sve ovo cudno i gde sam jedini krivac..ja? :wtf:
I sve ovakve teme treba ostaviti da bi ljudi videli i naucili na tudjim greskama. ;)

Koliko sam skontao, nije ti BEX obećao da će doneti frižider na vrata, nego Tehnomanija?
Kapiram da si ljut i to... ali je stvarno nerealno očekivati od kurira da ti donese frižider na sprat.
Da ga ošteti pa da ga plaća? Na pada mu na pamet.
OK, od-vrata-do vrata za pakete koje može sam da nosi u dve ruke.... ali kako da se jedan čovek izbori sa frižiderom i stepenicama?
Upravo. I saznao sam da isporuku vrse preko Bex-a tek poslednji dan kada me je nazvao kurir. Niko do tada nije spomenuo bex-a niti kurirsku sluzbu. Samo su rekli da isporucuju robu i da moze kada ja hocu. Poucen ranijim iskustvom od strane CBT-a gde ljudi imaju svoj kombi i zaposlene koji rade isporuku.. zato sam i pitao prvi dan kada sam narucuo frizider dal moze tako - jel mi samo tako odgovara.
I to je to. Ja nisam ljut na bex - sta vise nemam nista protiv ljudi jer me jednostavno oni ne zanimaju u celoj ovoj prici. Nije moj problem sto je tako ispalo - to je problem sa strane tehnomanije tj ocigleno operatera koji pojma nemaju. :)
I jos jednom - nisam ja napadao kurira zasto ne moze sam da podigne frizider od 90kg na 4 sprat niti sam ikada tako nesto rekao - nego sam napao tehnomaniju zasto ne rade onakako kako je napomenuto i dogovoreno da hoce. ;)

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Što jes jes, trebao si odmah nakon nekoliko dana zavlačenja da promeniš prodavnicu. Oni su išli na foru da ti uvale proizvod pa da se snalaziš.

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Ukratko ako si sa ljudima iz Bex-a i TM pričao kao što postuješ tu široko-naširoko sa 101 smajlijem koji u stvarnom govoru postanu sarkazam, pežurativ..., nije ni čudo što si tako prošao.
Ne rade isporuku posle 18h pa šta, a verovatno bi to bilo sređeno da si imao strpljnja i da si se lepo dogovorio sa ženom iz Bex, a ne ti: "Neću da pričam sa tobom, samo sa TM(verovano je bilo i par smajlija)", i ponavljam ono što ti fali je malo strpljenja i obzirnosti za ljude koji su pretovareni poslom(i Bex i TM) i ne stižu da odgovore odmah na svačiju željicu i da sve bude isporučeno u minut.

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Sound:
integrale
Case:
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Što jes jes, trebao si odmah nakon nekoliko dana zavlačenja da promeniš prodavnicu. Oni su išli na foru da ti uvale proizvod pa da se snalaziš.
Upravo tako, drago mi je da razumemo sada. :)
Ne mogu da ti objasnim taj odnos koji imaju prema tebi, prosto vidis da se ne trude i da ih bas briga. Jos da ti kazu : vidite to vi sa bexom i slicno. :rotf:

Ukratko ako si sa ljudima iz Bex-a i TM pričao kao što postuješ tu široko-naširoko sa 101 smajlijem koji u stvarnom govoru postanu sarkazam, pežurativ..., nije ni čudo što si tako prošao.
Ne rade isporuku posle 18h pa šta, a verovatno bi to bilo sređeno da si imao strpljnja i da si se lepo dogovorio sa ženom iz Bex, a ne ti: "Neću da pričam sa tobom, samo sa TM(verovano je bilo i par smajlija)", i ponavljam ono što ti fali je malo strpljenja i obzirnosti za ljude koji su pretovareni poslom(i Bex i TM) i ne stižu da odgovore odmah na svačiju željicu i da sve bude isporučeno u minut.
Covece, pole 16 dana i 10+ puta gde ja njih vucem za rukav..
Pogledaj sta ti pises, ne rade isporuku posle 18h pa sta? Pa upravo sam to trazio i rekli su da rade! To je cela poenta price, i umesto da se zaloze kada je dosao problem ni jendom se nisu javili niti rekli da hoce/mogu da ga rese!
To sto ti sedis kod kuce pa ti je "pa sta" sto ne mogu posle 18h i imas uvek na pozovi nekoga da ti pomogne - ne znaci da drugi imaju tako i da njima odgovara...
Strpljenja sam imao stvarno i vise nego sto sam trebao, ipak sam 16 dana cekao isporuku uz minimum 10 poziva ka njima da vidim sta se desava - jer ja sam morao da premestam stvari iz kuhinje da bis sacekao najzad frizider. I nije lepo da svaki dan ne mozes nista da planiras unapred jer jos uvek cekas datum isporuke.. A kada se dogovors za isti sve ovo se desi..
I kakve veze imam ja sa njihovom guzvom i sto ne stizu? To je njihov problem u logistici. Hajde shvati ovako: u ozbiljnim firmama toga jednostavno nema. kada se kaze nesto i dogovori moras postovati rok. Ako ne postujes slede penali. Ove ljude ocigle bas briga za to- sto zbog kolicine posla koje si napomenuo ili losih uslova rada. Ali ja zbog toga vise kod njih narucivati necu i to je to. Ostali trebaju ovo da znaju da moze da se desi i zato treba svako lose iskustvo podeliti. ;)

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
Ok, vrati te se na temu, sta ko radi to je njegova stvar, pocelo se u zalazenje u tudje profile, sto dovodi do mogucih poena. Svaki sledeci post ne vezan za temu idu poeni i kljuc na temu.

Hvala na razumevanju. :sekira:

Vrh