Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
ruzno bi izgledale, a ove prve ni sam ni siguran da bi stale, fora je da kad se stave ove sijalice izgledaju kao halogenke, posto imam rozetne one okrugle..
Da, da, jasno. Pa, lepo izgleda to zvezdano nebo, ali kad dođe vreme za prelazak na modernije izvore svetlosti stvari se komplikuju.
One prve bi stale 100%, ali bi bile uvučene u odnosu na ravan plafona.
što su sasvim OK cene, V-TAC je izgleda dobar brend. Daje se i garancija od 2 godine, mnogo pouzdanija kupovina od raznih kineza. Pa menjaš jednu po jednu. Jedino što je 3000K ako ti odgovara malkice hladnija svetlost u odnosu na obične.
Evo iskoristio bih priliku da podelim sa vama svoje iskustvo sa LED sijalicama koristim ih nekoliko meseci i generalno sam zadovoljan.Uvek kupujem sijalicu od 2700k do sada CFL a polako prelazim na LED.Svetlost je zuckasta ali jos nije na nivou CFL sijalice od 2700k.
U kupatilo sam stavio sijalicu od 5w-400 lumena do sada sam imao CFL sijalicu od 9w, mogu reci da sija istim intenzitetom, u dnevnoj sobi koristim lampu u koju sam stavio sijalicu od 12w koja daje 960 lumena po specifikaciji (rekao bih da je tacna jer sam koristio CFL sijalicu od 20w koja daje 1200 lumena tacno je malo slabija).U aspirator sam stavio minjonku E14 od 5w.Takodje imam i luster sa tri sijalicna grla u koji sam stavio 3 sijalice od 5w.
Inace sijalice su marke 2R kupljene u firmi Led Be Light, daju garanciju od 2 godine uz fiskalni racun (ne pisu garantni list).Okacicu par slika da bi se videlo kako sijaju.Cene su im pristupacne 5w-286 dinara, 9w-509 dinara 12w sam platio pre par meseci 576 dinara ali sada vidim da su poskupeli na 740 dinara.
Primetio sam da postoji pravi haos na trzistu i da se prodaje sve i svasta jer je to kod nas sad u ekspanziji sto mnogi trgovci koriste kao zgodnu priliku za brzu zaradu.Prodaju po velikim cenama izuzetno lose sijalice koje ne sastave ni 2 meseca rada dok kvalitet svetla je ocajan.Posto proucavam LED sijalice godinama primetio sam da cesto prodaju sijalice od 6500k koje daju plavu svetlost neupotrebljivu za kucnu upotrebu.Naime to je plava svetlost koju bi bilo moguce koristiti za dekoraciju reflektore i izloge.
Da imaju maloprodajni objekat u Beogradu u ulici Pariske komune 24.Da ne bude zabune ne reklamiram firmu vec prenosim svoje iskustvo koje je za sad pozitivno a dalje videcemo koliko ce trajati sijalice trebalo bi godinama ali ko zna ...
Ima neko iskustva sa LED panelima? Video sam led panel odprilike 100x30cm, 7500dim... kaže 36w. E sad, problem što sam tim vatima lažu. Imam dve vrste LED reflektora, oba su 30w ali jedan svetli skoro duplo slabije. Hteo bih zameniti 2x 120cm neonke sa LED panelom. E sad te dve neonke su valjda 2x36w, i to OK svetli. Jači reflektor od 30w baš izuva... šta mogu očekivati od LED panela i da li se neko susretao sa više modela iste "snage" koje različito svetle?